Stiri despre science fiction

  36 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dar ce este Viaţa? VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dar ce este Viaţa? VIDEO

  INSPIRAŢIE Poate fără să-şi dea seama, realizatorii filmului „Life“, cel mai nou SF de referinţă, glisează cu beneficii spre probleme filozofice şi teologice de cel mai mare calibru.

 • Adam şi Eva. „În spaţiu nu te aude nimeni“ VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adam şi Eva. „În spaţiu nu te aude nimeni“ VIDEO

  IMAGINAŢIE Filmul „Pasagerii“, în regia lui Morten Tyldum şi cu Jennifer Lawrence şi Chris Pratt în mai singurele roluri principale, este unul dintre cele mai frumoase SF-uri imaginate în ultimii ani, o rescriere a mitului lui Robinson, dar şi a celui al perechii fondatoare.

 • Creatorul olimpiadei de astronomie în România: „Cerul este tot atât de captivant ca o povestire de science-fiction“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creatorul olimpiadei de astronomie în România: „Cerul este tot atât de captivant ca o povestire de science-fiction“

  Un profesor de provincie devotat profesiei până în măduva oaselor a reuşit să doboare în România bariere care păreau de netrecut în urmă cu 15 ani. Ioan Adam (62 de ani), profesor de fizică la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu“ din Bârlad, este cel datorită căruia în România se organizează din 2001 olimpiada de astronomie, materie care nu se predă în şcoli

 • Celebrul Jules Verne a avut o iubită de prin părţile noastre VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Celebrul Jules Verne a avut o iubită de prin părţile noastre VIDEO

  Îndrăgitul scriitor francez, de la a cărui naştere se împlinesc pe 8 februarie 188 de ani, ar fi avut o iubită româncă, pentru care i s-au aprins serios călcâiele. Deşi se spune că n-a părăsit niciodată oraşul francez Nantes, Jules Verne ar fi făcut un sejur incognito în munţii noştri, rezultatul fiind romanul SF „Castelul din Carpaţi“. Totul a fost dezvăluit în cartea „Pe urmele lui Jules Verne în România“, publicată de Simion Săveanu în 1980.

 • Demiurgul cel rău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Demiurgul cel rău

  MIT De două sute de ani, imaginaţia de geniu a scriitoarei Mary Shelley continuă să-i inspire pe autori şi cineaşti, precum în noul film „Victor Frankenstein“, cu Daniel Radcliffe şi James McAvoy în rolurile principale.

 • Undele
tractoare din filmele SF au devenit realitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Undele tractoare din filmele SF au devenit realitate

  Cercetători de la Universitatea Bristol şi Sussex din Anglia, în colaborare cu compania Ultrahaptics, au dezvoltat prima undă tractoare sonoră, care poate ridica şi muta obiecte, folosind unde sonore.

 • Salvaţi soldatul Mark!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salvaţi soldatul Mark!

  IZOLARE Din punct de vedere tehnic, filmul lui Ridley Scott „Marţianul“ – cu Matt Damon în rolul unui astronaut abandonat pe Marte – este o performanţă, dar din punct de vedere al umanităţii conţinute lasă foarte mult de dorit.

 • Scriitorul Marian Coman şi visul
devenit realitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul Marian Coman şi visul devenit realitate

  Imaginează-ţi că poţi ajunge să-ţi trăieşti visul, că poţi deveni acea persoană la care tânjeai cu ochii largi încă din copilărie. De aceea, mai departe, îţi propun un dialog început prin sms, dar neîncheiat, purtat cu Marian Coman.

 • Genisys este Skynet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Genisys este Skynet

  HARABABURĂ Noua producţie dedicată războiului dintre oameni şi maşini, „Terminator: Genisys“, dă peste cap tot ceea ce ştiam până acum, lăsând mai degrabă un gust nesatisfăcător.

 • Viitoarea Evă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitoarea Evă

  TULBURĂTOR Unul dintre cele mai inteligente filme, nu numai SF, ale ultimilor ani, thrillerul „Ex Machina“, regizat de Alex Garland, pune problema inteligenţei artificiale într-un mod cum nu prea s-a mai făcut până acum. În plus, filmul este realizat într-o manieră britanică până în vârful unghiilor.

 • Călătorie în jurul craniului Laurei Covaci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Călătorie în jurul craniului Laurei Covaci

  Expoziţia new media a Laurei Covaci de la Galeria AnnArt, intitulată „Cruda feerie / Capitolul 3 / Desprinderea“, ar trebui să marcheze o dată în spaţiul nostru expoziţional, atât datorită ineditului tehnicii folosite, cât şi celui al imageriei deja luate în posesie de tânăra artistă.

 • Aleargă, Thomas, aleargă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aleargă, Thomas, aleargă

  IMAGINAR Deşi nu este deloc reuşit, filmul „Labirintul: Evadarea“ / „The Maze Runner“ este instructiv pentru felul în care funcţionează arhetipurile în cultura populară.

 • Omagiu seriei B
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omagiu seriei B

  INEDIT Un bizar amestec de genuri şi stiluri este filmul american „Gardienii galaxiei“, probabil cel mai mare succes cinematografic al acestei veri.

 • Also sprach Lucy
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Also sprach Lucy

  SUPRAOM Regizorul francez Luc Besson revine spectaculos la valoarea filmelor care l-au consacrat prin thrillerul SF „Lucy“, cu Scarlett Johansson în rolul titular.

 • Ave Caesar!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ave Caesar!

  APOCALIPSĂ Iraţionalitatea sangvinară a războiului şi voinţa de putere sunt temele noului film din serie, „Planeta Maimuţelor: Revoluţie“, cu Andy Serkis în rolul liderului pacifist Caesar.

 • Manipulare humanum est
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manipulare humanum est

  Manipularea este un fenomen inerent tuturor societăţilor umane, după cum o demonstrează şi cartea jurnalistului Bogdan Ficeac, „Tehnici de manipulare“, un best-seller aflat deja la cea de-a şaptea ediţie.

 • Războiul fără sfârşit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul fără sfârşit

  VIITOR Un senzaţional film de război, deghizat în hainele unui science-fiction, reuşeşte, într-un moment foarte prielnic pentru aşa ceva, regizorul Doug Liman, prin „Edge of Tomorrow: Prizonier în timp“, cu Tom Cruise în rolul principal.

 • Povara excepţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povara excepţiei

  SCIENCE-FICTION Saga mutanţilor şi a confruntării acestora cu omenirea este adusă la un nivel de complexitate neatins în filmele anterioare de noua producţie „X-Men: Viitorul este trecut“.

 • Rânjetul Hiroshimei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rânjetul Hiroshimei

  AVERTISMENT Coşmarul nuclear este descris mai percutant decât oricând în ultimii ani în noua producţie americano-japoneză „Godzilla“, care aduce legendarul monstru la nivelul efectelor speciale din 2014.

 • Există Dumnezeu?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Există Dumnezeu?

  INTELIGENŢĂ Chestiuni metafizice esenţiale sunt puse cu nonşalanţă pe tapet în filmul „Transcendence: Viaţă după moarte“, cu Johnny Depp şi Rebecca Hall, altfel un SF destul de oarecare.

 • Jocuri darwiniste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jocuri darwiniste

  O inedită luptă pentru supravieţuire, plasată într-o societate care aminteşte de multe lumi sumbre ale viitorului imaginate de-a lungul timpului, este redată în filmul „Divergent“, cu Shailene Woodley şi Kate Winslet.

 • VIDEO S-a inventat cartea care îţi transmite emoţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO S-a inventat cartea care îţi transmite emoţii

  Cercetătorii din cadrul Laboratorul Media al MIT au reuşit să creeze o carte care îi poate transmite cititorului trăirile personajelor pe măsură ce se adânceşte în lectură.

 • Familia lui Stephen King, o familie de scriitori trăsniţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Familia lui Stephen King, o familie de scriitori trăsniţi

  Cine nu i-a văzut pe Jack Nicholson în ingenioasa ecranizare a romanului „The Shining“ al lui Stephen King sau pe Morgan Freeman şi Tim Robbins în „The Shawshank Redemption“, film ce se bazează tot pe una din povestirile scriitorului american? Sunt mulţi cei care îi citesc romanele horror, dar puţini cei care ştiu că a scris câteva lucrări sub pseudonimul Richard Bachman sau că scrisul este o pasiune comună a celor din familia King.

 • Idei din filmele
SF devenite realitate în 2012
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Idei din filmele SF devenite realitate în 2012

  Viziunile scriitorilor de literatură science fiction trec prin laboratoarele oamenilor de ştiinţă şi devin, din când în când, realitate. Deşi R. Daneel Olivaw, cel mai faimos robot pozitronic al lui Isaac Asimov, nu aşteaptă încă metroul împreună cu oamenii, roboţii umanoizi sunt deja o prezenţă din ce în ce mai frecventă în laboratoarele de cercetare.

Modifică Setările