Stiri despre schimbari climatice

  128 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Cum va arăta România fără păduri? Deşertificări pronunţate, teritorii sub ape şi fenomene meteo extreme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cum va arăta România fără păduri? Deşertificări pronunţate, teritorii sub ape şi fenomene meteo extreme

  Are nevoie România de împăduriri? Cum va arăta România fără păduri? Primul documentar despre schimbările climatice din România- Plus2Celsius răspunde prin vocile climatologilor, dar şi ale oamenilor obişnuiţi la întrebări precum: Ce sunt schimbările climatice şi cum se fac simţite în ţara noastră? Pe cine afectează? Cum ne putem apăra de astfel de fenomene? Pot fi o ameninţare, sau reprezintă un stadiu în evoluţia

 • Schimbările climatice ne fac anxioşi şi stresaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Schimbările climatice ne fac anxioşi şi stresaţi

  Schimbările climatice pot avea un anumit impact asupra sănătăţii mintale a populaţiei - stres pentru adulţi şi anxietate pentru copii -, potrivit unui studiu al  Institutul pentru climă din Australia.

 • Schimbările climatice aduc războaie civile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Schimbările climatice aduc războaie civile

  Cercetătorii au ajuns la concluzia că există o legătură între variaţiile climatice şi războaiele civile, scrie revista ştiinţifică „Nature".

 • VIDEO Schimbările climatice ameninţă omenirea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Schimbările climatice ameninţă omenirea

  Participanţii la Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice au căzut de acord, luni, asupra faptului că schimbările climatice ameninţă supravieţuirea fiinţei umane şi sunt necesare acţiuni pentru a rezolva această problemă, titrează presa internaţională.

 • VIDEO Soarta Planetei, decisă de un joc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Soarta Planetei, decisă de un joc

  V-aţi întrebat vreodată cum ar putea o singură persoană să salveze Planeta de consecinţele schimbărilor climatice? Un joc pe computer inventat de britanici creează mai multe moduri prin care ai putea face exact lucrul acesta, relatează Reuters.

 • Colapsul ecologic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Colapsul ecologic

  O vară cu ploi torenţiale, cu secetă sau cu inundaţii teribile. În Italia, căldura a fost sufocantă în cea mai mare parte din iunie şi din iulie. Dar vara aceasta a fost toridă în toată Europa, în Statele Unite, în China, în Rusia.

 • Căldura naşte supermarmote
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Căldura naşte supermarmote

  Verile tot mai lungi şi mai fierbinţi au condus la „transformarea“ marmotelor. Potrivit unui studiu recent, făcut de cercetătorii de la Imperial College din Londra, rozătoarele asemănătoare veveriţelor ies mai repede din hibernare şi, până când intră din nou în această perioadă, au mai mult timp la dispoziţie să se reproducă, dar şi să câştige serios în greutate.

 • Fuga din calea încălzirii globale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fuga din calea încălzirii globale

  Speciile sălbatice vor fi nevoite să migreze circa 400 de metri anual pentru a trăi în condiţiile de temperatură cu care s-au obişnuit. Temperaturile globale vor creşte cu o viteză mai mare decât cea cu care speciile vor putea migra către zonele mai reci.