stiri despre schimba romania

În timp ce Parlamentul dezbate un buget fantasmagoric, bazat pe o creştere economică de 5,5% şi o reducere a şomajului, efectele politicilor fiscal-economice dezastruoase ale actualului executiv încep să producă efecte în economia reală: fabrici îşi închid porţile, companiile taie de la investiţii, firmele fac reduceri de personal.

acum 9 ore · comentarii (64)

La reuniunea miniştrilor de Apărare din NATO, miercuri, a fost luată şi o decizie care, chiar dacă nu priveşte, mi se pare a avea o profundă relevanţă strategică în actualul climat de refacere a hărţilor de securitate din Europa, din zona sa de frontieră extinsă şi, în general, pentru ceea ce înseamnă misiunile pe care vor să le asume pe viitor NATO şi Uniunea Europeană.

La nivel global se observă din ce în ce mai mult că vieţile noastre sunt legate de mediul online, fie că vorbim de activităţile profesionale sau de cele personale, direct sau indirect. Pe măsură ce această reţea invizibilă devine din ce în ce mai interdependentă, securitatea cibernetică devine un aspect esenţial al prosperităţii şi al securităţii noastre.

În plenul Parlamentului s-au tăiat şi mai mulţi bani de la serviciile de informaţii şi de la cele de pază şi protecţie. SRI pierde 445 milioane lei, SIE 30 milioane, iar SPP 50 de milioane lei. România rămâne fără capacitatea de a-şi proteja securitatea  naţională, iar de eventuale atacuri teroriste, soldate cu morţi şi răniţi vor fi găsiţi vinovaţi parlamentarii PSD-ALDE-UDMR.

acum 2 zile · comentarii (35)

Cînd derapajul devine experienţă cotidiană şi acoperă teritorii tot mai largi ale spaţiului public şi instituţional, conştiinţa gravităţii lui se adumbreşte. „Da, ştim, asta-i situaţia!“ – se aude din toate direcţiile. „Banalitatea“ răului îl face, încet-încet, să pară „firesc“ şi să alunece în inobservabil.

acum 3 zile · comentarii (1)