Stiri despre scena

  416 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTOGALERIE Viaţa scrisă pe ziduri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOGALERIE Viaţa scrisă pe ziduri

  Textul Alinei Nelega poetizează break-dance-ul emoţional care ţine universul cartierului în mişcare. „Graffiti.drimz“, spectacol care a avut premiera la Teatrul Odeon din Bucureşti, este o cronică hip-hop a dezrădăcinării.

 • De ieri,de azi: Stella Adler şi Sinéad Cusack
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ieri,de azi: Stella Adler şi Sinéad Cusack

  În 1935, Stella Adler s-a întâlnit la Paris cu Stanislavski, într-un moment în care marele actor rus îşi revizuia o parte a faimosului său sistem pedagogic.

 • PE SCURT
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PE SCURT

  Spectacolul „Galileo, Papa şi Vrăjitoarea“ de Riccardo Rombi va fi prezentat, la 21 octombrie, la Teatrul Naţional Bucureşti. Spectacolul, care va avea reprezentaţia la Sala Atelier, este o producţie a Companiei de teatru Catalyst şi este continuarea unui proiect de schimburi culturale Florenţa - Bucureşti.

 • Arta prieteniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arta prieteniei

  „Artă“, spectacolul Teatrului Bulandra, e tot ce are mai bun teatrul românesc în acest moment. Piesa Yasminei Reza confirmă fascinaţia regizorului Cristi Juncu pentru textele de o inteligenţă brici din dramaturgia contemporană.

 • „Mizerabilii“, 25 de ani pe scenă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Mizerabilii“, 25 de ani pe scenă

  Deşi spectacolul se joacă de un sfert de secol, biletele la cel mai longeviv musical din toate timpurile sunt epuizate până în 2011. Din septembrie 1985, când a avut loc premiera, producţia care a încântat milioane de oameni continuă să spună povestea din romanul lui Victor Hugo.

 • De ieri,de azi: Jerzy Jarocki şi Katie Mitchell
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ieri,de azi: Jerzy Jarocki şi Katie Mitchell

  Ca şi Grotowski, Jerzy Jarocki a studiat regia la Moscova împreună cu câţiva dintre discipolii lui Stanislavski. Spre sfârşitul anilor ’50 s-a întors în Polonia, iar una dintre primele piese pe care le-a pus în scenă  a fost „Nunta“, de Gombrowicz.

 • AUDIO „Blifaţi“ acest spectacol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AUDIO „Blifaţi“ acest spectacol

  În „Blifat“, spectacolul Teatrului Odeon din Bucureşti, un puşti în vârstă de opt ani îşi pedepseşte familia pentru intoleranţă şi pentru moştenirea genetică pe care a primit-o. Băieţelul cu vocabular precar şi cunoştinţe high-tech peste medie este reflexia malformată a sufletului părinţilor lui.

 • De ieri,de azi: Ryszard Bolesławski şi Jerzy Stuhr
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ieri,de azi: Ryszard Bolesławski şi Jerzy Stuhr

  Actor şi regizor polonez, Ryszard Bolesławski şi-a început cariera în Rusia ca elev al lui Stanislavski şi al lui Vladimir Nemirovich-Danchenko, iar unul din primele sale roluri a fost cel al lui Laertes în „Hamletul“ lui Gordon Craig.

 • Tulcea: Scenă plutitoare pentru teatru în Delta Dunării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tulcea: Scenă plutitoare pentru teatru în Delta Dunării

  Pentru a aduce cultura mai aproape de oamenii din localităţile Deltei Dunării,conducerea Centrului Cultural Jean Bart propune montarea unor piese de teatru pe scene plutitoare. Propunerea managerului Alexandru Boureanu va fi discutată în Consiliul Artistic.

 • Copiii străzii, artişti de circ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Copiii străzii, artişti de circ

  Fundaţia Parada a scos orfani din canale şi i-a adus pe scenă, sub lumina reflectoarelor, atât în ţară, cât şi în străinătate. „Adevărul“ vă spune incredibila istorie a unor copii ai străzii salvaţi de fundaţia unui artist de stradă francez.

 • Mădălina Manole, viaţa ca un cântec trist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mădălina Manole, viaţa ca un cântec trist

  Apariţie Luni, 13 septembrie, se lansează volumul biografic „Mădălina - viaţa şi moartea unei vedete“. Cartea-eveniment este disponibilă împreună cu ziarul „Click“, la preţul special de 6,99 lei, şi prezintă cele mai importante momente din viaţa cântăreţei.

 • AUDIO One-glas-show
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AUDIO One-glas-show

  „Mecanica inimii“, spectacolul-lectură susţinut de Marius Manole în cadrul festivalului independent Undercloud, merită să ajungă, într-o zi, spectacol adevărat, cu decoruri şi tot tacâmul. Într-o linişte complice şi deferentă, un glas aleargă după destinul lui Jack, de profesie puşti îndrăgostit. Marius Manole îi strigă de multe ori numele.

 • De ieri,de azi: Joseph Losey şi Martin Jarvis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ieri,de azi: Joseph Losey şi Martin Jarvis

  A debutat ca regizor de teatru în anii Marii Depresiuni, ceea ce explică de ce multe dintre spectacolele lui de atunci erau animate de un „marxism romantic“, după cum spunea chiar Joseph Losey.

 • Viaţa fără machiaj a clovnului Siminică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa fără machiaj a clovnului Siminică

  Simion Avram, cel mai îndrăgit comic al circului românesc, a trăit în acelaşi timp două vieţi, ambele ca-n filme. Ultima cădere a cortinei l-a aruncat într-o lume fără magie, pe care nu vrea s-o înţeleagă. Pentru clovnul Siminică, vraja circului s-a rupt, iar în locul ei au rămas doar părerea de rău că totul s-a terminat prea repede şi o banalitate care îl înfioară.

 • De ieri,de azi:Herbert Blau şi Calixto Bieito
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ieri,de azi:Herbert Blau şi Calixto Bieito

  Reprezentant de vârf al avangardei americane din a doua jumătate a secolului XX, Herbert Blau a fost unul dintre primii regizori de peste Ocean care au montat texte de Beckett, Genet şi Pinter.

 • Ştiri pe scurt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştiri pe scurt

  Odin Week Festival este un seminar internaţional care are loc o dată pe an la Teatrul Odin din localitatea daneză Holstebro, aflată la 500 de km de capitala Copenhaga.

 • Claudia Elena Colniceanu, membra trupei etno „Sânzienele”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Claudia Elena Colniceanu, membra trupei etno „Sânzienele”

  A urcat pentru prima dată pe o scenă când avea doar cinci ani, iar acum face parte dintr-o trupă etno cunoscută în tot judeţul şi nu numai, „Sânzienele”.A fost selectată să reprezinte grădiniţa de la Vintilă Vodă la un festival muzical pentru copii.

 • Smiley şi Pavel Bartoş susţin românii cu talent
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Smiley şi Pavel Bartoş susţin românii cu talent

  Cei doi vor prezenta emisiunea „Românii au talent“, care va începe în toamnă, la postul Pro TV. Misiunea celor doi este să ia impresii la cald din culisele emisiunii  şi să-i încurajeze pe concurenţii care urmează să urce pe scenă.

 • De ieri,de azi: Johnston Forbes-Robertson şi Mark Rylance
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ieri,de azi: Johnston Forbes-Robertson şi Mark Rylance

  Johnston Forbes-Robertson a aparţinut acelei vechi şcoli de teatru  (acea Old School despre care vorbea William Winter în cartea „Vagrant Memories“) dominată de poezie, de obsesia pentru rafinament  şi de imaginea actorului cu figură ascetică şi cu voce vibrantă.

Modifică Setările