Stiri despre savantgarde

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Nouă luni spre Tibet. Jurnal de călătorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nouă luni spre Tibet. Jurnal de călătorie

  Un manager din Cluj renunţă la job şi pleacă într-o aventură temerară: o plimbare de 7000 km pe urmele unui celebru cărturar ardelean de acum 200 de ani. Savantgarde va publica notele sale de călătorie.

 • On The Sunny Side. Reporterii Der Spiegel în România anului 1964
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  On The Sunny Side. Reporterii Der Spiegel în România anului 1964

  Acum 55 de ani, o echipă de reporteri de la Der Spiegel a trecut Cortina de Fier pentru a explora statele-satelit ale URSS. A ieşit un reportaj vrednic de săptămânalul german: documentat, consistent şi bine scris de la un capăt la altul. Pe coperta ediţiei cu pricina sunt cinci tineri din Bucureşti.

 • Arghezi faţă cu tehnologia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arghezi faţă cu tehnologia

  Acum 90 de ani, Tudor Arghezi publica, în „Bilete de papagal”, una dintre cele mai interesante scrieri ale sale. Un text cu parfum urmuzian, ce prevestea piesele absurdului ionescian de mai târziu.

 • Roboţi vs. Noi. Şi ce putem învăţa de la şahişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Roboţi vs. Noi. Şi ce putem învăţa de la şahişti

  „Roboţii ne vor lua locurile de muncă“. „Progresele făcute în inteligenţă artificială ne vor afecta locurile de muncă, iar oamenii vor intra masiv în şomaj“. „Nici măcar nu ştim ce tip de joburi vor fi în viitor“.

 • Când ne simt prezenţa, animalele sălbatice aleg viaţa de noapte. INTERVIU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când ne simt prezenţa, animalele sălbatice aleg viaţa de noapte. INTERVIU

  Săptămâna trecută, The Guardian scria despre un studiu care arată că prezenţa omului în arealul animalelor sălbatice le face mai nocturne. Am căutat-o pe Kaitlyn Gaynor, autoarea studiului, pentru câteva întrebări legate de cercetarea ei. Mi-a şi răspuns prompt, cu puţin înainte de plecarea ei spre Africa, pentru un alt proiect.

 • Microrevoluţiile suportului fizic în era streaming-ului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Microrevoluţiile suportului fizic în era streaming-ului

  Apocalipsa download-ului digital în muzică se întâmplă sub ochii noştri. În 2015, cei mai mulţi bani veneau din streaming. În 2017, Apple făcea un anunţ sinonim cu depresia pentru o întreagă generaţie: iPod-ul îşi înceta apariţia. În 2020, download-ul digital va putea fi declarat mort. Complet mort.

 • Newsletterul Savantgarde: ştirile SciTech ale săptămânii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Newsletterul Savantgarde: ştirile SciTech ale săptămânii

  În România şi în alte 45 de ţări, tinerii spun că religia nu e foarte importantă pentru ei. Doar Georgia şi Ghana sunt ţările în care generaţiile tinere sunt mai religioase decât cele în vârstă, arată o analiză Pew Research Center.

 • Hi, Tech!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hi, Tech!

  Newsletterul Savantgarde este un digest săptămânal de ştiri din domeniul ştiinţelor şi al tehnologiei, dar nu numai, şi apare în weekend. Cum spuneam şi într-un interviu recent pe IQads, are cinci rubrici: una principală (SciTech), trei complementare (Comunităţi Inteligente, Life&Style şi Natură) şi una specială (Espresso). Bineînţeles, dacă vă place, vă puteţi şi abona, la linkul cu pricina de la final.

 • Jurnal de bord: răul de uscat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnal de bord: răul de uscat

  Antonia este din Bucureşti, a studiat şi îşi dă doctoratul în Scoţia, la Edinburgh, şi bate mările şi oceanele lumii îndrăgostită de natură şi luptând să facă lumea mai respirabilă. Am cunoscut-o după ce a câştigat un premiu acordat de Royal Society. Acum e din nou pe valuri şi am întrebat-o dacă n-ar vrea să scrie un jurnal de bord. A acceptat, aşa că îi puteţi citi, pe Savantgarde, însemnările trimise de la capătul lumii.