Stiri despre satietate

  32 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Farfuria
sănătoasă: şi frumoasă, şi săţioasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Farfuria sănătoasă: şi frumoasă, şi săţioasă

  Trăim vremuri în care nu mâncăm mai nimic toată ziua, şi seara, când ne întoarcem de la muncă, mâncarea devine un soi de refugiu pentru toate neîmplinirile de peste zi. Aşa ajungem să folosim mâncarea într-un cu totul alt scop decât cel pentru care ea a fost făcută: să ne hrănească şi să ne ajute în lupta împotriva infecţiilor. Cu toate acestea, nu este atât de greu să reaşezăm lucrurile în matca lor firească, dau asigurări medicii nutriţionişti.

 • Cum să-ţi prelungeşti senzaţia de saţietate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să-ţi prelungeşti senzaţia de saţietate

  Una dintre cele mai neplăcute senzaţii mai ales atunci când eşti la dietă este senzaţia de foame constantă. De cele mai multe ori este un semnal de revoltă transmis de creier din cauza schimbării alimentare la care îl supui.

 • Mirosurile care te ajută să mănânci mai puţin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mirosurile care te ajută să mănânci mai puţin

  Poate ţi s-a întâmplat ca după ce ai gătit să te simţi sătul şi să nu mai vrei să mănânci. Acest lucru se petrece din cauza faptului că mirosul are un efect puternic asupra apetitului.

 • Ce fructe şi legume îţi ţin de foame câteva ore
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce fructe şi legume îţi ţin de foame câteva ore

  Oricui îi place să mănânce sănătos şi proaspăt, însă atunci când ţii o dietă, este important să faci alegeri bune deoarece există unele alimente care îţi ţin de foame şi altele care nu. Iată ce fructe şi legume alungă foamea.

 • 6 trucuri psihologice pentru a mânca mai puţin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  6 trucuri psihologice pentru a mânca mai puţin

  Pentru a evita mâncatul excesiv, ţineţi cont de câteva trucuri psihologice care vă vor ajuta să ajungeţi la senzaţia de saţietate mult mai repede. Fie că este vorba de culoarea sau dimensiunea farfuriilor, creierul poate fi păcălit să mănânce mai puţin.

 • Băutura cu ovăz te ajută să slăbeşti mai repede
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băutura cu ovăz te ajută să slăbeşti mai repede

  Băutura cu ovăz şi apă luată pe stomacul gol este recunoscută pentru faptul că te scapă de câteva kilograme în plus şi te aduce mai aproape de împlinirea visului de a avea o siluetă de invidiat.

 • Apetitul alimentar poate fi ţinut sub control
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apetitul alimentar poate fi ţinut sub control

  Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, e important să-ţi controlezi apetitul. O poţi face tot prin intermediul dietei, prin câteva schimbări simple.

 • Zece motive pentru care
ţi-e tot timpul foame
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece motive pentru care ţi-e tot timpul foame

  Senzaţia de foame este normală dacă tocmai ai terminat şedinţa la sala de sport, eşti însărcinată sau suferi de sindromul premenstrual, însă nu este tocmai în regulă dacă abia ce ai mâncat şi, mai mult decât atât, pe tot parcursul zilei ai acest sentiment de foame continuă.

 • Cancerul ovarian, povara femeii moderne. Care sunt cauzele şi simptomele înşelătoare ale acestei maladii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cancerul ovarian, povara femeii moderne. Care sunt cauzele şi simptomele înşelătoare ale acestei maladii

  Doar 20% dintre femeile diagnosticate cu cancer ovarian ajung la medic în stadii incipiente, când boala poate fi tratată cu succes iar speranţa de viaţă creşte semnificativ. Principalul motiv al neprezentării la medic îl reprezintă simptomele înşelătoare, apparent banale, cărora femeile nu le dau atenţie, dar care pot ascunde această problemă de sănătate gravă.

 • 5 cereale integrale pe care n-ar mai trebui să le evităm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 cereale integrale pe care n-ar mai trebui să le evităm

  Probabil că mănânci fulgi de ovăz la micul dejun şi dacă încă nu ai încercat quinoa, cu siguranţă ai au auzit de aceasta – e peste tot. Există însă multe alte cereale integrale a căror prezenţă în meniu ar aduce multe beneficii organismului.

 • Micşorarea stomacului, soluţia inedită pentru stoparea diabetului zaharat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Micşorarea stomacului, soluţia inedită pentru stoparea diabetului zaharat

  EFICIENŢĂ În mod aproape miraculos, mai multe persoane care sufereau de ani buni de diabet zaharat sau care se aflau în faza de prediabet au scăpat de această boală după operaţia de micşorare a stomacului. Medicii spun că rezultatele apar în peste 90% din cazuri, chiar din primele săptămâni de după intervenţie

 • 10 semne surprinzătoare că nu dormi cât trebuie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 semne surprinzătoare că nu dormi cât trebuie

  Te-ai putea lăuda că eşti deja adormit înainte de a pune capul pe pernă, dar dacă obişnuieşti să capitulezi atât de repede, să ştii că ai un motiv serios de îngrijorare, pentru că acesta este un semn clar că suferi de privare de somn. Şi acesta este doar unul dintre semnalele de alarmă.

 • Cum te ajută spanacul să slăbeşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum te ajută spanacul să slăbeşti

  Frunzele de spanac sunt mai mult decât o sursă modestă de fier. Ele reprezintă una dintre cele mai bune soluţii pentru a scăpa de nevoia de a ronţăi toată ziua ceva şi, în plus, împiedică organismul să absoarbă rapid grăsimile din alimente.

 • Alimentele care te fac să mănânci mai puţin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimentele care te fac să mănânci mai puţin

  Unele feluri de mâncare, deşi de unii sunt considerate contraindicate într-un regim de slăbire, pot fi benefice, fiindcă sunt atât de săţioase încât nu vei mai simţi nevoia să mănânci prea curând.

 • Sfaturi care te ajută să slăbeşti mai uşor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfaturi care te ajută să slăbeşti mai uşor

  Oricât de multă voinţă ai avea, este greu să slăbeşti când tentaţiile sunt la fiecare pas. Pentru a-ţi îndeplini obiectivul, poţi apela la câteva mici artificii care te vor ajuta să scazi numărul de calorii din farfurie.

 • Poţi slăbi cu puterea minţii. Află cum!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poţi slăbi cu puterea minţii. Află cum!

  Majoritatea mâncăm mai mult decât avem nevoie. De aceea, trebuie să acţionăm şi la nivel psihic atunci când ţinem o dietă şi vrem să slăbim, pentru a ne putea controla apetitul, dar şi senzaţia de saţietate, sunt de părere specialiştii în psihologia alimentaţiei.

Modifică Setările