Stiri despre sare

  330 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Patru bărbaţi au furat două tone de sare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patru bărbaţi au furat două tone de sare

  Hoţii, toţi din localitatea harghiteană Praid sunt cercetaţi după ce au fost prinşi de poliţişti în timp ce transportau aproape două tone de sare exploatată ilegal dintr-o rezervaţie, sare pe care intenţionau să o vândă, relatează Mediafax.

 • Drumarii teleormăneni sunt pregătiţi de deszăpezire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drumarii teleormăneni sunt pregătiţi de deszăpezire

  În Teleorman, ninsorile nu pun prea mari probleme autorităţilor atunci când vine vorba de deszăpeziri. Secţia de Drumuri Naţionale a făcut o informare către comitetul pentru situaţii de urgenţă, în raport arătându-se că avem 75% din necesarul de materiale antiderapante şi utilaje de deszăpezire.

 • Suferi de hipertensiune? Iată cum o ţii sub control!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suferi de hipertensiune? Iată cum o ţii sub control!

  Renunţarea la fumat, mişcarea zilnică timp de 30 de minute, dieta bogată în fructe şi legume şi menţinerea stresului sub control sunt doar câteva dintre măsurile la îndemână pentru controlarea bolii.

 • Sarea de mare nu este mai bună decât cea de masă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sarea de mare nu este mai bună decât cea de masă

  Compoziţia chimică nu diferă prea mult între sarea marină şi cea obişnuită, potrivit unei analize britanice. Specialiştii spun că ambele sunt la fel de nesănătoase în cantitate mare.

 • Câte E-uri ajung în organism când mâncăm brânză topită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câte E-uri ajung în organism când mâncăm brânză topită

  Gustul bun şi faptul că este cremoasă fac ca brânza topită să fie apreciată de mulţi români. Ba mai mult, ambele calităţi vin la un preţ relativ mic. Însă unii nu ştiu că aceste caracteristici care încântă papilele gustative sunt generate, de fapt, de E-uri.

 • Sarea este bună, dar cu moderaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sarea este bună, dar cu moderaţie

  Consumul excesiv de sare creşte riscul de afecţiuni cardiovasculare şi tiroidiene, iar deficitul favorizează apariţia accidentului vascular cerebral. Află de câtă sare avem nevoie zilnic pentru a preveni îmbolnăvirea.

 • Prea multă sare poate cauza demenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prea multă sare poate cauza demenţă

  Vârstnicii care consumă o linguriţă de sare pe zi riscă să-şi piardă performanţele cognitive, semnalează cercetătorii canadieni.

 • Dependenţi de sare ca de droguri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dependenţi de sare ca de droguri

  Cercetătorii britanici susţin că sarea creează dependenţă în aceeaşi măsură ca ţigările şi drogurile, activând aceleaşi conexiuni la nivelul creierului. Acest lucru ar putea explica de ce le este atât de greu unora să reducă sarea, în ciuda sfaturilor medicului privind tensiunea şi sănătatea inimii, scrie cotidianul britanic „The Daily Mail".

 • Bacău: Istoria sării în imagini la Muzeul „Iulian Antonescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bacău: Istoria sării în imagini la Muzeul „Iulian Antonescu“

  Băcăuanii pot vedea aici imagini şi obiecte tridimensionale care ilustrează evoluţia în timp a extracţiei de sare. Expoziţia deschisă recent în Galeria de Artă Contemporană a Complexului Muzeal „Iulian Antonescu“ din Bacău, intitulată „Sare, timpul, omul“, este o premieră pentru oraş.

 • Sarea, şi bună, şi rea pentru organism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sarea, şi bună, şi rea pentru organism

  Conţinutul bogat în iod ajută la prevenirea guşei endemice şi retardului mintal, însă, excesul de sodiu poate îmbolnăvi inima. Persoanele fără probleme majore de sănătate ar trebui să consume maximum şase grame de sare pe zi.

 • Reşiţenii scapă de praful care le-a uscat plămânii în weekend
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reşiţenii scapă de praful care le-a uscat plămânii în weekend

  Primarul Mihai Stepanescu i-a băgat în şedinţă, aseară, pe şefii Serviciului Public Gospodărie Urbană şi Mediu, ai Direcţiei pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local şi Prescomului din cauza prafului care le-a stricat sfârşitul de săptămână reşiţenilor.

 • Aşa reduci consumul de sare!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aşa reduci consumul de sare!

  Din sare nu trebuie să ne facem nici prieten, însă nici duşman. Prea multă sare dăunează sănătăţii, însă şi lipsa ei produce tulburări în organism. Iată de ce este important să fii atent la cantitatea de sare pe care o consumi zilnic! Peste 70 la sută din cantitatea de sare consumată provine din alimentele procesate.

 • Râmnicu Vâlcea: Ultima zăpadă, tratată cu sare şi nisip
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Râmnicu Vâlcea: Ultima zăpadă, tratată cu sare şi nisip

  Ninsoarea de această dimineaţă nu i-a luat prin surprindere pe angajaţii Pieţe Prest din Râmnicu Vâlcea. Aleile din centru, scuarurile şi parcurile s-au împânzit de lucrători pregătiţi să înfrunte zăpada.

 • Sarea şi grăsimile, riscuri similare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sarea şi grăsimile, riscuri similare

  Persoanele sănătoase care mănâncă sărat se expun aceloraşi riscuri ca şi cele care adoptă o dietă bogată în grăsimi. În timp, ele pot duce nu doar la hipertensiune arterială, ci şi la ateroscleroză, boli care stau la originea infarctului şi a accidentelor vasculare cerebrale. Acest lucru are la origine faptul că alimentele sărate scad abilitatea vaselor de a se dilata corespunzător, potrivit unui studiu publicat în „The Am

 • Bistriţa: Stratul de zăpadă atinge 15 cm în Pasul Tihuţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bistriţa: Stratul de zăpadă atinge 15 cm în Pasul Tihuţa

  În Pasul Tihuţa, care face legătura din Transilvania şi Moldova, se circulă în condiţii de iarnă. Şeful Regionalei Bistriţa-Năsăud de Drumuri şi Poduri Cluj, Alexandru Slavita, spune că stratul de zăpadă  este de 15 cm la Tihuţa şi că va creşte dacă nu se opreşte ninsoarea.

 • Alba: Ocna Mureş, oraşul care se scufundă. Suprafaţa afectată este de 10.500 metri pătraţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alba: Ocna Mureş, oraşul care se scufundă. Suprafaţa afectată este de 10.500 metri pătraţi

  Dezastrul produs ieri în oraşul Ocna Mureş putea să aibă loc oricând. Locuitorii oraşului, autorităţile locale şi administratorii Salinei bănuiau acest lucru, dar toţi sperau să nu se întâmple, sau dacă avea loc să producă pagube minime. Suprafaţa afectată a ajuns la o mărime impresionantă, 10.500 de metri pătraţi, faţă de 8.000 de metri pătraţi cât avea dimineaţă.

 • Dulceaţa de lapte, delicatesă de Crăciun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dulceaţa de lapte, delicatesă de Crăciun

  Producătorii mureşeni se pot lăuda cu multe produse tradiţionale care fac deliciul târgurilor de tip „slow food" din ţară. Murăturile şi dulceţurile „Casa de pe Deal", produse la Saschiz, cuceresc tot mai mulţi clienţi.

Modifică Setările