Stiri despre sarbatoare nationala

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ziua Drapelului Naţional este marcată miercuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Drapelului Naţional este marcată miercuri

  Ziua Drapelului Naţional se sărbătoreşte miercuri. Data de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Naţional prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. În unele oraşe, prefecturile vor marca această zi prin diferite acţiuni publice.

 • Încă două zile ar putea deveni sărbători naţionale pentru români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încă două zile ar putea deveni sărbători naţionale pentru români

  Noi zile de sărbătoare naţională sunt propuse pentru a se adăuga listei sărbătorilor naţionale din România, potrivit unor proiecte de act normativ ce au fost înregistrate recent la Senat pentru dezbatere. În aceste zile am putea sărbători meseriile din România, dar şi gastronomia şi vinul din ţara noastră.

 • 1 Decembrie demn. Viitorul luminat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  1 Decembrie demn. Viitorul luminat

  Mircea Morariu s-a pornit din nou. Scrie din frustrări şi din ură, scrie lucruri înfricoşătoare, enormităţi, absurdităţi.

 • Sârbii bosniaci votează astăzi în cadrul unui referendum controversat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sârbii bosniaci votează astăzi în cadrul unui referendum controversat

  Sârbii bosniaci vor vota astăzi propunerea de a menţine data de 9 ianuarie drept zi de sărbătoare naţională, în ciuda deciziei Curţii Supreme bosniace care a decis că ziua discriminează bosniacii musulmani şi croaţii catolici, motiv pentru care ar trebui schimbată.

 • Astana, inima Eurasiei, îşi serbează cea de-a 18-a aniversare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Astana, inima Eurasiei, îşi serbează cea de-a 18-a aniversare

  Dacă întrebi în România pe cineva pe stradă de Kazahstan, cel mai probabil îţi va povesti despre oceanul de petrol pe care se află această ţară sau despre cosmodromul Baikonur, din care românul Dumitru Prunariu a decolat în anii ’80 pentru a ajunge în spaţiu. Dar cine face acum o vizită în Kazahstan o să fie mirat să vadă în noua capitală a ţării, Astana, zgârie-nori, autostrăzi suspendate, malluri, corporatişti şi expaţi la costum.

 • O nouă sărbătoare naţională, un nou motiv de vacanţă: 7 destinaţii city-break incluse în pachetele turistice de ziua lui Brâncuşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O nouă sărbătoare naţională, un nou motiv de vacanţă: 7 destinaţii city-break incluse în pachetele turistice de ziua lui Brâncuşi

  Ziua în care s-a născut marele sculptor român Constantin Brâncuşi, 19 februarie, a fost declarată zi de sărbătoare naţională. Anul viitor, aceasta va fi într-o vineri, ceea ce înseamnă că turiştii români pot profita de încă un weekend prelungit. Tocmai de aceea, o agenţie de turism online din România a pregătit deja oferte pentru noua minivacanţă.

 • A cui mai este România noastră, astăzi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A cui mai este România noastră, astăzi?

  Acum, la ceas de mare sărbătoare naţională, când unii fac sindrofii şi pun ţara la cale, alţii aşteaptă pomana cu ciolan a autorităţilor, unii luptă sau mucesc din greu prin ţări străine, alţii se îndeletnicesc cu diverse lucruri, mi-au venit în cap două mari dileme sub forma a două întrebări decente, pertinente, pe care poate şi le-au pus şi alţi concetăţeni: 1) A cui mai este România noastră, astăzi? 2) Cine mai suntem noi, românii?

 • Români şi creştini: „Sus inima!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Români şi creştini: „Sus inima!“

  Alăturarea celor două zile de Sărbătoare Legală, Sf. Ap. Andrei şi Ziua Naţională este un bun prilej de a reflecta la identitatea noastră. Dacă tot e “minivacanţă” să nu irosim timpul, ci să îl folosim în avantajul nostru, căutând să înţelegem rostul ei. Mult sânge şi sudoare au curs ca noi să fim astăzi liberi. Dar oare suntem?

 • 23 august 2014 - O ocazie ratată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  23 august 2014 - O ocazie ratată

  Extrem de anemic a fost marcată de întreaga societate românească împlinirea a 70 de ani de la actul istoric de la 23 august 1944. Câteva adunări comemorative ici-colea, reuniunile anuale ale veteranilor de război tot mai puţini la număr şi din ce în ce mai nebăgaţi în seamă de organismele Statului care ar avea obligaţia să îi onoreze şi să le facă viaţa mai fără  griji, parastase pe la televiziuni şi cam asta a fost tot.

 • Utopie maghiaromână
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Utopie maghiaromână

  De 20 august, se întîmplă lucruri minunate. De 20 august, nimeni nu e nici ţîfnos, nici trist. De 20 august, se declanşează umorul.

 • VIDEO Adevărul Live din Vama Veche. Pe unde se plimbă românii de 1 Mai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Adevărul Live din Vama Veche. Pe unde se plimbă românii de 1 Mai

  Astăzi, la Adevărul Live, Viorel Matei, corespondentul Prima Tv aflat în Vama Veche, ne-a spus exact care este situaţia printre români, cât de pline sunt hotelurile şi care sunt cele mai „vizitate” staţiuni în acest an de 1 Mai. Prin telefon, Dragoş Răducanu, direct din Bulgaria, ne-a povestit de ce românii preferă litoralul bulgăresc în locul celui românesc.

 • Vorbiţi româneşte! Dar în ce hal?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vorbiţi româneşte! Dar în ce hal?

  Ca în fiecare an, apropierea zilei de 1 Decembrie – sărbătoarea naţională – lansează în atmosferă un soi de fior patriotic. Cetăţeni cu cont pe Facebook, mass-media, lideri de opinie, agenţii de publicitate şi alte entităţi ne invită să ne mândrim cu ce e românesc.

 • Coreea de Nord se pregăteşte de sărbătoare, în ajunul unui potenţial război nuclear
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coreea de Nord se pregăteşte de sărbătoare, în ajunul unui potenţial război nuclear

  Coreea de Nord se pregăteşte intens pentru evenimentele de pe 15 aprilie când are loc comemorarea fondatorului statului comunist Kim il-Sun, deşi un nou test nuclear ar putea avea loc în orice zi. Sărbătoarea naţională a comemorării este asociată în mod tradiţional cu spectacole impresionante de forţe, într-o încercare de a atrage atenţia lumii.

 • Ziua Naţională a României a adus prima ninsoare la Satu Mare (GALERIE FOTO ŞI VIDEO)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Naţională a României a adus prima ninsoare la Satu Mare (GALERIE FOTO ŞI VIDEO)

  Sute de sătmăreni au participat astăzi la serbarea oficială a Zilei Naţionale a României din centrul oraşului. Peste 40 de instituţii publice locale, judeţene, partide politice, ONG-uri şi asociaţii au depus coroane la statuia lui Dr. Vasile Lucaciu din Parcul Libertăţii, în faţa Catedralei Romano Catolice şi pe Aleea Corneliu Coposu, sărbătorind Marea Unire de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918.

Modifică Setările