Stiri despre santiago de compostela

  23 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • 31 de zile pe Camino de Santiago (III)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  31 de zile pe Camino de Santiago (III)

  Deşteptarea în buncărul umed din Roncesvalles, alături de sute de oameni, i-a încercat teribil puterile lui Mioki. Se întreba tot mai mult dacă europenilor chiar le place jilăveala aia uşor îngălată – ea, una, se simţea lipicioasă pe tot trupul, chiar imediat după ce ieşea de la duş. Parcă mizeria plutea în aer, dar asta avea să fie cea mai mică problemă.

 • 31 de zile pe Camino de Santiago (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  31 de zile pe Camino de Santiago (II)

  Urcuşul a început pieptiş încă din primii kilometri. Mioki se baza pe antrenamentul special de la templul ei budist din munte, însă tot nu părea uşor. Părul negru şi scurt i se udase cu totul, ca şi cum cineva i-ar fi turnat în cap o găleată cu apă. Simţea tricoul lipit de spinare şi rucsacul atârna greu, trăgând-o înapoi, însă ea continua să urce, suflând tare şi cu inima bubuindu-i în piept.

 • 31 de zile pe Camino de Santiago
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  31 de zile pe Camino de Santiago

  Au trecut aproape doi ani de când am făcut pe jos acest drum de 800 de km, pornind din Franţa, trecând Pirineii şi ajungând, în cele din urmă, în oraşul spaniol Santiago de Compostela.

 • Românul care a făcut de două ori celebrul pelerinaj de la Camino. „90% din cuplurile care merg pe acest drum se despart“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românul care a făcut de două ori celebrul pelerinaj de la Camino. „90% din cuplurile care merg pe acest drum se despart“

  În 2016, a trăit călătoria vieţii lui mergând circa 700 de kilometri pe jos, cu rucsacul în spate, în pelerinaj spre Santiago de Compostela. Anul acesta, Dacian Păşcuţă, un antreprenor din Cluj, şi-a luat iubita şi au plecat amândoi pe Camino, cum este numit faimosul pelerinaj făcut de milioane de oameni în fiecare an. Aventura lor a fost de neuitat.

 • EXCLUSIV Experienţele unui român pe Camino, drumul spre capătul Pământului: „Am învăţat că nu ştiu nimic“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Experienţele unui român pe Camino, drumul spre capătul Pământului: „Am învăţat că nu ştiu nimic“

  Dacian Păşcuţă e un tânăr antreprenor din Cluj care în vară a făcut călătoria vieţii lui: 700 de kilometri pe jos, cu rucsacul în spate, ca să ajungă la Santiago de Compostela, faimos loc de pelerinaj din lume. De ce? „Aveam o grămadă de întrebări existenţiale. Mi se părea că alerg cu toată viteza, alături de alţii, înspre nimic“.

 • Camino. Prima zi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Camino. Prima zi

  Camino de Santiago este un pelerinaj care se desfăşoară în Spania. Are mai multe rute posibile, toate terminându-se în oraşul Santiago de Compostela.

 • Românii care merg pe miraculosul drum al Sfântului Iacob: 1.000 de kilometri pe jos până la mormântul întâiului apostol martir al creştinătăţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii care merg pe miraculosul drum al Sfântului Iacob: 1.000 de kilometri pe jos până la mormântul întâiului apostol martir al creştinătăţii

  Camino de Santiago este o rută care se parcurge în medie într-o lună şi jumătate, pleacă din Franţa şi traversează Pirineii în Spania pentru a ajunge la marginea Europei, pe stânca unde odinioară se credea că se termină Pământul. Punctul culminant al călătoriei iniţiatice este mormântul întâiului apostol martir al creştinătăţii, Sfântul Iacob, de la Santiago de Compostela.

 • Cele mai frumoase oraşe din Spania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai frumoase oraşe din Spania

  Spania este una dintre destinaţiile de vacanţă preferate de români, dar şi de turişti din întreaga lume, Madrid şi Barcelona numărându-se printre cele mai vizitate oraşe din Europa. Iată cinci dintre cele mai frumoase oraşe din Spania, locuri de vis care merită atenţia oricărui turist.

 • Tragedia feroviară din Spania: Potrivit înregistrărilor cutiilor negre, trenul circula cu 179 kilometri pe oră în momentul deraierii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tragedia feroviară din Spania: Potrivit înregistrărilor cutiilor negre, trenul circula cu 179 kilometri pe oră în momentul deraierii

  Trenul care a deraiat pe 24 iulie în Spania rula cu 179 de kilometri pe oră în momentul deraierii, viteza fiind redusă, în patru secunde, la 153 de kilometri pe oră, timp în care vagoanele ieşiseră de pe şine, conform noilor date ale cutiilor negre. Mecanicul de locomotivă vorbea la telefon cu câteva secunde înaintea accidentului.

 • Mecanicul trenului deraiat în Spania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mecanicul trenului deraiat în Spania "nu înţelege" ceea ce s-a întâmplat

  Mecanicul trenului deraiat pe 24 iulie la Santiago de Compostela a declarat că "nu înţelege" de ce nu a putut să frâneze la timp, pentru a împiedica producerea catastrofei soldate cu 79 de morţi, potrivit unui fragment al declaraţiei date judecătorului, publicat de El Pais, relatează AFP.

 • Tragedia de la Santiago ar putea costa industria feroviară spaniolă zeci de miliarde de euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tragedia de la Santiago ar putea costa industria feroviară spaniolă zeci de miliarde de euro

  Spania are cea mai extinsă reţea feroviară pentru trenuri de mare viteză din lume, după China. Din 1992 şi până de curând, pe liniile de mare viteză nu s-a înregistrat niciun accident mortal. Pe asta se bazau companiile spaniole când îşi adjudecau contracte feroviare în toată lumea. Acum, însă, după tragedia de la Santiago de Compostela, soldată cu 79 de morţi, spaniolii se luptă să nu piardă contracte de zeci de miliarde de euro.

 • Mecanicul trenului deraiat în Spania: „Vreau să mor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mecanicul trenului deraiat în Spania: „Vreau să mor“

  Francisco José Garzon, mecanicul trenului care a deraiat aproape de oraşul Saint-Jaques de Compostella omorând cel puţin 80 de oameni, este subiectul anchetei oficiale, în timp ce principala pistă a investigatorilor este viteza prea mare a trenului. Bărbatul a fost externat duminică, însă rămâne în custodia poliţiei şi va răspunde întrebărilor unui judecător.