
Şansă pentru reducerea poluării în oraşul Buzău
Municipiul Buzău are şansa de a deveni unul dintre cele o sută de oraşe ale Europei neutre în privinţa emisiilor de carbon până în 2030.
Municipiul Buzău are şansa de a deveni unul dintre cele o sută de oraşe ale Europei neutre în privinţa emisiilor de carbon până în 2030.
Sute de români din satele sărace ale Botoşaniului se confruntă cu analfabetismul şi lipsa cruntă de perspective. Mulţi dintre aceştia ajung la vârste venerabile trăind doar din munca cu ziua şi fără să fi absolvit măcar patru clase.
În anul 1853, începea Războiul Crimeei, devenit în doar câteva luni un conflict pan-european. Pentru Principatele Române, aflate sub un sufocant protectorat rusesc şi o păguboasă vasalitate faţă de Imperiul Otoman, războiul Crimeei a reprezentat şansa Unirii Principatelor Române şi drumul spre modernizare şi independenţă.
În satul Vlăsineşti, din judeţul Botoşani, se află una dintre cele mai căutate şcoli profesionale din România. Aici, s-au format două generaţii de tractorişti, majoritatea copii nevoiaşi din mediul rural, care ajung acum să câştige chiar şi 1.000 de euro lunar.
O profesoară de etnie romă din Botoşani a reuşit în aproape trei decenii de activitate să contribuie substanţial la integrarea şi reducerea abandonului şcolar în rândul elevilor de etnie romă. Pentru activitatea sa a fost decorată de statul român.
România are cei mai mulţi copii instituţionalizaţi din Uniunea Europeană, iar acest lucru se datorează şi legislaţiei defectuoase din domeniul adopţiilor
Referendumul de unificare a comunei Ţinteşti cu municipiul Buzău a eşuat. Cei care au mers la vot, cu speranţa că vor veni condiţiile de oraş şi pe uliţele lor, se uită acum cu jind spre urbea de care îi despart câţiva kilometri. Unii însă triumfă după acest eşec şi spun că tot mai bună e viaţa la ţară.
Spitalul Judeţean Galaţi este singura unitate medicală din regiune unde se pot realiza coronarografii şi se pot monta stenturi pacienţilor cu boli de inimă sau care au suferit un infarct miocardic acut. Mai mult, Galaţiul va avea un centru regional de cardiologie intervenţională.
În ultimii ani, marile oraşe ale lumii s-au organizat după conceptul de smart city, în care tehnologia şi colectarea datelor cetăţenilor le asigură acestora un nivel ridicat de viaţă. Experţi în arhitectură, urbanism şi în politici publice sustenabile explică ce elemente presupune un astfel de oraş, analizând totodată stadiul actual al Capitalei noastre
Femeia a mers la spital după ce a început să aibă mai multe migrene, dureri de cap foarte intense. Echipa medicală a fost formată din şase medici specialişti care au a efectuat intervenţia chirurgicală laborioasă. Operaţia a durat aproximativ trei ore şi a fost un real succes.
O asistentă în vârstă de 39 ani, mama unui adolescent de 15 ani, are nevoie urgentă de transplant medular. Medicii i-au dat mari speranţe, însă totul costă 150.000 euro.
Constructorul a fost chemat la şedinţă de primarul municipiului, dar nu a avut şansa să dea ochii cu aleşii PNL-USR, care au lipsit din sală.
Spitalele care tratează patologie COVID stau din nou să gâfâie, deşi în urmă cu doar o lună ajunseseră la valorile de la debutul pandemiei şi cereau deschiderea de circuite pentru celelalte patologii.
Mihaela Ganea, soţia pacientului care a murit într-un spital din Belgia, aduce o serie de acuzaţii la adresa autorităţilor din România.
Un aparat medical ultraperformant pentru diagnosticarea cancerului a ajuns la Spitalul Judeţean Galaţi. Este vorba despre un PET-CT de ultimă generaţie, echipament medical care poate depista în stadii timpurii celulele canceroase. Tot la Galaţi se amenajează unul dintre cele mai moderne centre pentru depistarea cancerului. Investiţia totală este de aproape două milioane de euro.
Câteva zeci de persoane fără adăpost au acum un loc sigur unde să-şi petreacă zilele şi nopţile geroase. Vin din zone diferite ale municipiului Iaşi, dar acolo, la adăpostul de noapte pentru oamenii străzii, cunoscut ca „Baia Publică”, s-a creat o atmosferă de familie.
Lui Andrei Raiu i s-a indicat de către medici celebri din Rimânia să ajungă la Institutul Creierului de la Hanovra, în Germania, pentru biopsie, tratament oncologic şi o eventuală intervenţie chirurgicală.
”Rănile sistemului de sănătate din România sunt vechi, moştenite şi continuu scurmate, adâncite şi extinse de diverşi politruci, de-a lungul a peste 30 de ani. Sistemul de sănătate a fost şi se află sub o asiduă tortură prin incompetenţă, nepăsare şi mize politice”, se arată într-o scrisoare deschisă a Alianţei Pacienţilor Cronici din România. Bolnavii cer ajutorul şefului statului.
Deţinător a opt premii Grammy şi fiul cel mai vârstnic al legendarului Bob Marley, Ziggy Marley a acordat un interviu exclusiv pentru Adevărul, în care a vorbit despre amintirile speciale despre legendarul său tată şi despre cariera sa.
Oameni de toate vârstele care din diferite motive au abandonat şcoala în copilărie sunt acum încurajaţi să-şi continue studiile prin intermediul programului „ A doua şansă”.
De cât noroc ai astăzi nevoie să poţi prinde un loc într-un spital din provincie dacă eşti diagnosticat cu COVID-19 şi ce neputinţe trăiesc medicii când se gândesc la ceilalţi bolnavi, cu alte patologii, pe care nu-i mai pot trata. Asta a încercat să afle „Adevărul“ stând de vorbă cu directorul medical al unui spital suport-COVID-19.
O maşină a fost lovită în plin de un tren, vineri seara, după ce şoferul a forţat trecerea peste calea ferată. DIn maşină au mai rămas doar câteva fiare contorisionate.
André Muit, un olandez din Rotterdam, s-a stabilit în România la jumătatea anilor ’90 şi de atunci a avut rezultate remarcabile în ceea ce priveşte asistenţa socială, derulând proiecte care le schimbă viaţa persoanelor vulnerabile.
O femeie de 58 de ani a primit şansa la o nouă viaţă după patru ani de dializă. Medicii ieşeni au realizat cu succes operaţia de transplant renal de care avea nevoie pacienta. Rinichiul a fost prelevat de la o persoană aflată în moarte cerebrală la un spital din Oradea.
Într-o postare pe blog, Florin Hozoc, directorul unei firme care importă imunglobulină în România, atrage atenţia asupra faptului că plasma umană poate salva vieţilor românilor infectaţi cu noul coronavirus.
Elissa Popovici este deja o interpretă cunoscută în lumea folclorului, deşi are doar 11 ani. Visul ei este să ajungă în această vară în America, la cel mai mare concurs de talente. Îl poate împlini doar cu ajutor.
”Mi-a spus un poliţist că-mi face mie reclamaţie că le ţin forţat. O ţii forţat pe fata aia, Dacă vrea să plece de ce n-o laşi să place. Asta vrea să facă ea. E dreptul ei. Şi eu i-am spus. Bine, şi dacă fata ta, nu la 13 ani, ca fata asta, dar la 18 vine şi îţi spune, tata, m-am hotărât. De mâine mă fac prostituată. Tu ce spui?”
Rata mortalităţii infantile a coborât în Bucureşti la 3,3 la mie, Tulcea are o rată de 14,7 la mie, iar în Călăraşi este 10,4 la mie, conform Organizaţiei ”Salvaţi Copiii”, care remarcă faptul că, deşi rata mortalităţii infantile a scăzut în ceea ce priveşte media pe ţară, la 6 la mia de copii născuţi vii, potrivit datelor finale ale Institutului Naţional de Statistică, procesate pentru anul 2018, există clivaje cronice între judeţe.
Pentru al doilea an la rând, aproape 100 de copii din două comune oltene au petrecut o săptămână alături de voluntari veniţi de la Timişoara cu gândul să le ofere şansa unor activităţi specifice taberelor şcolare moderne.
Şomerii din judeţul Ialomiţa au mai multe şanse de angajare. pe 12 aprilie, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează o bursă generală unde angajatorii vor prezenta slujbele vacante.