Stiri despre sange

  684 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Sărbătorile aduc mai mulţi donatori de sânge
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sărbătorile aduc mai mulţi donatori de sânge

  Numărul donatorilor care trec pragul Centrului Regional de Transfuzie a crescut în ultima perioadă. Motivele pentru care vin aici sunt multiple. Fie vin benevol, fie pentru a-i ajuta pe cei aflaţi la ananghie.  

 • „Inima îi pompa sânge prin gaura din cap“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Inima îi pompa sânge prin gaura din cap“

  Ionel Dumitru şi Paul Buştiuc, doi dintre cei care au scăpat din măcelul de-acum douăzeci de ani, povestesc detalii şocante din dimineaţa de 23 decembrie 1989. După 20 de ani în care autorităţile au încercat din răsputeri să le ascundă, evenimentele de la Aeroportul Otopeni nu pot fi şterse din mintea supravieţuitorilor.

 • Berlusconi, atacat la Milano - Revista presei internaţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berlusconi, atacat la Milano - Revista presei internaţionale

  Presa internaţională de astăzi scrie despre incidentul de la Milano în centru cărui s-a aflat premierul italian, Silvio Berlusconi. În cursul unui miting, premierul a criticat formaţiunile de stânga, acuzându-le că seamănă "ura şi invidie", atacând guvernul prin canale media. După discurs, premierul a fost lovit în faţă.

 • „Românii donează sânge dacă le ceri”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Românii donează sânge dacă le ceri”

  Mai puţin de 2% din români donează sânge, în timp ce procentul donatorilor din Elveţia şi din Danemarca este de 10%. Dacă în alte state din Europa numărul donatorilor variază între 40 şi 80 de persoane dintr-o mie, în România numai 17 oameni la mia de locuitori donează sânge.

 • Ceauşescu supărat pentru sângele vărsat!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceauşescu supărat pentru sângele vărsat!

  Pe 24 decembrie 1989, Nicolae Ceauşescu a vrut să iasă la fereastra camerei-arest „ca să vorbească poporului”. În urma conflictului dintre el şi ofiţerul care-l păzea, „nea Nicu” s-a ales cu nasul şifonat. Căpitanul Ion Boboc a fost „exmatriculat“ din cameră, dar după câteva ore a fost rechemat. Lui Ceauşescu i se făcuse dor de el.

 • Infecţia cu HIV poate trece neobservată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Infecţia cu HIV poate trece neobservată

  O persoană infectată cu HIV poate trăi între 10 şi 15 ani fără a avea vreun simptom clar că este bolnavă. În România, există peste 9.000 de persoane infectate cu virusul imunodeficienţei dobândite (HIV).

 • Protest cu scântei la Centrul de transfuzii din Hunedoara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Protest cu scântei la Centrul de transfuzii din Hunedoara

  Nemulţumiţi că salariile le-au fost reduse drastic în ultimele luni, angajaţii Centrului de Transfuzii Sanguine din Hunedoara au iniţiat, azi-dimineaţă, un protest spontan în sediul centrului.