Stiri despre sange

  684 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Craiova:Donează sânge pentru a avea ce pune pe masă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Craiova:Donează sânge pentru a avea ce pune pe masă

  Pe timp de criză oamenii fac orice pentru a face rost de un bani, numărul donatorilor fiind mai mare.De la începutul anului numărul craiovenilor care au donat sânge a crescut cu 15% faţă de anul trecut.

 • Românilor nu le pasă de sângele lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românilor nu le pasă de sângele lor

  Mulţi dintre noi s-au gândit măcar o dată să doneze sânge. Din cauza fricii de ace sau a lipsei de informaţii, puţini ajung însă pe paturile centrelor de transfuzii din ţară. Doare? Este prima întrebare ce le trece prin cap celor care şi-ar dori să doneze. Cei care-şi înving frica spun că după donare „te simţi un alt om“. Cât de complicată e, de fapt, procedura?

 • Cum putem deveni donatori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum putem deveni donatori

  Sângele, celulele stem sau, în unele situaţii, organele pe care le donăm salvează vieţile unor persoane cu boli grave. În România, donarea este un act benevol, care se recompensează cu un set de analize gratuite, reducere la transportul în comun şi cu bonuri de masă.

 • Care sunt markerii anemiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt markerii anemiei

  Te simți slăbit, ești lipsit de energie, iar atunci când te ridici de pe scaun simți că se învârte camera cu tine? Este posibil să suferi de anemie. Iată cum o poți depista.

 • Invazie de donatori la Centrul de Transfuzii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Invazie de donatori la Centrul de Transfuzii

  Peste 550 de suceveni au mers în ianuarie să li se recolteze sânge. Majoritatea vin pentru cele opt bonuri de masă. Medicii din această instituţie spun că reuşesc să acopere din donaţii 80% din necesarul de sânge cerut de spitale.

 • Facturile la căldură îngheaţă sângele în vine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Facturile la căldură îngheaţă sângele în vine

  Blocul cu cele mai mari cheltuieli la căldură este situate în Crângaşi, vecin cu unul dintre cele mai „şmechere“ blocuri din oraş, cel al lui Poteraş. Locatarii blocului 3ICEM din sectorul 6 au făcut un număr record de reclamaţii la RADET, 44, din cauza contorului care le încarcă exagerat facturile. Oamenii au ajuns să plătească cele mai mari preţuri la căldură din Bucureşti.

 • Un clujean caută formula sângelui artificial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un clujean caută formula sângelui artificial

  Profesorul Radu Silaghi Dumitrescu încearcă să vină cu o soluţie pentru bolnavii care au nevoie urgentă de transfuzii. Combinaţia chimică pentru producerea lichidului vital în laborator este încă în faza de teste. La ora actuală, sângele artificial se foloseşte doar în Africa de Sud.

 • Noi terapii în caz de fibrom uterin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi terapii în caz de fibrom uterin

  Embolizarea permite închiderea vaselor de sânge din interiorul fibromului cu ajutorul unor materiale speciale. Între 20 şi 40 la sută din femeile de peste 35 de ani sunt diagnosticate cu fibrom uterin. Aceasta este cea mai frecventă tumoare necanceroasă a femeilor aflate la vârsta fertilă.

 • Nou tip de colesterol „rău“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nou tip de colesterol „rău“

  Riscul bolilor cardiovasculare este dat nu doar de nivelul colesterolului „bun“ (HDL) şi „rău“ (LDL), ci şi de valorile în sânge ale unui nou tip de colesterol, numit lipoproteina A, au descoperit de curând un grup de cercetători din mai multe ţări europene.

 • S-au înmulţit donatorii de sânge înaintea Sărbătorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-au înmulţit donatorii de sânge înaintea Sărbătorilor

  Numărul donatorilor a crescut cu peste 50%, în decembrie, comparativ cu lunile trecute. Pentru o singură donare persoanele care fac acest gest primesc şapte bonuri de masă, în valoare totală de aproape 60 de lei, dar şi un set gratuit de analize.

 • Îşi plătesc bucatele de Crăciun cu sânge
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Îşi plătesc bucatele de Crăciun cu sânge

  Doi părinţi disperaţi că nu au ce pune pe masă de Sărbători au mers la Centrul de Transfuzie pentru a face rost de bani. Elena şi Petru Cojocaruau donat ieri câte 400 de mililitri de sânge pentru a primi bonuri de masă de aproximativ 60 de lei. 

 • Portret / Ilie Pascal, veteranul cu muzica în sânge
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Portret / Ilie Pascal, veteranul cu muzica în sânge

  Scrie, dansează şi cântă foarte bine la vioară. Acestea sunt doar câteva dintre calităţile veteranului de război, care şi-a scos luna aceasta a 16-a carte. Are 87 de ani şi o energie de invidiat. Colonelul în rezervă Ilie Pascal poate spune că şi-a trăit viaţa aşa cum a vrut. A excelat în mai multe domenii şi i-a molipsit cu pofta lui de viaţă pe toţi cei care au ajuns să-l cunoască. S-a născut în comuna Mitoc şi e câ