Stiri despre samson si dalila

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Reîntoarcerea la tradiţie sau 

„Samson şi Dalila” – premieră la Operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reîntoarcerea la tradiţie sau „Samson şi Dalila” – premieră la Operă

  S-a deschis stagiunea primei scene lirice naţionale şi titlul ales a fost cunoscutul opus al lui Camille Saint-Saëns, pe libretul lui Ferdinand Lemaire. O nouă producţie, la 27 de ani de la anterioara care venea după nouă decenii de la premiera absolută românească. Demersul poate fi atractiv pentru public, dar şi pretenţios pentru interpreţi, confruntaţi cu o stilistică diferită de cea italiană, mult obişnuită la noi.

 • Premieră la Opera Maghiară clujeană, „Samson şi Dalila”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premieră la Opera Maghiară clujeană, „Samson şi Dalila”

  Opusul lui Camille Saint-Saëns se reprezintă rar în România. În municipiul de pe Someş, la Opera Română, a existat o producţie acum cca cinci decenii, la Iaşi acum peste 30 de ani, la Bucureşti, imediat după Revoluţie. Niciuna nu mai este, în momentul de faţă, „pe rol”.

 • „Samson şi Dalila“ provoacă la Opera maghiară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Samson şi Dalila“ provoacă la Opera maghiară

  Dorind să includă în repertoriu lucrări de factură diversă, în parte mai rar cântate sau readuse pe afiş după multă vreme, Opera Maghiară din Cluj a propus o nouă producţie cu Samson şi Dalila de Saint-Saens, lucrare extrem de ofertantă deopotrivă pentru regizor şi interpreţi, atât prin muzica superbă, cât şi prin posibilitatea de a imagina o desfăşurare scenică fastuoasă.

 • Concert-spectacol „mai altfel”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert-spectacol „mai altfel”

  De-a lungul timpului, Opera din Timişoara a oferit melomanilor, pe lângă spectacole atractive, şi concerte în care fie s-au prezentat opere mai puţin cântate, beneficiind de distribuţii spectaculoase, fie au fost gale ale tenorilor sau ale tinerelor talente, deosebit de interesante şi pentru că astfel orchestra evolua pe scenă, alături de cor şi solişti, dar şi pentru că aduceau o notă de inedit, de… altceva.

Modifică Setările