Stiri despre salvie

  44 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Planta care ţine bătrâneţea la distanţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Planta care ţine bătrâneţea la distanţă

  Un medicament excelent, un condiment deosebit în bucătărie şi o plantă sacră. Proprietăţile sale tămăduitoare ţine bătrâneţea cu problemele ei la distanţă.

 • Ajutoare din natură contra aftelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ajutoare din natură contra aftelor

  Pe fondul oboselii, a unor tulburări digestive, a stresului sau a dereglărilor hormonale, apar aftele. Uneori te supără în concediu, taman când vrei să te odihneşti. Aceste mici ulceraţii pot trece cu remedii naturiste, care îţi asigură o vindecare rapidă.

 • Business de familie, cu lavandă, salvie şi gălbenele: cât au investit şi ce profit au
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Business de familie, cu lavandă, salvie şi gălbenele: cât au investit şi ce profit au

  O familie din Ocna Mureş cultivă şi reuşeşte să obţină profit din plante considerate exotice în România. Soţii Lidia şi Eugen Olar şi-au început aventura în acest domeniu în urmă cu mai bine de 6 ani când au început să cultive galbenele. În timp ei şi-au extins afacerea, astfel că în prezent cultivă şi lavandă şi salvie. În total, lucrează o suprafaţă de un hectar.

 • Cum scapi de energiile negative
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum scapi de energiile negative

  Suntem înconjuraţi de fluxuri energetice nevăzute. Unele dintre ele sunt pozitive, altele, dimpotrivă. Le poţi îndepărta pe acestea din urmă prin câteva metode simple, restabilind astfel echilibrulul şi armonia în viaţă.

 • Salvia alungă stările de oboseală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salvia alungă stările de oboseală

  Deşi, cel mai adesea, salvia este recunoscută ca unul dintre cele mai folosite condimente din bucătăria mediteraneeană - zonă unde îşi are şi originile - această plantă este foarte utilizată şi în medicina naturistă, datorită numeroaselor proprietăţi.

 • 5 leacuri pentru reglarea menstruaţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 leacuri pentru reglarea menstruaţiei

  Durerile menstruale, sângerările abundente sau lipsa lor, infertilitatea ţin şi de reglarea menstruaţiei. Salvia, zmeurul, trifoiul roşu sunt câteva dintre plantele care-ţi redau echilibrul.

 • Frunzele şi florile de salvie, „uzinele“ de sănătate din natură. Cele mai grave afecţiuni tratate cu planta „boierească“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Frunzele şi florile de salvie, „uzinele“ de sănătate din natură. Cele mai grave afecţiuni tratate cu planta „boierească“

  Denumită în termeni populari şi salcâm boieresc sau jaleş de grădină, salvia este o plantă de origine mediteraneană care poate fi întâlnită în grădinile din ţara noastră, cu condiţia să beneficieze de mult soare. Bogată în flavonoide, fenoli şi tanini, această plantă meliferă este des utilizată în medicina naturistă, pentru proprietăţile sale antimicrobiene şi antiinflamatorii.

 • Cum să scapi rapid de o durere de cap
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să scapi rapid de o durere de cap

  Migrenele sunt cu adevărat îngrozitoare; doar dacă le trăieşti ştii cât de adevărat este acest lucru:  îţi strică întreaga zi, nu te poţi concentra la ceea ce ai de făcut şi, astfel, îţi va fi afectată întreaga activitate. Practic, atunci când ai dureri de cap, nu mai eşti bun de nimic.

 • 5 leacuri eficiente contra transpiraţiei în exces
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 leacuri eficiente contra transpiraţiei în exces

  Transpiraţia are un rol extrem de important: reglează temperatura corporală atunci când ne expunem la temperaturi ridicate. Însă, când aceasta abundă şi are şi un miros neplăcut, situaţia se schimbă. Aşa că apelăm la antiperspirante. Din păcate, acestea nu ne scapă de problemă. Câteva leacuri naturale ne pot ajuta în situaţii stânjenitoare.

 • Muşchi de porc cu vin, rozmarin şi salvie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muşchi de porc cu vin, rozmarin şi salvie

  Acest muşchi de porc cu vin, rozmarin şi salvie trebuie gătit bine, apoi tăiat felii şi servit cu un uşor şi delicios sos cremos. Ai grijă, însă, înainte să pui carnea pe foc, să îndepărtezi toate pieliţele şi eventuala grăsime.

 • Cele mai bune ceaiuri pentru răceală şi gripă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune ceaiuri pentru răceală şi gripă

  Ceaiul este cel mai utilizat remediu naturist în sezonul rece, potrivit unui studiu recent realizat în ţara noastră. Iată cum poţi prepara cele mai bune ceaiuri pentru răceală şi gripă.

 • Trei plante cu efecte antibiotice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei plante cu efecte antibiotice

  Multe plante sunt folosite din vremuri străvechi pentru a trata infecţiile provocate de bacterii. Chiar dacă astăzi dispunem de antibiotice moderne, ele nu trebuie folosite în exces. Natura ne vine în ajutor punându-ne la dispoziţie antibiotice din plante.

 • Zece
remedii împotriva transpiraţiei excesive
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece remedii împotriva transpiraţiei excesive

  Transpiraţia este un proces natural de reglare a temperaturii corporale, însă poate fi favorizată şi de stările anxioase, stres sau frică. A transpira este perfect normal, dar dacă ai tendinţa să transpiri excesiv fără ca mediul ambiant să prezinte temperaturi crescute şi fără să fii expus unor situaţii stresante, ar fi bine să mergi la un control medical.

 • Pulpe de pui cu salvie şi usturoi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pulpe de pui cu salvie şi usturoi

  Combinată cu legume, cu ierburi aromate sau cu condimente picante, carnea de pui rămâne preferata tuturor. Şi ne este de ajutor şi atunci când nu avem chef să stăm prea mult în bucătărie. Este şi cazul acestei mâncări din pulpe de pui cu salvie şi usturoi gata în mai puţin de o oră.

 • Calmante naturale pentru stresul zilnic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Calmante naturale pentru stresul zilnic

  Stresul şi anxietatea pot fi combătute cu ajutoare din natură. Iată câteva ceaiuri pe bază de plante care reduc nivelul de stres din organism, prevenind astfel apariţia migrenelor, a palpitaţiilor şi a oboselii.

Modifică Setările