Stiri despre salon du livre

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „România, aşa cum nu aţi mai citit-o“ la Salonul Cărţii de la Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „România, aşa cum nu aţi mai citit-o“ la Salonul Cărţii de la Paris

  România va fi prezentă la ediţia din acest an a Livre Paris/Salonului Cărţii de la Paris, desfăşurată între 16 şi 19 martie, cu un stand şi cu o serie de evenimente organizate de Institutul Cultural Român. Logo-ul  participării româneşti de anul acesta la Livre Paris este Roumanie, comme vous ne l’avez jamais lue“/ „România, aşa cum nu aţi mai citit-o“.

 • Mircea Cărtărescu şi „literatura feminină”, la Salon du Livre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Cărtărescu şi „literatura feminină”, la Salon du Livre

  Ediţia din acest an a Salonului Internaţional al Cărţii de la Paris şi-a deschis porţile vineri, pe 20 martie, şi timp de trei zile marele public s-a bucurat de ofertele culturale ale celui mai important eveniment de profil din Franţa, la care România a fost prezentă cu nume importante.

 • Salon du livre şi Muzeul Brukenthal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salon du livre şi Muzeul Brukenthal

  A trecut şi Salon du livre. Ne-am întors în ograda noastră mică, unde cultura nu „face ştiri” decât atunci când se petrece ceva anormal. Ce s-a întâmplat la Paris ar trebui să ne arate că ne-am putea comporta normal şi firesc, dar nu prea ne iese din cauza unor mărunţişuri locale.

 • Precizare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Precizare

  Aflu cu surprindere că, într-o emisiune TV care mi-a parvenit abia acum, dl. Horia Patapievici ar fi afirmat că nu aş fi ascuns niciodată faptul că sunt împotriva preşedintelui Băsescu. Nu-mi dau seama ce dovadă s-ar putea aduce în sprijinul acestei afirmaţii. Presupun, mai curînd, că a fost o simplă scăpare de vorbe grăbite să urmeze o anume logică a demonstraţiei.

 • Salon du livre. Protestul
tinerilor. Indignări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salon du livre. Protestul tinerilor. Indignări

  Nu-mi iese din minte o întrebare legată de protestul tinerilor de la deschiderea Salonului cărţii de la Paris. Sau e mai curînd un exerciţiu de imaginaţie pe care îl propun în special celor care i-au tratat de...”scandalagii”, „aflaţi sub influenţa băuturilor aloolice” sau „inautentici”.

 • Andrei Marga face confuzii la cârma ICR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Marga face confuzii la cârma ICR

  Ieri, pe site-ul Institutului Cultural Român a fost publicat un comunicat intitulat „Decizie cu privire la participarea României ca invitat de onoare la Salon du Livre”, semnat de preşedintele ICR, Andrei Marga.

Modifică Setările