Stiri despre sala palatului

  403 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • O lună până la spectacolul The Illusionists
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O lună până la spectacolul The Illusionists

  Peste o lună, The Illusionists aduc în premieră în România cel mai mare spectacol de magie din istoria Broadway-ului. Între 13 şi 15 februarie 2020, Luis De Matos, James More, Andrew Basso, Enzo Weyne, Kevin James, An Ha Lim şi Aaron Crow pun în scenă la Sala Polivalentă din Capitală patru spectacole ce vor tăia respiraţia audienţei.  Reprezentaţiile vor fi traduse în limba română. Biletele se găsesc în reţelele Entertix şi MyTicket.

 • INTERVIU Oana Cojocaru, dansatoare în Bejart Ballet Lausanne: „Când mama a rămas însărcinată, părinţii mei erau deja siguri că se va naşte un copil dansator“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Oana Cojocaru, dansatoare în Bejart Ballet Lausanne: „Când mama a rămas însărcinată, părinţii mei erau deja siguri că se va naşte un copil dansator“

  Oana Cojocaru, una dintre cele două dansatoare românce din Bejart Ballet Lausanne, vorbeşte despre cum a ajuns în celebra companie de dans din care face parte deja de 12 ani. La Sala Palatului, pe 12 şi 13 octombrie, Bejart Ballet Lausanne vine cu cel mai nou spectacol de balet contemporan, în premieră în România, ce include momentele „Tous les hommes presque toujours s’imaginent” şi „7 Danses Grecques”.

 • Concertul faimoasei Orchestre Regale Concertgebouw
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul faimoasei Orchestre Regale Concertgebouw

  Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam va concerta, la Sala Palatului, de la ora 19.30, în secţiunea Mari Orchestre ale Lumii.  În program: Poemul simfonic „Don Quijote” – de Richard Strauss şi Simfonia a III-a în mi bemol major „Eroica” – de Ludwig van Beethoven. Adevarul.ro va transmite acest concert, de la 19. 30.

 • Faimoasa Orchestră Regală Concertgebouw, în Festivalul Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Faimoasa Orchestră Regală Concertgebouw, în Festivalul Enescu

  Dirijorul Cristian Măcelaru  a preluat, sâmbătă, conducerea Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam, în locul lui Mariss Janson, care a fost nevoit să îşi anuleze concertele. În program lucrări de Strauss şi Beethoven. Adevărul.ro transmite, sâmbătă, 21 septembrie, de la 19.30, acest concert de la Sala Palatului.

 • Opera „Moise şi Aron“, de Arnold Schönberg, de la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera „Moise şi Aron“, de Arnold Schönberg, de la Sala Palatului

  La Sala Palatului, de la ora 19:30, are loc reprezentaţia operei „Moise şi Aron”, de Arnold Schönberg,  interpretată de Orchestra Filarmonicii “George Enescu”, dirijată de maestrul Lothar Zagrosek şi de Corul Filarmonicii “George Enescu”, dirijat de maestrul Iosif Ion Prunner, alături de ansamblul Vocalconsort Berlin. Adevarul.ro transmite acest concert de la 19.30.

 • Concertul Orchestrei din Sankt Petersburg, condus de Christian Badea la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul Orchestrei din Sankt Petersburg, condus de Christian Badea la Sala Palatului

  Orchestra Filarmonică din Sankt Petersburg, dirijată astăzi, de la 19.30, de Christian Badea, la Sala Palatului, va avea în program lucrări de  George Enescu, Dmitri Şostakovici şi Antonín Dvořák. Solist va fi celebrul violonist Vadim Repin. Va participa Corul Academic al Radiodifuziunii Române, dirijat de Ciprian Ţuţu. Adevarul.ro va transmite acest concert de la ora 19.30.

 • INTERVIU Dirijorul Christian Badea: Festivalul George Enescu rivalizează cu Festivalurile de la Salzburg şi Lucerna, în multe privinţe fiind chiar mai bun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Dirijorul Christian Badea: Festivalul George Enescu rivalizează cu Festivalurile de la Salzburg şi Lucerna, în multe privinţe fiind chiar mai bun

  În această seară, de la ora 19.30, maestrul Christian Badea va conduce Orchestra Filarmonică din Sankt Petersburg, care va prezenta în programul susţinut la Sala Palatului lucrări de  George Enescu, Dmitri Şostakovici şi Antonín Dvořák. Solist va fi violonistul Vadim Repin. Dirijorul vorbeşte despre faptul că Festivalul "George  Enescu" a reuşit performanţa să adune artişti exemplari ai lumii, alături de cele mai mari orchestre.

 • Enescu într-o nouă lumină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Enescu într-o nouă lumină

  Eşecul de ieri al Requiem-ului de Verdi nu m-a împiedicat să vin din nou la Sala Palatului, la al doilea concert al lui Fabio Luisi din lungul său adio pentru Maggio Musicale Fiorentino. Motivul principal era Enescu.

 • Concertul Orchestrei Filarmonicii din Sankt Petersburg, de la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul Orchestrei Filarmonicii din Sankt Petersburg, de la Sala Palatului

  În seria Mari Orchestre ale Lumii, de la ora 20.00, din Sala Palatului, a avut loc, miercuri, concertul Orchestrei Filarmonicii din Sankt Petersburg, condusă de dirijorul Vassily Sinaisky. În program: Concertul nr. 4 pentru pian şi orchestră de L.v. Beethoven şi Simfonia I de Gustav Mahler. Solist a fost pianistul brazilian Nelson Freire în concertul lui Beethoven. Adevarul.ro a transmis acest concert.

 • LIVE VIDEO Concertul Orchestrei Filarmonicii din Oslo, de la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  LIVE VIDEO Concertul Orchestrei Filarmonicii din Oslo, de la Sala Palatului

  Orchestra Filarmonicii din Oslo, dirijată de Valery Petrenko, va concerta, în această seară, de la 19.30, la Sala Palatului. În program, lucrări de  Øyvind Torvund, Edvard Grieg şi Béla Bartók. Solist va fi pianistul  Leif ove Andsnes. Adevărul.ro va trasmite acest concert.

 • Al doilea concert al Orchestrei Academice de Stat „Evgeny Svetlanov“ de la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Al doilea concert al Orchestrei Academice de Stat „Evgeny Svetlanov“ de la Sala Palatului

  Astăzi, la Sala Palatului, Orchestra Simfonică Academică de Stat „Evgeny Svetlanov” din Rusia, dirijată de Gabriel Bebeşelea, va avea în program lucrări de George Enescu Erich Wolfgang Korngold şi Piotr Ilici Ceaikovski. La cel de-al doilea concert al orchestrei ruse, în cadrul Festivalului Enescu, solist va fi violonistul Ray Chen. Adevărul.ro transmite acest concert.

 • Concertul Orchestrei Române de Tineret. Solist este Noboyuki Tsujii, nevăzător, unul dintre cei mai mari pianişti ai lumii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul Orchestrei Române de Tineret. Solist este Noboyuki Tsujii, nevăzător, unul dintre cei mai mari pianişti ai lumii

  Astăzi, de la ora 20.00, la Sala Palatului, Orchestra Română de Tineret, dirijată de Michael Sanderling, va avea în program lucrări de György Ligeti, Serghei Rahmaninov şi Johannes Brahms/Arnold Schönberg. Solist va fi pianistul japonez Nobuyuki Tsujii, nevăzător, de o înaltă virtuozitate, care va concerta şi la Sibiu, şi la Cluj în cadrul Festivalului Enescu. Adevarul.ro trasmite, astă-seară, concertul de la Sala Palatului.

 • Kissin şi Antonacci încheie senzaţional prima săptămână de Enescu 2019
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kissin şi Antonacci încheie senzaţional prima săptămână de Enescu 2019

  După o adevărată defilare a orchestrelor Berlineze (Philharmoniker şi Rundfunk) comandate de doi dirijori de origine rusă (Kirill Petrenko şi Vladimir Jurowski), a venit rândul Orchestrei Naţionale a Franţei să cucerească inimile spectatorilor de la Sala Palatului. Iar pentru a atinge acest scop, Emmanuel Krevin a pregătit o adevărată strategie.

 • Enescu III
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Enescu III

  Să fi fost de vină reculul după electroşocul numit Femeia fără umbră, sau pur şi simplu aceasta e realitatea, dar cel de-al doilea concert al Orchestrei Radio din Berlin a fost cu totul diferit de cel de ieri. De aceea îmi permit să fiu mai subiectiv decât de obicei.

 • Femeia fără umbră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Femeia fără umbră

  A început şi festivalul de operă de la Enescu 2019, cu Bartók (la Ateneu, pe care l-am ratat) şi cu creaţia românească a Femeii fără umbră, la Sala Palatului. Vor mai urma încă 14 titluri, dacă socotim şi spectacolul cu Œdipe de la ONB din 21 Septembrie. E un record. Şi mai toate sunt în concert.

 • LIVE VIDEO Concertul Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Berlin, de la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  LIVE VIDEO Concertul Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Berlin, de la Sala Palatului

  Orchestra Simfonică şi Corul Radiodifuziunii din Berlin, condusă de Vladimir Jurowski, are în program opera "Femeia fără umbră”/ "Die Frau Ohne Schatten", de Richard Strauss, astăzi, de la 19. 30, la Sala Palatului. Regia multimedia este semnată de Carmen Lidia Vidu, iar concertul se va bucura şi de participarea Corului de Copii al Radiodifuziunii Române, condus de Răsvan Rădos.  Adevarul.ro va transmite acest concert.

 • A doua zi cu LSO: întoarcerea la Operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A doua zi cu LSO: întoarcerea la Operă

  Al doilea concert al celor de la London Symphony Orchestra a avut un program orientat progresiv de la o lucrare la alta, de la vocalitate la operă. A fost captivant.

Modifică Setările