Stiri despre ruxandra donose

  46 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • În „Norma”, un nou star, soprana Veronica Anuşca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În „Norma”, un nou star, soprana Veronica Anuşca

  Gilda, Oscar, Musetta, Lucia sunt câteva roluri în care am văzut-o pe tânăra Veronica Anuşca pe scena Operei bucureştene în ultimii opt ani. A demonstrat frumoase perspective artistice. Acum a debutat în rolul titular din opusul lui Vincenzo Bellini, la avanpremiera recentei noi producţii a teatrului din Splai.

 • Norma centenară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Norma centenară

  Stagiunea centenară a ONB a prezentat şi prima premieră a sezonului: Norma. O alegere curajoasă, dar problematică pentru orice teatru de operă din lume.

 • Mezzo-soprana Ruxandra Donose: Nimic nu poate înlocui atmosfera specială şi magia unui concert sau a unui spectacol adevărat, cu oameni în sală şi cu oameni pe scenă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mezzo-soprana Ruxandra Donose: Nimic nu poate înlocui atmosfera specială şi magia unui concert sau a unui spectacol adevărat, cu oameni în sală şi cu oameni pe scenă

  Sâmbătă, 5 iunie, va avea loc la Bucureşti, la Opera Naţională din Bucureşti – în faţa unei săli ce poate ocupa 70 la sută din capacitate şi care îşi aşteaptă publicul fără a solicita obligativitatea vaccinării – primul concert din Bucureşti din seria galelor aniversare Ruxandra Donose 30, care se va desfăşura cu public şi nu doar online.

 • Tinerii noştri muzicieni – Un veritabil tezaur naţional!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tinerii noştri muzicieni – Un veritabil tezaur naţional!

  Comunic cu bucurie, cu special interes, într-un domeniu atât de preţios, de sensibil, un domeniu aducător de speranţe; ...aşa cum este acela privind afirmarea în spaţiul public naţional şi internaţional, a tinerilor muzicieni performeri, din România.

 • Ruxandra Donose şi capacitatea de a dărui a artistului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ruxandra Donose şi capacitatea de a dărui a artistului

  1 octombrie este Ziua internaţională a muzicii. În mod normal şi la noi se organizau concerte, se deschideau stagiuni cu invitaţi de anvergură, după buget, se marcau noi începuturi sau se bifa, din rutină, evenimentul.

 • Vara Magică înfruntă pandemia!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vara Magică înfruntă pandemia!

  În mod cert, actuala ediţie festivalieră a concertelor de vară de la Ateneul Român nu putea ocoli impactul teribil al acestui flagel mondial; ...care, în această perioadă, bântuie lumea; ...care marchează existenţa noastră a tuturor.

 • În premieră, „Favorita” concertantă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În premieră, „Favorita” concertantă

  ... La sala din str. General Berthelot, în compania Orchestrei Naţionale şi a Corului Academic Radio, continuare a vechii tradiţii a serilor lirice care, de peste cinci decenii, încântă publicul cu partituri celebre, multe în primă audiţie românească sau extrem de rar prezentate. Toate în interpretări valoroase.

 • Musica favorita: Donizetti la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Musica favorita: Donizetti la Sala Radio

  Multă dragoste pentru Ruxandra Donose, o apariţie destul de rară în ultimii ani, în România. Şi un concert sold out cu mult timp înainte. Opera în concert, susţinută de o orchestră simfonică, a ieşit de multă vreme din stadiul de experiment, devenind o tradiţie pentru instituţiile muzicale care se respectă

 • Mezzosoprana Ruxandra
Donose, cunoscută în lumea întreagă, scoate primul ei CD în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mezzosoprana Ruxandra Donose, cunoscută în lumea întreagă, scoate primul ei CD în România

  Pentru prima dată, celebra mezzosoprană de talie mondială Ruxandra Donose a realizat un CD alături de o orchestră, un dirijor şi o casă de discuri din România. Albumul „Romance“, apărut la Editura Casa Radio, va fi lansat, în prezenţa artistei, marţi, 23 septembrie, ora 17, la librăria Cărtureşti din strada Arthur Verona nr. 13-15. La eveniment vor participa dirijorul Tiberiu Soare şi muzicologul Grigore Constantinescu.

 • „The Independent“, despre Ruxandra Donose: „Vocea sa este strălucitoare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „The Independent“, despre Ruxandra Donose: „Vocea sa este strălucitoare“

  După interpretarea rolului Compozitorului din spectacolul de operă „Ariadna din Naxos“, la Royal Opera House Covent Garden din Londra, mezzosoprana Ruxandra Donose a fost elogiată de presa internaţională. Jurnaliştii publicaţiei „The Independent“, care au apreciat rolul său drept „înflăcărat“, vocea sa fiind „strălucitoare“.

 • Români la Londra – Ruxandra Donose şi Liviu Prunaru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Români la Londra – Ruxandra Donose şi Liviu Prunaru

  Ruxandra Donose şi Liviu Prunaru la Royal Festival Hall şi Barbican Center din Londra în aceeaşi săptămână, joi şi vineri, au reprezentat pentru mine o tentaţie de a-mi petrece serile în aceste săli de concerte pe care nu mi-am putut-o reprima.

 • Deschidere strălucită a Anului Richard Strauss
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deschidere strălucită a Anului Richard Strauss

  Iniţiativa de a prezenta primul proiect naţional major în Anul Richard Strauss - un secol şi jumătate de la naşterea şi şase decenii şi jumătate de la moartea compozitorului - a avut-o activul management al Orchestrelor şi Corurilor Radio.

 • Elena Moşuc - o stea internaţională la Opera din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elena Moşuc - o stea internaţională la Opera din Bucureşti

  Există în acest moment câteva cântăreţe de operă din România (destul de multe raportat la gradul de popularitate al genului liric în rândul celor 21 milioane de locuitori ai ţării) care au o carieră internaţională strălucită.

 • Verdi şi baroc la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Verdi şi baroc la Sala Radio

  Continuă preocupările managementului Orchestrelor şi Corurilor Radio pentru concertele lirice. Într-o diversitate de stiluri care face bine.

 • La Sala Radio, şapte evenimente muzicale
marchează 

cei 85 de ani de
la primul semnal Radio România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Sala Radio, şapte evenimente muzicale marchează cei 85 de ani de la primul semnal Radio România

  „Alo, Alo, aici Radio Bucureşti!” sunt cuvintele auzite pentru prima oară de ascultătorii români pe 1 noiembrie 1928, cu prilejul difuzării primei emisiuni a Societăţii de Difuziune Radiotelefonică, aşa cum era denumit atunci serviciul public de radio, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR (cunoscută sub numele de Radio România).

 • Spectacole ale vocalităţii…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacole ale vocalităţii…

  …în săptămânile din urmă. Asta a adus publicului bucureştean seria de concerte susţinute la Atheneul Român, în Studioul de Concerte Radio, în Sala de Marmură a Băncii Naţionale.

 • VIDEO Cele mai frumoase concerte:un nou Crăciun vienez cu Edvin Marton, la Sala Palatului, şi Ruxandra Donose, la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cele mai frumoase concerte:un nou Crăciun vienez cu Edvin Marton, la Sala Palatului, şi Ruxandra Donose, la Sala Radio

  Pe violonistul Edvin Marton, cu al său Stradivarius, îl putem aplauda astă-seară la Sala Palatului, la un "Crăciun vienez". La Sala Radio, putem asculta trei voci excepţionale, cu Ruxandra Donose cap de afiş, în concertul "Trei dive". Dacă soprana Marianne Cornetti cântă, tot în această-seară, la Opera Naţională, la rândul lor, Horaţiu Mălăele şi Ion Caramitru, ne invită, mâine, la spectacolul "Caramitru -Mălăele, un Crăciun şi două stele".

 • Ruxandra Donose, lăudată de presa britanică  pentru rolul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ruxandra Donose, lăudată de presa britanică  pentru rolul "Carmen" de la Opera Naţională Engleză din Londra

  Mezzosoprana Ruxandra Donose, în vârstă de 48 de ani, este lăudată de presa britanică pentru rolul ei în opera "Carmen", montată de Calixto Bieito la Opera Naţională Engleză din Londra (English National Opera). The Telegraph a subliniat că artista creează o Carmen "adorabilă", în timp ce The Guardian scrie că mezzosoprana are cea mai bună "prestaţie pe sol britanic", potrivit Mediafax.

Modifică Setările