Stiri despre rusificare

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Europa vasală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa vasală

  În numele cui a jurat Jean-Claude Juncker vasalitate Rusiei la Passau? În numele cui a promis Preşedintele Comisiei Europene apropiere de Rusia şi dezrobire de diktatele Washingtonului?

 • Tiraspolul vrea să dezvolte „limba moldovenească”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tiraspolul vrea să dezvolte „limba moldovenească”

  La Tiraspol a avut loc o masă rotundă la care a fost discutată conservarea „limbii moldoveneşti în baza grafiei chirilice” în cadrul căreia s-a propus crearea, pe lângă preşedintele autoproclamatei regiuni, a unei direcţii răspunzătoare pentru conservarea „limbii moldoveneşti”.

 • Răpirea Basarabiei, între Napoleon şi ţarul Alexandru I
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răpirea Basarabiei, între Napoleon şi ţarul Alexandru I

  Prin tratatul de pace de la Bucureşti, din 16 mai 1812, jumătate din Principatul Moldovei era anexată la Imperiul Rus sub falsa denumire de Basarabia. Dorinţa Rusiei de a se înstăpâni până la Dunăre – şi chiar dincolo de ea – nu era nouă. Chiar şi după înfrângerea suferită la Friedland, în 1807, ţarul Alexandru I încerca, în timpul negocierilor cu împăratul Napoleon, să anexeze Principatele Române.

 • Două secole de la răpirea Basarabiei! Cum a rusificat forţat Imperiul Ţarist această provincie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două secole de la răpirea Basarabiei! Cum a rusificat forţat Imperiul Ţarist această provincie

  Împlinirea, în mai 2012, a 200 de ani de la anexarea părţii de est a Principatului Moldova (interfluviul dintre Prut şi Nistru) de către Rusia, numit ulterior, impropriu, Basarabia, este un bun prilej pentru re-aducerea aminte a politicilor la care a fost supusă populaţia românească băştinaşă şi care a fost impactul major al rusificării forţate.

Modifică Setările