Stiri despre rusia agresiva

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De ce ameninţă Vladimir Putin direct România şi Polonia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ameninţă Vladimir Putin direct România şi Polonia

  Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat direct Bucureştiul şi Varşovia după ce americanii au testat cu succes lansarea unei rachete ofensive dintr-un sistem asemănător celui de la Deveselu. Concret, Putin a declarat că SUA sunt în prezent în măsură să desfăşoare o nouă rachetă de croazieră cu lansare terestră în România şi Polonia, un scenariu pe care îl consideră drept o ameninţare la care Moscova trebuie să reacţioneze.

 • Ruşii simulează bombardarea bazei de la Deveselu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ruşii simulează bombardarea bazei de la Deveselu

  După ce a dislocat în Crimeea bombardiere nucleare tip Tupolev 22, Moscova continuă jocurile de război în zona Mării Negre aducând peste 1.500 de militari care efectuează exerciţii. Practic, este vorba de nişte manevre în care este implicată şi o cantitate mare de tehnică militară, fiind mobilizate sute de avioane şi elicoptere militare, dar şi vehicule amfibii.

 • FOTO „România este cheia“. Planurile strategice ale SUA pentru bazele militare din România, potrivit generalului american Ben Hodges
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO „România este cheia“. Planurile strategice ale SUA pentru bazele militare din România, potrivit generalului american Ben Hodges

  Un important general american cu trei stele spune că Pentagonul a intuit care va fi tactica Rusiei în Marea Neagră şi că US Army pregăteşte o serie de contramăsuri. Astfel, generalul Ben Hodges fostul comandant american pentru Europa consideră că anexarea Crimeei este numai un pas în demersul Moscovei de a deţine în totalitate Marea Azov şi de a izola cât mai mult cu putinţă Ucraina.

 • Bază militară SUA în Dobrogea - cea mai probabilă replică pentru şicanele Rusiei în zona Mării Negre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bază militară SUA în Dobrogea - cea mai probabilă replică pentru şicanele Rusiei în zona Mării Negre

  Rusia este tot mai agasantă şi încearcă în forţă să se impună în zona Mării Negre. Oficiali NATO, personalităţi din MApN sau analişti sunt de acord că, în acest context alianţa trebuie să ia masuri. Experţii militari consultaţi de „Adevărul” consideră că, pe fondul relaţiilor strategice complicate regăsite în ecuaţia NATO-Turcia-Rusia, cea mai previzibilă mişcare a americanilor ar fi mutarea în România a unei baze din Turcia.