Stiri despre rostopasca

  25 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Melancolia şi misterul“ peisajelor urbane ale lui Roman Tolici. Sau
despre „Puterea imaginii“. Artistul se află astăzi „la aniversară“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Melancolia şi misterul“ peisajelor urbane ale lui Roman Tolici. Sau despre „Puterea imaginii“. Artistul se află astăzi „la aniversară“

  Cum despre orice artist adevărat – iar Roman Tolici este cu siguranţă unul – cel mai potrivit, „la aniversară“, este să vorbeşti despre arta lui, reiau acum un fragment consistent dintr-un text publicat iniţial în 2017, de Noaptea Galeriilor. Orheianul, care împlineşte astăzi 46 de ani, a venit prima oară în Bucureşti pentru a studia la Tonitza, iar de atunci s-a impus ca unul dintre cei mai valoroşi artişti contemporani, fiind expus şi la MARe.

 • Miraculosul leuştean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miraculosul leuştean

  Despre obiectele protectoare se poate vorbi mult. O mărgică ţinută în buzunar, o cruciuliţă sfinţită, un sacou norocos etc. În vremurile mai vechi, europenii purtau în buzunare şi alte artefacte benefice. Avocaţii îşi făceau rost de-o limbă de cameleon, femeile speriate îşi puneau la gât mărgele din oase de bufniţă, vindecătorii prizau pulbere de buruieni, ca să-şi sporească puterile.

 • Cum se prepară sucul de rostopască, la ce e bun şi când e interzis să-l folosim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se prepară sucul de rostopască, la ce e bun şi când e interzis să-l folosim

  Rostopasca, planta recomandată de fitoterapeuţi, în uz intern, sub forma ceaiurilor, şi-a demonstrat eficienţa pentru o serie de afecţiuni, de la indigestie, diskezie biliară şi dispepsie, până la pancreatită, boli de ficat, herpes şi chiar cancer. Planta are însă şi recomandări în uz extern.

 • 7 plante care scad colesterolul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 plante care scad colesterolul

  Medicamentele anticolesterol sunt eficace, dar au şi efecte secundare nu tocmai plăcute. Excesul poate fi eliminat printr-un regim de viaţă sănătos, o alimentaţie corectă şi graţie remediilor naturiste.

 • CARTEA DE ARTĂ Roman
Tolici sau „Puterea imaginii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CARTEA DE ARTĂ Roman Tolici sau „Puterea imaginii“

  Ediţia inaugurală a Mobius C’Arte, primul târg itinerant de carte de artă din România, se deschide vineri, cu ocazia Nopţii Albe a Galeriilor, la Media One The Hub, din str. Iorga, nr. 5. Cum piaţa de carte de artă a devenit, în ultimii câţiva ani, una dintre cele mai dinamice activităţi editoriale autohtone, ne propunem să prezentăm periodic aceste apariţii, prin care, în principal, editurile Pandora M şi Vellant se concurează în mod benefic.

 • „Drumeţ în calea artei - Daniel Ştefănică, colecţionar“ - o nouă expoziţie de artă contemporană la ARCUB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Drumeţ în calea artei - Daniel Ştefănică, colecţionar“ - o nouă expoziţie de artă contemporană la ARCUB

  Pe 8 decembrie, de la ora 18.00, va avea loc la ARCUB Gabroveni vernisajul celei mai recente expoziţii de artă contemporană, „Drumeţ în calea artei: Daniel Ştefănică, colecţionar“, curatoriată de Erwin Kessler. La vernisaj vor participa colecţionarul Daniel Ştefănică şi o mare parte dintre artiştii prezenţi în colecţia sa. Expoziţia poate fi vizitată până în data de 5 februarie 2017, de luni până duminică, în intervalul orar 14.00 – 22.00.

 • Ceaiuri care te ajută să-ţi păstrezi splina sănătoasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaiuri care te ajută să-ţi păstrezi splina sănătoasă

  Splina este un organ căruia, din păcate, nu-i acordăm prea mare importanţă, cu toate că are un rol esenţial în reglarea circulaţiei sângelui. În plus, dacă splina este afectată, de multe ori, acelaşi lucru se întâmplă şi cu sângele. De aceea, ar fi bine să ne menţinem acest organ în stare cât mai bună.

 • Remedii naturiste pentru miopie. Cum
combate polenul afecţiunile oculare. Reţeta mixturii miraculoase pentru ochi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii naturiste pentru miopie. Cum combate polenul afecţiunile oculare. Reţeta mixturii miraculoase pentru ochi

  Miopia sau tulburările vederii afectează o proporţie semnificativă a populaţiei globului. Conform ultimelor statistici al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste 800 de milioane de oameni au miopie. Trebuie spus însă că această afecţiune oftalmologică se poate prin tratament optic (ochelari de vedere, lentile de contact), chirurgical sau prin metode naturiste. Iată mai jos câteva dintre cele mai bune metode naturiste pentru miopie.

 • Cele mai bune remedii pentru o bilă leneşă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune remedii pentru o bilă leneşă

  Alimentele grase, alcoolul şi sosurile sunt doar câteva dintre factorii care favorizează apariţia problemelor biliare. De ajutor în cazul durerilor abdominale, a stării de greaţă şi de vomă sunt leacurile oferite de natură. Iată care sunt cele mai bune remedii pentru bila leneşă!

 • Rostopasca, planta care tratează şi hepatitele, şi leucemia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rostopasca, planta care tratează şi hepatitele, şi leucemia

  Are hac de cojocul negilor, de aceea i se mai spune şi negelariţă, însă proprietăţile plantei sunt atât de puternice, încât poate trata cele mai multe afecţiuni ale ficatului şi poate preveni şi cancerul.

 • Ceaiuri bune pentru splină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaiuri bune pentru splină

  Splina este un organ mic, aflat pe partea stângă, în zona superioară a abdomenului, sub coaste. Are un rol foarte important pentru organism. Iată câteva ceaiuri bune pentru splină:

 • Moartea inimii poate fi prevenită. Ceaiuri-minune în lupta cu colesterolul „rău”: anghinarea, un aliat redutabil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moartea inimii poate fi prevenită. Ceaiuri-minune în lupta cu colesterolul „rău”: anghinarea, un aliat redutabil

  Nivelul ridicat de colesterol "rău" în sânge este o problemă de viaţă şi de moarte. Dacă nu se iau măsuri, în organism se produc adevărate nenorociri. Ceaiurile, cele mai la îndemână remedii naturiste, previn infarctul cardiac, atacul cerebral, moartea inimii, scleroza vasculară şi tulburările de circulaţie sanguină, toate cauzate de grăsimea depusă în vasele de sânge.

 • Plante medicinale interzise în sarcină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante medicinale interzise în sarcină

  Deşi în mod normal au efecte benefice, ajutând organismul să facă faţă diverselor provocări, există şi anumite plante medicinale interzise în sarcină, deoarece fie pot dăuna dezvoltării copilului, fie pot declanşa avortul sau naşterea prematură.

 • Ciuperca unghiei: simptome şi tratament
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ciuperca unghiei: simptome şi tratament

  Modificarea anormală a aspectului unghiei trebuie să pună în gardă, deoarece, cel mai probabil, este cauzată de atacul unei infecţii micotice. Dacă se acţiunează la timp şi consecvent, ea poate fi combătută cu eficienţă, în mod natural

 • Rostopasca, leacul tău în peste 100 de afecţiuni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rostopasca, leacul tău în peste 100 de afecţiuni

  În popor i se mai spune şi negelariţă, pentru că este cel mai bun leac împotriva negilor. Este recunoscută însă și pentru proprietățile sale în tratamentul bolilor hepato-biliare. Află mai multe despre afecţiunile pe care le vindecă în acest material!

 • Tratamente naturiste cu rostopască
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratamente naturiste cu rostopască

  Cunoscută şi sub numele de „iarbă de negi", planta cu mici flori galbene ajută la vindecarea multor afecţiuni. Care? Le vei descoperi imediat! Puterile vindecătoare ale plantei sunt cunoscute încă din antichitate.

Modifică Setările