Stiri despre rossini

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Voci importante la
Festivalul Rossini din Pesaro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Voci importante la Festivalul Rossini din Pesaro

  De 40 de ani, pe malul Adriaticii, în oraşul natal al marelui Gioachino, se desfăşoară festivalul ce-i este dedicat. Anul acesta a ocupat 12 zile din august şi a cuprins, ca de obicei, opere mai mult sau mai puţin cântate, concerte de belcanto şi lirico-simfonice, concertul concluziv al Academiei „Alberto Zedda”, recitaluri din balconul casei natale a compozitorului, conversaţii pregătitoare pentru audiţia unor opere, o Gală festivă de încheiere.

 • De la Chopin la Rossini şi Gershwin, copilăria marilor muzicieni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la Chopin la Rossini şi Gershwin, copilăria marilor muzicieni

  11 poveşti ale copilăriei unor mari compozitori, printre care Vivaldi, Bach, Mozart, Beethoven, Enescu, Rossini, Johann Strauss–fiul şi George Gershwin, sunt incluse în proiectul „Clasic e fantastic. Copilăria marilor muzicieni“, fiind reprezentate în cele două săli ale Teatrului Odeon şi la Ateneul Român.

 • Muzică pentru toate
vârstele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzică pentru toate vârstele

  Un recent concert de stagiune al Filarmonicii „George Enescu” şi-a dedicat programul unor pagini rossiniene, cărora le-a adăugat „Concertul nr. 1 în Re major pentru vioară şi orchestră, op. 6” de Paganini. Atractiv şi totodată popular.

 • Premieră la Operă cu
„Bărbierul din Sevilla”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premieră la Operă cu „Bărbierul din Sevilla”

  A fost, de fapt, prima montare nouă a stagiunii 2016-2017. „Văduva veselă”, anterior prezentată, conta drept producţie a Operei Naţionale Române Iaşi, la care compania bucureşteană a avut rolul de partener. Cum şi de ce s-a ales chiar „Bărbierul” rossinian, în condiţiile în care exista spectacolul de repertoriu care nu deranja (alte titluri cu regii prăfuite sunt susceptibile de a avea viziuni noi), contează mai puţin.

 • Gabriel Bebeşelea, primul dirijor român din istoria 

Festivalului Rossini de la Pesaro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gabriel Bebeşelea, primul dirijor român din istoria Festivalului Rossini de la Pesaro

  De la câştigarea importantului concurs „Lovro von Matačić” de la Zagreb în 2015, a competiţiei „Jeunesses Musicales” în 2010, tânărul şef de orchestră Gabriel Bebeşelea se află într-o puternică afirmare internaţională, cu concerte la Londra (Philharmonic Chamber Orchestra), Kiev, Kassel, Zagreb, Almaty etc., alături de prezenţele la Bucureşti şi în toată ţara.

 • Despre „Ciro în Babilonia” şi „Turcul în Italia” 

la Teatrul Rossini din Pesaro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre „Ciro în Babilonia” şi „Turcul în Italia” la Teatrul Rossini din Pesaro

  Pe malul Adriaticii, cochetul oraş în care s-a născut Gioachino Rossini organizează anual, în luna august, un renumit festival de operă, înfiinţat în 1980 şi aflat sub semnul marelui concitadin. O reuniune de voci importante, de dirijori, artişti consacraţi sau în curs de afirmare, atent selectaţi, populează afişele.

 • Vasele de croazieră care opresc în Portul Turnu Severin au scos staţiunea Băile Herculane de pe lista obiectivelor de vizitat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vasele de croazieră care opresc în Portul Turnu Severin au scos staţiunea Băile Herculane de pe lista obiectivelor de vizitat

  Este sezonul croazierelor pe Dunăre şi sosirea unui vas în Portul Drobeta Turnu Severin este un fapt obişnuit. După formalităţile vamale, turiştii se urcă în autocare, care îi conduc la câteva obiective turistice din apropiere. În Portul severinean nu au ce vizita, nu există un punct de informare turistică, nu există un stand de vânzare cu produse tradiţionale, ceva ce ar putea să cumpere turiştii şi care să le amintească p

 • Craiova: Regal simfonic pe scena Filarmonicii Oltenia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Craiova: Regal simfonic pe scena Filarmonicii Oltenia

  Violoncelistul Anton Niculescu va fi protagonistul serii alături de orchestră, sub bagheta maestrului Emil Maxim. Melomanii vor fi răsfăţaţi cu creaţii ale compozitorilor Haydn, Rossini şi Saint-Saëns, precum uvertura operei „Cenuşăreasa“ sau Simfonia „Militara“.

 • Cenuşăreasa lui Rossini, la Opera Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cenuşăreasa lui Rossini, la Opera Braşov

  Spectacolul susţinut de artiştii, corul şi orchestra Operei Braşov vă vor face să simţiţi din nou emoţiile copilăriei, alături de personaje care v-au fascinat.