Stiri despre rosa del conte

  3 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Interviu cu istoricul şi fostul exilat politic
Adrian Niculescu. Amintiri din exilul românesc din Italia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Interviu cu istoricul şi fostul exilat politic Adrian Niculescu. Amintiri din exilul românesc din Italia

  Exilul românesc din Italia deşi nu prea numeros, aşa cum ne precizează istoricul Adrian Niculescu, s-a manifestat public, în  mass-media occidentală, despre situaţia din România, în funcţie de evoluţiile politicii italiene şi, în acelaşi timp, de conjunctura internaţională. Deşi, potrivit istoricului Niculescu, Italia a fost un loc de tranzit şi terenul predilect al colaboraţionismului cu regimul ceauşist.

 • Italia, un prieten al românilor din exil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Italia, un prieten al românilor din exil

  Plecarea în exil a românilor, cu speranţa şi convingerea că „au ales libertatea”, a însemnat, nu de puţine ori, ca exilaţii să se confrunte cu rigorile unui sistem politic ostil oricărei disidenţe. În Italia, românii, în pofida politicii oficiale hipnotizată de mitul „independenţei” lui Nicolae Ceauşescu, au întâlnit la italieni un sprijin şi o solidaritate cu problemele româneşti.

 • S-a stins eminescologul Rosa Del Conte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a stins eminescologul Rosa Del Conte

  Specialista care a făcut cel mai mult pentru cunoaşterea lui Eminescu în Occident a murit recent la Roma, la vârsta de 104 ani. Lucrarea sa „Eminescu sau depre Absolut“, apărută pentru prima dată în 1961, este o operă fundamentală a eminescologiei universale. Italianca l-a înţeles pe marele poet mai bine decât mulţi dintre conaţionalii săi.

Modifică Setările