Stiri despre romeo si julieta

  48 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Noi interpreţi pentru „Romeo şi Julieta“ de la Operetă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi interpreţi pentru „Romeo şi Julieta“ de la Operetă

  Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian“ organizează, pe 21 februarie, un casting pentru alegerea interpreţilor din rolurile principale ale spectacolului „Romeo şi Julieta“. Astfel, spectacolul care s-a impus în 2009, cu Jorge (Romeo) şi Alexandra Crăescu (Julieta), va avea o dublă distribuţie.

 • VIDEO Baletul de Gheaţă din Sankt Petersburg vine în România cu spectacolele „Lacul lebedelor“ şi „Romeo şi Julieta“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Baletul de Gheaţă din Sankt Petersburg vine în România cu spectacolele „Lacul lebedelor“ şi „Romeo şi Julieta“

  Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg aduce în Românie spectacolele "Spărgătorul de nuci", la Timişoara (15 ianuarie) şi Sibiu (18 ianuarie), precum şi "Romeo şi Julieta" la Bucureşti (19 ianuarie). Ansamblul va susţine, joia viitoare, şi două reprezentaţii cu spectacolul "Lacul lebedelor", la Opera Română din Cluj-Napoca.

 • La început. Rânduri din Verona
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La început. Rânduri din Verona

  Sunt la Verona acum, să văd ce este dincolo de actul III, scena III din cea mai cunoscută poveste de iubire şi de moarte din istoria iubirii şi a morţii. Las neterminat un articol pentru ziarul “Adevărul”, chiar acest articol, şi urc în faimosul balcon al îndrăgostiţilor.

 • Gelozia lui Othello, între râs şi plâns
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gelozia lui Othello, între râs şi plâns

  O tragicomedie pentru vremuri de criză: „Othello şi prea-iubita lui Desdemona“, un spectacol de teatru fizic, despre gelozia oarbă, „rizibilă şi totodată teribilă“. După „Romeo şi Julieta“ şi „Hamlet“, Teatrul de Mişcare Studio M din Sfântu Gheorghe a propus, la începutul lunii mai, un alt spectacol shakespearian, în regia lui Mihai Măniuţiu şi coregrafia lui Péter Uray.

 • Maratonul iubirii la Teatrul de Stat: Două premiere romantice în același weekend
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maratonul iubirii la Teatrul de Stat: Două premiere romantice în același weekend

  Luna aprilie este luna romantismului la Teatrul de Stat Oradea. Două premiere încântă publicul în weekendul dedicat iubirii.  Vineri seara orădenii s-au bucurat de un musical fără pereche, „Îndrăgostiţii din Ancona". Astăzi, cea mai tulburătoare poveste de iubire, Romeo și Julieta, este pusă în scenă de actorii orădeni.

 • „Îndrăgostiţii din Ancona” şi Romeo şi Julieta urcă pe scena Teatrului de Stat Oradea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Îndrăgostiţii din Ancona” şi Romeo şi Julieta urcă pe scena Teatrului de Stat Oradea

  Luna aprilie este luna romantismului la Teatrul de Stat Oradea. Două premiere vor încânta publicul în luna care urmează.„ Îndrăgostiţii din Ancona" şi „Romeo şi Julieta" sunt spectacolele care vor bucura inimile spectatorilor orădeni. Alături de aceste două premiere, orădenii mai pot aplauda îndrăgitele piese „Şi miniştri calcă strâmb" sau „Soare pentru doi".

 • Romeo şi Julieta la Filarmonica de Stat din Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Romeo şi Julieta la Filarmonica de Stat din Sibiu

  Filarmonica de Stat Sibiu a pregătit un program deosebit pentru concertul de joi 3 februarie. Dirijorul austriac Gottfried Rabl şi pianista Ioana Maria Lupaşcu alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu vor prezenta în programul serii Concertul nr.5 pentru pian şi orchestră în Mi b major op.73 „Imperialul” de L. van Beethoven şi piesa pentru orchestră „Din Apocalipsă” op.66 de A.Liadov. Seara se va încheia î

 • Păcate „în vizită“, la Timişoara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Păcate „în vizită“, la Timişoara

  Spectacolul montat de regizorul Alexandru Dabija, după piesa lui Roland Schimmelpfennig, aduce în prim-plan conflictul dintre un tată şi fiul său reîntors acasă, care se încurcă cu femeile familiei. Stagiunea s-a terminat în oraşul de pe Bega, cu cele mai recente premiere ale Teatrului Naţional „Mihai Eminescu“ reprezentate în aer liber şi în noua sală din Parcul Civic.

 • Romeo şi Julieta anului 2010
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Romeo şi Julieta anului 2010

  În preajma Zilei Îndrăgostiţilor, profesorul Aurel Codoban realizează portretul-robot al lui Romeo şi al Julietei anilor noştri. În opinia profesorului universitar Aurel Codoban, titularul cursului de hermeneutică a iubirii de la Universitatea „Babeş-Bolyai”, în România femeile sunt cele care domină societatea, ele sunt cele care iau decizii, iar partenerii lor sunt cei sentimentali.

 • Romeo şi Julieta, la standul „Adevărul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Romeo şi Julieta, la standul „Adevărul“

  Diana Niţu şi Mihai Moş, artiştii de la Teatrul de Operetă „Ion Dacian“, au reprodus fragmente din capodopera scriitorului englez William Shakespeare. Standul Editurii Adevărul a pregătit şi astăzi, în ultima zi a Târgului de carte Gaudeamus, mai multe surprize dedicate celor mai mici cititori.

Modifică Setările