Stiri despre romanul adolescentului miop

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Bizareriile
liceanului Mircea Eliade. Cum a ajuns să mănânce pastă de dinţi, săpun,
omizi şi larve
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bizareriile liceanului Mircea Eliade. Cum a ajuns să mănânce pastă de dinţi, săpun, omizi şi larve

  Elevul Mircea Eliade (1907-1986), cel ce avea să devină peste ani un reputat filosof, scriitor şi profesor de istoria religiilor, şi pe care îl vom regăsi ca personaj central în „Romanul adolescentului miop”, a dus o luptă continuă, licean fiind, între tentaţiile specifice vârstei, crizele de melancolie, lipsa timpului provocată de setea niciodată satisfăcută de cultură şi defectele fizice peste care cu greu a trecut.

 • Mircea Eliade şi Mihail Sebastian, în dezbatere la Londra. Cum a schimbat istoria o prietenie de aur
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Eliade şi Mihail Sebastian, în dezbatere la Londra. Cum a schimbat istoria o prietenie de aur

  Ȋn perioada 12-14 aprilie are loc, la Centrul Expoziţional Olympia din Londra,Târgul Internaţional de Carte de la Londra, la care România participă pentru cea de-a noua oară consecutiv. Participarea României la actuala ediţie este dedicată memoriei scriitorului şi istoricului al religiilor Mircea Eliade. Editura britanică Istros Books publică, în traducere engleză, volumul autobiografic „Romanul adolescentului miop”.

 • Când Bacalaureatul semăna, cu adevărat, groază. Cum descrie marele filozof Mircea Eliade ziua examenului: „Eram palid şi îmi torturam ochelarii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când Bacalaureatul semăna, cu adevărat, groază. Cum descrie marele filozof Mircea Eliade ziua examenului: „Eram palid şi îmi torturam ochelarii“

  Bacalaureatul a fost adoptat pentru prima dată în Romania în anul 1925. În primii trei ani după adoptarea examenului maturităţii, în liceele din ţară s-a picat pe capete. Tinerii care încheiau cursurile liceale aveau de susţinut trei probe scrise şi o probă orală în care erau examinaţi de şapte profesori, la şapte materii. Mircea Eliade a fost unul dintre adolescenţii terorizaţi de bacalaureatul din 1925.

 • Povestea românului care a introdus Bacalaureatul. Cum a fost
la primul examen
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea românului care a introdus Bacalaureatul. Cum a fost la primul examen

  În 1925, Constantin Angelescu, un doctor chirurg din Buzău, numit ministru al Instrucţiunii, decidea înfiinţarea unei noi modalităţi de examinare a elevilor aflaţi la finalul liceului. Bacalaureatul, în noua sa formă, îngrozea, în acei ani, prin asprimea profesorilor examinatori, programa şcolară uriaşă şi prin dificultatea examenelor.

 • Adolescentul miop fără internet. Ce rămâne după online?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adolescentul miop fără internet. Ce rămâne după online?

  Paul Miller este un cunoscut jurnalist pe tehnologie. Pe 1 mai 2012 a renunţat la internet, iar site-ul unde lucra, „The Verge”, a decis să-l plătească pentru a sta un an offline (pare un vis, nu? Să fii plătit să stai). Acum el s-a întors. Ce a rămas în urma lui?