Stiri despre romania lucrului bine facut

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tălmăciri şi răstălmăciri (III)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tălmăciri şi răstălmăciri (III)

  În selecţia pe care am făcut-o, primul slogan-emblemă din „Proiectul de ţară” al lui Klaus Iohannis este „România lucrului bine făcut”, prin care se schiţează programatic un ideal pragmatic, nu unul fantezist sau utopic.

 • Tălmăciri şi răstălmăciri (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tălmăciri şi răstălmăciri (II)

  În partea întâia, am analizat sloganul emblemă „România lucrului bine făcut”. Dacă un lucru poate fi bine făcut, acelaşi lucru poate fi şi rău făcut, iar atunci el este un rebut. Intră aici în joc mai multe elemente sau factori, între care gadul de competenţă este esenţial.

 • Tălmăciri şi răstălmăciri (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tălmăciri şi răstălmăciri (I)

  A tălmăci înseamnă  a traduce. Se ştie, însă, că oricare traducere este şi o trădare. Aceasta, pentru că oricare limbă are şi un „rest” specific, greu traductibil, dacă nu chiar intraductibil în alte limbi, numite „străine”. În acest sens Constantin Noica afirmă despre cuvântul românesc „întru”, că este imposibil de tradus în oricare altă limbă străină.

 • Ţara lui Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţara lui Iohannis

  Cum arată ţara peste care a devenit Iohannis şef? Traian Băsescu a patentat sintagma de „şef al statului” ca fiind sinonimă cu cea de „preşedinte” nu doar lexical ci, mai adânc, în reflexul societăţii de a se raporta la el ca la şeful suprem. Klaus Iohannis moşteneşte sintagma şi îşi începe mandatul ca şi „şef al statului”, dar îşi propune să îl termine ca „preşedinte”. Cum arată de fapt „moştenirea lui Băsescu”? Care este România reală?

 • Lucrul bine făcut – Vectorul liberal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucrul bine făcut – Vectorul liberal

  Partidul Naţional Liberal şi-a ales preşedintele în contextul mesajului transmis răspicat de alegători: România are nevoie de o resetare a clasei politice şi a sferei instituţionale, de punerea lor în acord cu aşteptările cetăţenilor. Partidul al cărui lider a fost ales şeful statului este primul chemat să devină promotorul „României lucrului bine făcut”, cu toate implicaţiile acestui program.

 • Ce urmează după „se poate“?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce urmează după „se poate“?

  „Se poate“ se deschide către viitor şi se însoţeşte cu Speranţa. Putem să-l întoarcem şi spre trecut, cu „S-ar fi putut”, dar aici intervin părerile de rău, ca şi Zicătoarea „Dă-mi, Doamne, mintea românului cea de pe urmă!” Rămânând în planul viitorului, avem Posibilul şi Imposibilul.

 • Sloganul, singura „strategie“ de campanie a prezidenţiabililor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sloganul, singura „strategie“ de campanie a prezidenţiabililor

  Sloganul pare sa fi fost, în această campanie electorala, unicul element concret de strategie al prezidenţiabililor, însoţit de atacuri reciproce şi nenuanţate pe teme fixe, iar pe ultima suta de metri de scandaluri cu "autor necunoscut", dar puse generos pe seama serviciilor secrete.

Modifică Setările