Stiri despre romania educata

  30 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • ROMÂNIA EDUCATĂ #fastforward. 2025, în loc de 2030
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ROMÂNIA EDUCATĂ #fastforward. 2025, în loc de 2030

  O vulnerabilitate majoră a proiectului prezidenţial “România Educată”, pornit formal în 2016 şi lansat pentru dezbaterea publică a rezultatelor în 2018, este lentoarea inacceptabilă a derulării sale. O a doua vulnerabilitate este deconectarea de structurile efectoare din Ministerul Educaţiei. Textul de faţă oferă o soluţie de tip RO-EDU #fastforward: implementare până în 2025, în loc de 2030.

 • Lecţiile epidemiei de COVID: cum transformăm „România Educată” într-o educaţie reformată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţiile epidemiei de COVID: cum transformăm „România Educată” într-o educaţie reformată

  Cine nu înţelege că educaţia este parte a siguranţei noastre naţionale să se uite la numărul celor care, în vremuri de restrişte, dau crezare celor mai fanteziste teorii ale conspiraţiei şi amână momentul în care ne vom putea relua viaţa normală. Epidemia de COVID-19 ne învaţă că educaţia este vitală, la fel ca un medicament care omoară coronavirusul.

 • România Educată aşteaptă la semaforul scenarist de la Cotroceni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România Educată aşteaptă la semaforul scenarist de la Cotroceni

  Înainte să intrăm în subiectul zilei: ştie cineva de când conducerea diferitelor domenii (gen educaţia) a fost transferată, din punct de vedere constituţional, de la Guvern la preşedintele României? Sau avem (din nou) de-a face cu un premier de paie şi un preşedinte ce taie şi spânzură?

 • Iohannis, Orban, Anisie, acum rupeţi pisica!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis, Orban, Anisie, acum rupeţi pisica!

  În runda întâi, am pus în urnă un buletin ştampilat în două locuri. Vot anulat, adică. N-am dat cec în alb, pe româneşte. Azi, domnule Preşedinte, v-am dat votul meu. Am consfinţit, astfel, din nou, contractul nostru politic şi civic, pe care îl ştiţi prea bine. Aşa, ca între bărbaţi. Ca să daţi seamă pe bune despre România Educată. Cu fapte, nu cu texte, ca până acum. Timpul textelor a trecut de prea multă vreme, pe cartul dumneavoastră.

 • Iohannis, despre accesibilizarea învăţământului pentru cei cu dizabilităţi: „O rampă de jumătate de metru nu e o soluţie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis, despre accesibilizarea învăţământului pentru cei cu dizabilităţi: „O rampă de jumătate de metru nu e o soluţie“

  Klaus Iohannis a spus, vineri, la Timişoara, că accesibilizarea învăţământului pentru persoanele cu dizabilităţi nu înseamnă o rampă de o jumătate de metru, care nu este o soluţie. Acesta consideră că este nevoie de creearea unei accesibilităţi reale, care să ofere oportunităţi egale celor dezavantajaţi din cauza dizabilităţii pe care o au.

 • Educaţie lipsită de
responsabilitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Educaţie lipsită de responsabilitate

  Traduse pentru guvernarea din educaţie, regulile ar spune: tratează-l pe elevul cel mai vulnerabil aşa cum crezi că se cuvine să fii tu tratat de către „şeful tău“. Prin „şef“ înţeleg pe cineva care te poate „obliga“ să suporţi consecinţele, să îţi asumi riscurile. Toţi avem şefi. Există oameni care nu au şefi, însă nu ajung să intervină. Şi există decidenţi care pierd contactul cu realitatea.

 • „România educată“ şi spiritul critic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „România educată“ şi spiritul critic

  Cu mai mult de doi ani în urmă (mai exact, pe 15 februarie 2016), preşedintele României a lansat un proiect pe tema educaţiei, din dorinţa de a provoca o amplă dezbatere naţională de natură să conducă la stimularea politicilor publice orientate spre o reformă consistentă (şi urgent necesară) a domeniului.

 • Numitorul comun în Educaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Numitorul comun în Educaţie

  Mai mult procesul, mai puţin conţinutul. De ce este „România Educată“ un demers valoros.                    O prietenă olandeză îmi povestea că pentru ei dictonul celebru al lui Joseph Joubert „It is better to debate a question without settling it than to settle a question without debating it“ este un fel împământenit de a face lucrurile.

 • Proiectul „România educată“, criticat dur de un expert clujean de prestigiu: „Trist, foarte trist, mai ales pentru ţară!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiectul „România educată“, criticat dur de un expert clujean de prestigiu: „Trist, foarte trist, mai ales pentru ţară!“

  Prorectorul pentru cercetare al Universităţii "Babeş-Bolyai“ din Cluj , Daniel David, crede că, aplicat în ţări cu structură de învăţământ modernă, proiectul "România Educată" ar omorî rapid competitivitatea şi performanţa academică, iar universităţi precum Harvard sau Oxford ar trebui să lupte pentru supravieţuire.

 • Viitorul prostiei româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul prostiei româneşti

  România educată? De cine? Încă o dată, de un Raport? Şi încă o dată, de Ecaterina Andronescu, maştera ciclică, numită şi acceptată, inevitabil, la Ministerul Educaţiei? Mai bine analfabeţi din tată în fiu şi retur.

 • Educaţia şi
Ciuleandra din domeniu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Educaţia şi Ciuleandra din domeniu

  Proiectul “România educată”, lansat zilele trecute de dl. Klaus Iohannis, nu a provocat entuziasmul la care mai mult ca sigur că se aştepta comanditarul actului cu pricina.

 • Ecaterina Andronescu a anunţat când va fi publicat proiectul noii legi a educaţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ecaterina Andronescu a anunţat când va fi publicat proiectul noii legi a educaţiei

  Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, sâmbătă, că intenţionează să lanseze în dezbatere la sfârşitul lunii ianuarie un proiect al noii legi a educaţiei, subliniind că raportul Preşedinţiei, „România educată”, cuprinde idei care nu au cum să nu fie luate în seamă, transmite Agerpres.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Cine trebuie educat e Klaus Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Cine trebuie educat e Klaus Iohannis

  „Cred că era mai reuşită lansarea dacă se ducea să pună gresie în toaleta unei şcoli din cele două mii care nu au – sunt şi pe aproape, prin Ilfov. Că ăsta era un gest, îl ţinea lumea minte. Avea concreteţe, claritate şi modestie, ceea ce ar trebui să transmită un lider celor care l-au votat. Dacă ar învăţa un pic care sunt aşteptările oamenilor de la el. Ieşea şi de un clip bun.”

 • Un centenar
şi trei decenii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un centenar şi trei decenii

  România poate creşte sănătos doar prin educaţie. O Românie educată e cea care devine puternică prin oamenii ei, căci nu există în istorie nicio naţiune care să fi crescut şi să se fi modernizat altfel, decât prin şcoală.

 • Liviu Pop, cel care a ratat titlul de doctor din cauza suspiciunilor de plagiat, îl acuză pe Klaus Iohannis de plagiat şi falsificare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviu Pop, cel care a ratat titlul de doctor din cauza suspiciunilor de plagiat, îl acuză pe Klaus Iohannis de plagiat şi falsificare

  Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Marian Pop, l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, că ar fi plagiat rezultatele proiectului „România educată”, fără a prezenta vreo dovadă. În luna iulie, comisia care trebuia să-i ofere titlul de doctor lui Liviu Pop a anulat decizia, după ce jurnalista de investigaţii Emilia Şercan a prezentat dovezi clare de plagiat din lucrarea fostului ministru.

 • Proiectul „România educată“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiectul „România educată“

  Lansarea proiectului „România educată“, un proiect naţional iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, vine să arate, odată în plus, cât este România de înapoiată în materie de educaţie. Distrugerea sistematică a educaţiei, făcută în ultimii ani de către cei care s-au perindat la putere, are consecinţa că sunt năruite nu numai şcolile (adică, infrastructura), dar şi, sau mai ales, oamenii care învaţă sau care predau în aceste şcoli.

 • Proiectul „România
Educată“, punct de pornire, dar fără garanţia continuării drumului
început
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiectul „România Educată“, punct de pornire, dar fără garanţia continuării drumului început

  Astă seară a avut loc la Cotroceni lansarea proiectului „România Educată“, Viziune şi strategie 2018-2030. Foarte bună organizarea, cu o audienţă selectă din toată ţara. Întrebarea este: ce impact va avea asupra evoluţiei ulterioare a educaţiei? Voi analiza Proiectul „România Educată“ într-o serie de articole. Astă seară doar cadrul general în care apare acest proiect şi ce şanse are să impulsioneze schimbarea în bine a educaţiei.

 • Cum vrea Iohannis să se modifice BAC-ul şi Evaluarea Naţională, potrivit proiectului „România Educată“. Liviu Pop îl acuză de plagiat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum vrea Iohannis să se modifice BAC-ul şi Evaluarea Naţională, potrivit proiectului „România Educată“. Liviu Pop îl acuză de plagiat

  Multă instabilitate, cu un minister care a avut 27 de şefi şi o lege care din 2011 a suferit aproximativ 200 de modificări. Aşa arată evoluţia Educaţiei de la Revoluţie şi până în prezent. În acest context, Administraţia Prezidenţială a lansat, miercuri, proiectul „România Educată“ care se vrea a fi o strategie de urmat până în 2030. Printre altele, documentul prevede mai multe variante de BAC şi Evaluarea Naţională.

 • Care sunt cele 7 domenii de acţiune propuse de Klaus Iohannis în proiectul „România Educată”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt cele 7 domenii de acţiune propuse de Klaus Iohannis în proiectul „România Educată”

  Cariera didactică, managementul educaţional, reducerea abandonului şcolar, învăţământul profesional şi tehnic, învăţământul superior, educaţia timpurie şi evaluarea elevilor/ studenţilor. Acestea sunt cele şapte mari teme abordate în raportul România Educată care va fi lansat de administraţia prezidenţială pe 5 decembrie la Palatul Cotroceni.

 • România educată: o nouă elită în domeniul
sectoarelor strategice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România educată: o nouă elită în domeniul sectoarelor strategice

  Un fenomen distructiv, cauzat de absenţa planificării în sistemul de educaţie, a fost cel al necorelării cifrelor de şcolarizare cu piaţa muncii şi demografie. Ignorarea pieţei muncii a produs un sistem de învăţământ care a scos pe bandă rulantă politologi, sociologi, manageri, PRişti, adică şomeri.

 • Klaus Iohannis: Sistemul educaţional din 
România este îngrijorător. Nu putem spune că el
 oferă şanse egale tuturor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Klaus Iohannis: Sistemul educaţional din România este îngrijorător. Nu putem spune că el oferă şanse egale tuturor

  Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, în cadrul evenimentului „ United Way Roundtable On Philanthropy“, că situaţia sistemului educaţional din România este în continuare îngrijorătoare, acesta neoferind şanse egale tuturor. Şeful statului a mai subliniat şi nevoia unei mai mari implicări a părinţilor în relaţia cu şcoala.

 • Preşedinţia a
lansat platforma online „România Educată“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedinţia a lansat platforma online „România Educată“

  Administraţia Prezidenţială a lansat, vineri, consultarea online din cadrul programului "România Educată", iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis. Consultarea exploratorie este menită să identifice posibile soluţii de adaptare a educaţiei şi cercetării româneşti la tendinţele naţionale şi globale la orizontul anului 2030.

 • False
reforme în învăţământ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  False reforme în învăţământ

  Să fi devenit oare educaţia fără cultură, fără răspunderi şi fără onestitate un proiect tehnocrat? E prima întrebare pe care ai dreptul să ţi-o pui atunci când iei act de cele mai recente decizii ale ministrului Educaţiei, dl. Adrian Curaj. Dacă e aşa, atunci nu e deloc exclus faptul ca între guvern şi preşedintele României să fi intervenit un hiatus.

Modifică Setările