Stiri despre romania educata

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Educaţie lipsită de
responsabilitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Educaţie lipsită de responsabilitate

  Traduse pentru guvernarea din educaţie, regulile ar spune: tratează-l pe elevul cel mai vulnerabil aşa cum crezi că se cuvine să fii tu tratat de către „şeful tău“. Prin „şef“ înţeleg pe cineva care te poate „obliga“ să suporţi consecinţele, să îţi asumi riscurile. Toţi avem şefi. Există oameni care nu au şefi, însă nu ajung să intervină. Şi există decidenţi care pierd contactul cu realitatea.

 • „România educată“ şi spiritul critic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „România educată“ şi spiritul critic

  Cu mai mult de doi ani în urmă (mai exact, pe 15 februarie 2016), preşedintele României a lansat un proiect pe tema educaţiei, din dorinţa de a provoca o amplă dezbatere naţională de natură să conducă la stimularea politicilor publice orientate spre o reformă consistentă (şi urgent necesară) a domeniului.

 • Numitorul comun în Educaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Numitorul comun în Educaţie

  Mai mult procesul, mai puţin conţinutul. De ce este „România Educată“ un demers valoros.                    O prietenă olandeză îmi povestea că pentru ei dictonul celebru al lui Joseph Joubert „It is better to debate a question without settling it than to settle a question without debating it“ este un fel împământenit de a face lucrurile.

 • Proiectul „România educată“, criticat dur de un expert clujean de prestigiu: „Trist, foarte trist, mai ales pentru ţară!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiectul „România educată“, criticat dur de un expert clujean de prestigiu: „Trist, foarte trist, mai ales pentru ţară!“

  Prorectorul pentru cercetare al Universităţii "Babeş-Bolyai“ din Cluj , Daniel David, crede că, aplicat în ţări cu structură de învăţământ modernă, proiectul "România Educată" ar omorî rapid competitivitatea şi performanţa academică, iar universităţi precum Harvard sau Oxford ar trebui să lupte pentru supravieţuire.

 • Viitorul prostiei româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul prostiei româneşti

  România educată? De cine? Încă o dată, de un Raport? Şi încă o dată, de Ecaterina Andronescu, maştera ciclică, numită şi acceptată, inevitabil, la Ministerul Educaţiei? Mai bine analfabeţi din tată în fiu şi retur.

 • Educaţia şi
Ciuleandra din domeniu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Educaţia şi Ciuleandra din domeniu

  Proiectul “România educată”, lansat zilele trecute de dl. Klaus Iohannis, nu a provocat entuziasmul la care mai mult ca sigur că se aştepta comanditarul actului cu pricina.

 • Ecaterina Andronescu a anunţat când va fi publicat proiectul noii legi a educaţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ecaterina Andronescu a anunţat când va fi publicat proiectul noii legi a educaţiei

  Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, sâmbătă, că intenţionează să lanseze în dezbatere la sfârşitul lunii ianuarie un proiect al noii legi a educaţiei, subliniind că raportul Preşedinţiei, „România educată”, cuprinde idei care nu au cum să nu fie luate în seamă, transmite Agerpres.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Cine trebuie educat e Klaus Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Cine trebuie educat e Klaus Iohannis

  „Cred că era mai reuşită lansarea dacă se ducea să pună gresie în toaleta unei şcoli din cele două mii care nu au – sunt şi pe aproape, prin Ilfov. Că ăsta era un gest, îl ţinea lumea minte. Avea concreteţe, claritate şi modestie, ceea ce ar trebui să transmită un lider celor care l-au votat. Dacă ar învăţa un pic care sunt aşteptările oamenilor de la el. Ieşea şi de un clip bun.”

 • Un centenar
şi trei decenii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un centenar şi trei decenii

  România poate creşte sănătos doar prin educaţie. O Românie educată e cea care devine puternică prin oamenii ei, căci nu există în istorie nicio naţiune care să fi crescut şi să se fi modernizat altfel, decât prin şcoală.

 • Liviu Pop, cel care a ratat titlul de doctor din cauza suspiciunilor de plagiat, îl acuză pe Klaus Iohannis de plagiat şi falsificare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviu Pop, cel care a ratat titlul de doctor din cauza suspiciunilor de plagiat, îl acuză pe Klaus Iohannis de plagiat şi falsificare

  Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Marian Pop, l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, că ar fi plagiat rezultatele proiectului „România educată”, fără a prezenta vreo dovadă. În luna iulie, comisia care trebuia să-i ofere titlul de doctor lui Liviu Pop a anulat decizia, după ce jurnalista de investigaţii Emilia Şercan a prezentat dovezi clare de plagiat din lucrarea fostului ministru.

 • Proiectul „România educată“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiectul „România educată“

  Lansarea proiectului „România educată“, un proiect naţional iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, vine să arate, odată în plus, cât este România de înapoiată în materie de educaţie. Distrugerea sistematică a educaţiei, făcută în ultimii ani de către cei care s-au perindat la putere, are consecinţa că sunt năruite nu numai şcolile (adică, infrastructura), dar şi, sau mai ales, oamenii care învaţă sau care predau în aceste şcoli.

 • Proiectul „România
Educată“, punct de pornire, dar fără garanţia continuării drumului
început
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiectul „România Educată“, punct de pornire, dar fără garanţia continuării drumului început

  Astă seară a avut loc la Cotroceni lansarea proiectului „România Educată“, Viziune şi strategie 2018-2030. Foarte bună organizarea, cu o audienţă selectă din toată ţara. Întrebarea este: ce impact va avea asupra evoluţiei ulterioare a educaţiei? Voi analiza Proiectul „România Educată“ într-o serie de articole. Astă seară doar cadrul general în care apare acest proiect şi ce şanse are să impulsioneze schimbarea în bine a educaţiei.

 • Cum vrea Iohannis să se modifice BAC-ul şi Evaluarea Naţională, potrivit proiectului „România Educată“. Liviu Pop îl acuză de plagiat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum vrea Iohannis să se modifice BAC-ul şi Evaluarea Naţională, potrivit proiectului „România Educată“. Liviu Pop îl acuză de plagiat

  Multă instabilitate, cu un minister care a avut 27 de şefi şi o lege care din 2011 a suferit aproximativ 200 de modificări. Aşa arată evoluţia Educaţiei de la Revoluţie şi până în prezent. În acest context, Administraţia Prezidenţială a lansat, miercuri, proiectul „România Educată“ care se vrea a fi o strategie de urmat până în 2030. Printre altele, documentul prevede mai multe variante de BAC şi Evaluarea Naţională.