Stiri despre romania curata

  58 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce este, dar mai ales ce nu este „România Educată”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este, dar mai ales ce nu este „România Educată”

  Scandalul şi dublul discurs au devenit constantele României politice. Cel mai bun exemplu este cel al educaţiei, domeniu în care, din păcate, politicienii excelează în discursuri principiale şi „soluţii” miraculoase, dar nu şi în operaţionalizarea acestora pe teren.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Nu a ieşit cine trebuie. Dăm alegerile la coş?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Nu a ieşit cine trebuie. Dăm alegerile la coş?

  Rezultatul alegerilor face şi mai periculoasă situaţia deja precară a democraţiei noastre. S-au ţinut degeaba – nu există o majoritate clară. Cum tot zic din 2017 – e stupid un război civil în care nici o parte nu are puterea de a o elimina pe alta. Alegerile legislative 2020 au mai dovedit odată acest adevăr.

 • Alegeţi după integritate! Lista monitorizării candidaţilor la alegerile locale 2020
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeţi după integritate! Lista monitorizării candidaţilor la alegerile locale 2020

  Un sfert dintre candidaţi nu corespund criteriilor de integritate. ProRomânia, în fruntea clasamentului. Ca la fiecare rând de alegeri din 2004 încoace, România Curată a analizat şi de această dată integritatea celor care vă cer votul pentru a vă reprezenta în următorii 4 ani, monitorizând pe baza criteriilor deja consacrate candidaţii cu şanse din toate judeţele României.

 • OSCE: Starea de urgenţă nu trebuie să limiteze accesul la informaţii publice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  OSCE: Starea de urgenţă nu trebuie să limiteze accesul la informaţii publice

  Inevitabilul s-a produs, iar Decretul preşedintelui Klaus Iohannis privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României ca răspuns la pandemia de coronavirus ajunge să fie cunoscut pe plan internaţional. Şi nu ca exemplu de bună practică, ba dimpotrivă din cauza articolelor 54 şi 56.

 • Jumătate dintre candidaţii la prezidenţiale au mari probleme de integritate - analiză România Curată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jumătate dintre candidaţii la prezidenţiale au mari probleme de integritate - analiză România Curată

  Pe ultima sută de metri a unei campanii electorale care s-a dovedit anostă şi pe alocuri chiar nedemocratică din cauza lipsei de dezbateri serioase între candidaţi, publicăm analiza de integritate a celor 14 persoane care ţintesc funcţia de preşedinte la alegerile din 10 noiembrie. Din păcate pentru noi toţi, niciunul dintre candidaţi nu reuşeşte să îndeplinească exigenţele de integritate stabilite în urmă cu 15 ani.

 • Comisia Europeană a confundat România cu Bulgaria la MCV! Avem dovada
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comisia Europeană a confundat România cu Bulgaria la MCV! Avem dovada

  Conform birocraţilor care adună informaţii în raportele de monitorizare a justiţiei pentru România şi Bulgaria, bulgarii merită să li se ridice MCV-ul, dar românii nu. Preşedintele şi guvernul român ar trebui să protesteze imediat, pentru că toţi indicatorii arată opusul. Poate o fi făcut vreo greşeală o dactilografă a Comisiei…

 • #ORomânieCuratăÎncepedeAcasă  - Peste 460 elevi şi voluntari au colectat 2000 de kg de deşeuri în localităţile Buftea, Tunari şi Bragadiru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  #ORomânieCuratăÎncepedeAcasă  - Peste 460 elevi şi voluntari au colectat 2000 de kg de deşeuri în localităţile Buftea, Tunari şi Bragadiru

  Mai mult de 460 de elevi şi voluntari şi-au reunit forţele, în data de 18 mai, pentru o zi dedicată curăţeniei, desfăşurată simultan în trei localităţi din apropierea Bucureştiului: Buftea, Tunari şi Bragadiru. Aceştia au colectat mai mult de 2.000 de kg de deşeuri, într-o iniţiativă din cadrul proiectului de educaţie ecologică "O Românie Curată Începe de Acasă".

 • Ce aveţi de ales. Listele negre ale României Curate pentru alegerile europarlamentare 2019
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce aveţi de ales. Listele negre ale României Curate pentru alegerile europarlamentare 2019

  Cât de curate sunt alegerile europarlamentare, care au, în premieră absolută, un referendum însoţitor despre problema corupţiei? Pentru a răspunde acestor întrebări, Coaliţia pentru un Parlament Curat, parte a Alianţei pentru o Românie Curată, a monitorizat în total 86 de candidaţi pentru integritate, după cum urmează:

 • Alina Mungiu-Pippidi: De ce sondajele au greşit prezenţa la referendum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce sondajele au greşit prezenţa la referendum

  Văd că sondorii îşi pun cenuşă în cap că au prezis că va veni lumea la referendum şi lumea nu a venit, deşi au cheltuit banii clienţilor pe sondaje. O să prezum aici că aceşti oameni sunt de bună intenţie, nu că iau banii clienţilor fără a şti ce fac sau fără curajul să le spună adevărul, şi am să le explic ce s-a întîmplat.

 • Minciuna la putere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Minciuna la putere

  Cum să mai fie lucrate cazuri de mare corupţie, Tăriceanule, când la Justiţie ministrul Tudorel Toader, omul tău, încă nu a fost în stare să găsească un procuror competent pentru a conduce DNA-ul?!!! Timp în care dinspre instituţia anticorupţie pare că dosarele mari au fost lăsate în stand by, procurorii dând impresia că ori sunt timoraţi, ori nu au conducere oficială, neinterimară, care să-i pună la treabă, ori vor să se retragă!

 • Alina Mungiu-Pippidi: Dragă Curte de Apel...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Dragă Curte de Apel...

  Nu ştiu ce e mai grav, o ţară care nu ştie cîte infecţii intraspitaliceşti are, şi dacă o firmă de acoperiţi le tratează cu apă chioară pentru că are pile şi se ştie acoperită pe veci, sau o ţară unde toţi judecătorii din înaltele curţi trebuie să dea sentinţe cum vrea SRI, pentru că toţi au fost ascultaţi de SRI de ani de zile şi se tem.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Singura soluţie, înc-o involuţie?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Singura soluţie, înc-o involuţie?

  Alegerile anticipate sunt o soluţie atunci cînd un partid de guvernământ îşi pierde popularitatea şi există alternativă. Dar cum asta nu e cazul la noi,  şi cum nimeni nu aştepta serios să se întîmple, cine se ascunde în spatele diasporei de subzistenţă? Cine cîştigă din haos şi violenţă, decît cine are nevoie să ţină electoratul mobilizat pînă la alegeri şi acel serviciu secret cu buget mai mare ca în Germania, abia tăiat, şi angajaţi peste tot?

 • D-na Alina
Mungiu-Pippidi reactivează poliţia gândirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  D-na Alina Mungiu-Pippidi reactivează poliţia gândirii

  Mi-e din ce în ce mai limpede că avea dreptate dl. Liviu Pleşoianu atunci când, de la tribuna Congresului TSD din toamna anului trecut, arunca în aer zicerea în conformitate cu care discursul social-democraţilor români, că PSD-ul însuşi nu ar avea prea mare trecere în rândul intelectualilor români.

 • La 100 de ani de la Marea Unire, 2.418 şcoli au toaleta în curte. Cum şi cu cine rezolvăm această problemă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La 100 de ani de la Marea Unire, 2.418 şcoli au toaleta în curte. Cum şi cu cine rezolvăm această problemă?

  Cum noi, cei de la România Curată, suntem pe cale de a începe o campanie naţională pentru şcoli curate, vom trata acest subiect nu într-o cheie politică, ci în spiritul care ne-a consacrat: să fim cu ochii pe ei, să găsim soluţii şi pe acestea să le propunem autorităţilor, iar pe urmă să monitorizăm felul în care primarii ne vor da ocazia să tăiem de pe hartă, una câte una, unităţile şcolare cu WC în curte.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Academia parlamentarilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Academia parlamentarilor

  Autodistribuit ca deputat al melcilor, pesedistul Matei, Camera Deputaţilor, a adresat un îndemn de lansarea anului şcolar, care zicea aşa, înainte să fi fost corectat de staff: „Nici mie nu mi-a fost draga şcoala, ca la majoritatea dintre voi. Da nu am avut ce face, tot ca majoritatea dintre voi! Pana la următoarea vacantă, pune-ţi mâna pe carte, fiţi cuminţi şi nu fumaţi în budă! Succes!“

 • Alina Mungiu-Pippidi: Toader jr., dă tu exemplu lui Coldea şi compania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Toader jr., dă tu exemplu lui Coldea şi compania

  Îl îndemn pe dl Toader jr., ca ieşeancă şi persoană care a părăsit o universitate locală pentru că mi se părea anormal să îmi fac cariera în aceeaşi universitate unde tatăl meu fusese decan şi mulţi profesori îmi erau prieteni de familie, să renunţe la postul cîştigat prin concurs fără să mai aştepte rezultatul anchetei Ministerului Educaţiei, protejînd astfel reputaţia sa, a tatălui său, şi mai ales a universităţii.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Falsa problemă a poziţionării USR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Falsa problemă a poziţionării USR

  Mare maestru Trump ăsta, cum a reuşit el în două săptămîni să facă lumea să vorbească mai puţin despre cum a colaborat familia lui cu ruşii ca să se facă ales. Cum? Păi, pe lîngă Coreea de Nord, unde nu e meritul lui, specialiştii lui în comunicare au venit cu o idee de geniu: să nu mai deconteze armata schimbările de sex la transsexuali din asigurare, ca pînă acum.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Democraţia fără alegători. Şi care e soluţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Democraţia fără alegători. Şi care e soluţia

  Cîtă legitimitate au alegeri precum cele locale parţiale, unde doar 33 la sută din alegători s-au dus la urne, sau cele legislative franceze, unde rata de participare a scăzut sub cinzeci la sută pentru prima dată, şi care sunt cauzele şi soluţiile acestei slabe participări la vot?

 • Alina Mungiu-Pippidi: De ce nu va ajunge Gabriela Firea preşedinta României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce nu va ajunge Gabriela Firea preşedinta României

  S-a întîmplat ceva cu PSD. Ceva, probabil, inevitabil, adică pierzînd aripa Meleşcanu, aripa Geoană-Diaconescu şi aripa Ponta, nici nu mai vorbesc de tehnocraţii lui Roman care au rămas pînă în zilele noastre cei mai buni oricîte grade la SIE aveau, s-au golit de expertiză, că ţara o fi ea mare, dar resursele umane sunt pe sponci. Urmarea, prostii la Codul Fiscal, prostii la politica medicamentelor şi iată, prostii enorme la capitală.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Sociologii şi Securitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Sociologii şi Securitatea

  Deşi Mircea Kivu a evitat că candideze, cum i se propusese de către USB acum un an, şi a rămas doar un moderat comentator în spaţiul public, alături de mulţi agenţi de influenţă, unii stridenţi, din vechea şi noua securitate, plus năimiţii grupurilor de interese de tot felul, cuiva i-a căşunat pe el şi aşa s-a scurs o investigaţie CNSAS despre vechiul său angajament la Securitate.

 • Alina Mungiu-Pippidi: UE, la risc maxim săptămîna asta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: UE, la risc maxim săptămîna asta

  Dreapta franceză ar trebui să-i retragă sprijinul lui Fillon acum, ca să se evite riscul unui tur doi între candidaţii anti-europeni, avertizează profesorul Alina Mungiu-Pippidi într-un editorial publicat pe Euractiv.com, pe care-l prezentăm integral mai jos.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Alternativa 2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Alternativa 2017

  Rezistenţii din Piaţa Victoriei ne umplu forumurile şi cutiile de email cu îndemnuri să le fie valorificată energia. Să se facă o alternativă 2017, că altfel degeaba dau ei jos guvernul Grindeanu.

 • România Curată: Lista neagră a alegerilor parlamentare 2016
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România Curată: Lista neagră a alegerilor parlamentare 2016

  După o perioadă de contestaţii mai lungă ca de obicei suntem în măsură să prezentăm o listă verificată cu candidaţi problematici din punct de vedere al integrităţii. Ea este perfectibilă pînă în ultimul moment şi orice nouă informaţie de la dvs. poate conduce la modificarea ei.

 • USR: O speranţă, dar NU un produs garantat România Curată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  USR: O speranţă, dar NU un produs garantat România Curată

  România Curată, cel mai vizitat portal al societăţii civile din România, a promovat constant potenţiale mişcări politice născute din energia civică a ultimilor ani. Am promovat USB, Pentru Iaşi, Codlea, Cristi Ghingheş, Românii liberi (POL), PACT, Demos şi aşa mai departe.

Modifică Setările