Stiri despre romania curata

  45 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • D-na Alina
Mungiu-Pippidi reactivează poliţia gândirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  D-na Alina Mungiu-Pippidi reactivează poliţia gândirii

  Mi-e din ce în ce mai limpede că avea dreptate dl. Liviu Pleşoianu atunci când, de la tribuna Congresului TSD din toamna anului trecut, arunca în aer zicerea în conformitate cu care discursul social-democraţilor români, că PSD-ul însuşi nu ar avea prea mare trecere în rândul intelectualilor români.

 • La 100 de ani de la Marea Unire, 2.418 şcoli au toaleta în curte. Cum şi cu cine rezolvăm această problemă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La 100 de ani de la Marea Unire, 2.418 şcoli au toaleta în curte. Cum şi cu cine rezolvăm această problemă?

  Cum noi, cei de la România Curată, suntem pe cale de a începe o campanie naţională pentru şcoli curate, vom trata acest subiect nu într-o cheie politică, ci în spiritul care ne-a consacrat: să fim cu ochii pe ei, să găsim soluţii şi pe acestea să le propunem autorităţilor, iar pe urmă să monitorizăm felul în care primarii ne vor da ocazia să tăiem de pe hartă, una câte una, unităţile şcolare cu WC în curte.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Academia parlamentarilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Academia parlamentarilor

  Autodistribuit ca deputat al melcilor, pesedistul Matei, Camera Deputaţilor, a adresat un îndemn de lansarea anului şcolar, care zicea aşa, înainte să fi fost corectat de staff: „Nici mie nu mi-a fost draga şcoala, ca la majoritatea dintre voi. Da nu am avut ce face, tot ca majoritatea dintre voi! Pana la următoarea vacantă, pune-ţi mâna pe carte, fiţi cuminţi şi nu fumaţi în budă! Succes!“

 • Alina Mungiu-Pippidi: Toader jr., dă tu exemplu lui Coldea şi compania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Toader jr., dă tu exemplu lui Coldea şi compania

  Îl îndemn pe dl Toader jr., ca ieşeancă şi persoană care a părăsit o universitate locală pentru că mi se părea anormal să îmi fac cariera în aceeaşi universitate unde tatăl meu fusese decan şi mulţi profesori îmi erau prieteni de familie, să renunţe la postul cîştigat prin concurs fără să mai aştepte rezultatul anchetei Ministerului Educaţiei, protejînd astfel reputaţia sa, a tatălui său, şi mai ales a universităţii.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Falsa problemă a poziţionării USR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Falsa problemă a poziţionării USR

  Mare maestru Trump ăsta, cum a reuşit el în două săptămîni să facă lumea să vorbească mai puţin despre cum a colaborat familia lui cu ruşii ca să se facă ales. Cum? Păi, pe lîngă Coreea de Nord, unde nu e meritul lui, specialiştii lui în comunicare au venit cu o idee de geniu: să nu mai deconteze armata schimbările de sex la transsexuali din asigurare, ca pînă acum.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Democraţia fără alegători. Şi care e soluţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Democraţia fără alegători. Şi care e soluţia

  Cîtă legitimitate au alegeri precum cele locale parţiale, unde doar 33 la sută din alegători s-au dus la urne, sau cele legislative franceze, unde rata de participare a scăzut sub cinzeci la sută pentru prima dată, şi care sunt cauzele şi soluţiile acestei slabe participări la vot?

 • Alina Mungiu-Pippidi: De ce nu va ajunge Gabriela Firea preşedinta României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce nu va ajunge Gabriela Firea preşedinta României

  S-a întîmplat ceva cu PSD. Ceva, probabil, inevitabil, adică pierzînd aripa Meleşcanu, aripa Geoană-Diaconescu şi aripa Ponta, nici nu mai vorbesc de tehnocraţii lui Roman care au rămas pînă în zilele noastre cei mai buni oricîte grade la SIE aveau, s-au golit de expertiză, că ţara o fi ea mare, dar resursele umane sunt pe sponci. Urmarea, prostii la Codul Fiscal, prostii la politica medicamentelor şi iată, prostii enorme la capitală.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Sociologii şi Securitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Sociologii şi Securitatea

  Deşi Mircea Kivu a evitat că candideze, cum i se propusese de către USB acum un an, şi a rămas doar un moderat comentator în spaţiul public, alături de mulţi agenţi de influenţă, unii stridenţi, din vechea şi noua securitate, plus năimiţii grupurilor de interese de tot felul, cuiva i-a căşunat pe el şi aşa s-a scurs o investigaţie CNSAS despre vechiul său angajament la Securitate.

 • Alina Mungiu-Pippidi: UE, la risc maxim săptămîna asta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: UE, la risc maxim săptămîna asta

  Dreapta franceză ar trebui să-i retragă sprijinul lui Fillon acum, ca să se evite riscul unui tur doi între candidaţii anti-europeni, avertizează profesorul Alina Mungiu-Pippidi într-un editorial publicat pe Euractiv.com, pe care-l prezentăm integral mai jos.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Alternativa 2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Alternativa 2017

  Rezistenţii din Piaţa Victoriei ne umplu forumurile şi cutiile de email cu îndemnuri să le fie valorificată energia. Să se facă o alternativă 2017, că altfel degeaba dau ei jos guvernul Grindeanu.

 • România Curată: Lista neagră a alegerilor parlamentare 2016
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România Curată: Lista neagră a alegerilor parlamentare 2016

  După o perioadă de contestaţii mai lungă ca de obicei suntem în măsură să prezentăm o listă verificată cu candidaţi problematici din punct de vedere al integrităţii. Ea este perfectibilă pînă în ultimul moment şi orice nouă informaţie de la dvs. poate conduce la modificarea ei.