Stiri despre romani

  3156 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Românii, pe locul al doilea în Europa în privinţa sedentarismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii, pe locul al doilea în Europa în privinţa sedentarismului

  Aproape trei sferturi din români petrec cel puţin două ore şi jumătate pe zi stând jos, în faţa calculatorului sau în faţa televizorului. Datele apar în cel mai recent Eurobarometru întocmit de Comisia Europeană, care evidenţiază relaţia românilor cu activitatea fizică, o relaţie aproape inexistentă.

 • Românii plătesc salariile propriilor lor călăi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii plătesc salariile propriilor lor călăi

  Nu spun că ar trebui desfiinţată, însă sunt de părere că Jandarmeria ar trebui numaidecât „repopulată“ cu oameni noi (de la vârf la bază şi de la bază la vârfurile cele mai înalte), bine pregătiţi şi atent trecuţi prin ciurul psihologic, şi nu numai. Dar cine să o facă?!...

 • Ce scria din detenţie primul cardinal al românilor despre pelerinajul de la Nicula
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce scria din detenţie primul cardinal al românilor despre pelerinajul de la Nicula

  În apelul său anual adresat credincioşilor, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu spune că pelerinajul tradiţional la Nicula a fost sfinţit de-a lungul timpului de doi Papi şi că o vreme până în 1948, de „Sfântă Mărie Mare”, mii de pelerini veneau să asculte glasul primului cardinal al românilor, Iuliu Hossu.

 • Mari români de ieri, despre ţară şi conaţionali, păreri şi azi valabile. Emil Cioran: Tinerii lipsesc din conducerea ţării! Şefii au rămas aceiaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mari români de ieri, despre ţară şi conaţionali, păreri şi azi valabile. Emil Cioran: Tinerii lipsesc din conducerea ţării! Şefii au rămas aceiaşi

  În secolul XX, un val de intelectuali români părăsea ţara şi se stabilea în Paris, acolo unde se formase nucleul cultural european. Pictori, scriitori, sculptori, muzicieni şi foşti oameni politici s-au aşezat sau au trăit o perioadă acolo, creându-şi operele şi stabilind relaţii de prietenie cu alţi intelectuali. Pe români, traiul în Franţa i-a făcut să îşi perceapă altfel ţara- prin comparaţie. Iar unele percepţii au rămas actuale.

 • Ziua în care ne-a trecut Rusia pe la ureche
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua în care ne-a trecut Rusia pe la ureche

  Azi a fost o zi esenţială pentru istoria României. A fost ziua în care am fi putut să o apucăm decisiv înspre Rusia sau Turcia, dacă PSD ar fi reuşit să îşi impună narativul despre „lovitura de stat“ şi „instigările Opoziţiei“.

 • Oare o vom regreta pe Suzana
Gâdea?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oare o vom regreta pe Suzana Gâdea?

  Recunosc că nu am prea dat atenţie activităţii doamnei Alina Mungiu-Pippidi. Pur şi simplu am înţeles că mănâncă şi ea o pâine albă. Nu m-a interesat nici cine, nici de ce o plăteşte. Ştiu că provine dintr-o guvernare CDR de foarte tristă amintire, pe care guvernarea de azi tinde să o egaleze şi chiar să o depăşească.

 • VIDEO Cum i-au primit clujenii pe românii din diaspora
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cum i-au primit clujenii pe românii din diaspora

  O coloană de maşini ale românilor din diaspora a traversat judeţul Cluj în drum spre Bucureşti joi, 9 august, în prima parte a zilei. Maşini ale poliţiei locale şi ale jandarmeriei au însoţit oamenii.

 • FOTO Uriaşa reţea a „chiriilor fictive“. Schema prin care 500 de turişti au fost păcăliţi în Spania de 45 de români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Uriaşa reţea a „chiriilor fictive“. Schema prin care 500 de turişti au fost păcăliţi în Spania de 45 de români

  O organizaţie criminală internaţională, formată în mare parte din români cu reşedinţa în Madrid, a fost destructurată în această vară în Spania. Nu mai puţin de 45 de persoane au fost arestate şi peste 55 cercetate, potrivit unui comunicat al Poliţiei Naţionale din Spania. Românii sunt acuzaţi de fraude prin chirii fictive oferite turiştilor veniţi din întreaga lume, dar şi de comiterea altor infracţiuni.

 • VIDEO Ce spun românii din diaspora care au trecut graniţa pentru protestul din 10 august: „Sunt cerşetor. Cerşetor de 4.000 de
lire pe lună“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ce spun românii din diaspora care au trecut graniţa pentru protestul din 10 august: „Sunt cerşetor. Cerşetor de 4.000 de lire pe lună“

  Românii care lucrează în străinătate se întorc în ţară pentru protestul anunţat de diaspora pe 10 august, în Piaţa Victoriei. Cu pancarte sau cu tricouri cu mesajul #rezist sau #FărăPenali, aproximativ 50 de orădeni  i-au aşteptat, miercuri seara, în vama Borş, momentul întâlnirii fiind unul emoţionant.

 • STUDIU Mai mult de jumătate dintre români doresc să lucreze în altă ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  STUDIU Mai mult de jumătate dintre români doresc să lucreze în altă ţară

  Circa 55% dintre români şi-au exprimat dorinţa de a lucra în străinătate, iar cei mai mulţi dintre respondenţii români care şi-ar dori să lucreze într-o altă ţară au sub 30 de ani şi au studii superioare, conform unui studiu realizat la nivel internaţional de către Bestjobs şi The Boston Consulting Group.

 • Sondaj: Şase români din zece, nemulţumiţi 
de prestaţia lui Klaus Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sondaj: Şase români din zece, nemulţumiţi de prestaţia lui Klaus Iohannis

  60% din românii care au răspuns întrebărilor unui sondaj realizat pentru Institutul Internaţional Republican, organizaţie non-guvernamentală americană, nu sunt satisfăcuţi de activitatea preşedintelui Klaus Iohan­nis. De asemenea, doar 6% sunt „foarte mulţumiţi“ de modul cum şi-a făcut şeful statului treaba, în timp ce 33% sunt „oarecum mulţumiţi“.

 • Facebook angajează români. Ce studii cere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Facebook angajează români. Ce studii cere

  Facebook recrutează români capabili să identifice potenţiale abuzuri şi să rezolve problemele de securitate ale conturilor utilizatorilor, cei acceptaţi urmând să lucreze în Dublin.

 • UPDATE Cei 25 de copii români blocaţi pe Aeroportul Stansted din Anglia se întorc acasă. Reacţia MAE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Cei 25 de copii români blocaţi pe Aeroportul Stansted din Anglia se întorc acasă. Reacţia MAE

  25 de copii români şi însoţitoarea lor au rămas blocaţi mai bine de o zi pe Aeroportul Stansted din Anglia. Ei au fost într-o vizită de studii în Cambridge, ar fi trebuit să se întoarcă acasă, dar din motive necunoscute compania Ryanair a anulat zborul. Copiii au dormit pe jos în aeroport, iar compania aeriană nu le-a oferit niciun ajutor. În cele din urmă, cei mici se vor întoarce în România cu autocarul.

 • MAE: Şase cetăţeni români au rămas fără acte de identitate în urma incendiilor din Grecia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MAE: Şase cetăţeni români au rămas fără acte de identitate în urma incendiilor din Grecia

  Ministerul român al afacerilor Externe a anunţat că Ambasada României la Atena a eliberat titluri de călătorie unui grup de şapte persoane cu dublă cetăţenie, printre care şi cea română, ca urmare a faptului că actele de identitate le-au fost distruse în zona afectată de incendiu. Aceştia nu au necesitat asistenţă medicală şi au părăsit zona în siguranţă.