
Autoutilitara românească în stadiu de prototip care consumă de doar 5 lei la 100 de kilometri
La Braşov a fost dezvoltat prototipul unei autoutilitare electrice care s-ar putea construi de la anul în serie, la Făgăraş.
La Braşov a fost dezvoltat prototipul unei autoutilitare electrice care s-ar putea construi de la anul în serie, la Făgăraş.
Galaţiul va avea cel mai mare centru de cercetare din sud-estul Europei şi cea mai mare navă de cercetare de pe apele interioare ale UE. Totul în cadrul unui proiect uriaş, de aproximativ 20 de milioane de euro, al Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi.
În iulie 1916, Braşovul avea, pentru 40 de zile, pentru prima dată o administraţie românească. După retragerea Armatei Române, represaliile Austro-Ungariei au fost extrem de crude.
Radu Ţincu, medic de Terapie Intensivă-Toxicologie la Spitalul Floreasca din Bucureşti, susţine că o nouă variantă virală ar putea să pună în pericol întreaga Europă. Medicul afirmă că este nevoie de o imunitate colectivă de 70 la sută într-un interval de maximum 6-8 luni, nu doi ani şi jumătate, precum a estimat OMS.
Conform contractului câştigat în urma licitaţiei, compania românească va livra 2,75 milioane de flacoane de antibiotice, într-un interval de 12 luni.
A ieşit din dotarea armatei, însă rămâne o legendă. Paraşuta militară BG7M l-a adus la sol pe inventatorul ei, generalul Grigore Baştan, de la 10.000 de metri înălţime, recordul nefiind depăşit până astăzi.
Un medic stomatolog care este şi pictor, o creatoare de modă şi o prezentatoare TV din Arad au devenit actori într-un film care se toarnă în oraşul de pe Mureş.
Expediţia din Himalaya continuă fără George Porencia, alpinistul din Făgăraş, care în urmă cu o săptămână a fost scos cu elicopterul din munţi alături de arădeanul Zsolt Torok.
Uniunea Vatra Românească a primit aprobare pentru un miting la Târgu-Mureş. „Nu este un marş de protest, nu va fi blocată circulaţia, nu am permis scandarea de sloganuri anti maghiare” a declarat directorul Direcţiei Poliţiei Locale, Valentin Bretfelean.
Pentru că discuţiile privind „invazia românilor” i-a plictisit până şi pe englezi, cotidianul britanic „The Guardian” a vrut să arate o altă faţă a românilor şi a României. Aşa că i-a rugat pe aceştia să-şi prezinte punctul lor de vedere asupra ţării lor, prin fotografii. „Fotografiile au fost diverse şi intrigante”, a conchis cotidianul.
Virgil Ianţu, celebrul prezentatori de televiziune, cunoscut pentru apariţia din emisiunea „Copiii spun lucruri trăznite“, a susţinut marţi seara , în club Tribute, din Capitală, un concert live care precede lansarea viitorului său album, „Ieri şi azi“.
Consorţiul european SONO, din care a făcut parte şi compania românească Davo, din domeniul confecţiilor, a creat textile antimicrobiene, în cadrul unui proiect de cercetare finanţat de Uniunea Europeană. Acestea au menirea de a reduce numărul mare de infecţii din spitale.
Îndrăgitul actor Dem Rădulescu a fost unul din cei mai mari comedianţi pe care i-a avut cinematografia românească. În urmă cu 13 ani, actorul s-a stins din viaţă în urma unui infarct, înainte de a împlini vârsta de 69 de ani. Astăzi, 30 septembrie 2013, Dem Rădulescu ar fi împlinit 82 de ani.
În cadrul Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj, care se va desfăşura între 11 şi 20 octombrie la Cluj-Napoca, se vor acorda două Premii de Excelenţă actorilor Amza Pellea şi fiicei sale Oana Pellea, pentru contribuţia adusă la dezvoltarea cinematografiei şi comediei româneşti.
Ce înseamnă coeziunea socială a unei ţări, şi de ce depinde aceasta? Fericirea colectivă nu provine întotdeauna de unde ne aşteptăm...
Delegaţia care a reprezentat Aradul la acţiunea de promovare a candidaturii pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021 a petrecut o zi în Parlamentul European din capitala Belgiei.
Caravana națională „Altfem" va ajunge vineri la Buzău. Buzoienii sunt așteptați, între orele 11.00 și 19.00, pe platoul din Piața Dacia, acolo unde voluntarii „Altfem” vor strânge semnături pentru ca, în premieră, pe o bancnotă românească să apară și o personalitate feminină.
Șase studenți la Conservatorul din Bucureşti au reinventat muzica clasică şi au pus compozitori precum Bach sau Beethoven faţă în faţă cu energia muzicii tinere.
Cea de-a cincea ediţie a festivalului Internaţional de Muzică Uşoară Românească „Dan Spătaru“ începe în această seară, de la ora 20.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Medgidia.
Dacă în 1971, „Biblia lui Cantacuzino" avea valoare de inventar de 10.000 de lei, astăzi nu sunt specialişti s-o evalueze. În anii '50 a fost „epurată" şi urma să dispară pentru totdeauna. Dacă ar avea grai, Biblia de la 1688, aflată azi la loc sigur, la Arhivele Naţionale, ar plânge.