Stiri despre roman politist

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • China actuală prin prisma romanului poliţist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  China actuală prin prisma romanului poliţist

  Nu ştiu dacă romanele poliţiste ale lui Qiu Xiaolong au fost traduse în româneşte. Mai degrabă, nu. Au fost traduse în italiană, germană, spaniolă, suedeză. În franceză, o duzină din ele a apărut în „Poche policier“, între 2000 şi 2014, ceea ce spune totul despre succesul lor de public.

 • FOTO Cele mai spectaculoase coperte de romane poliţiste din toate timpurile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Cele mai spectaculoase coperte de romane poliţiste din toate timpurile

  Cărţile nu ar trebui judecate după aparenţă, însă când vine vorba de romanele poliţiste, această regulă pică. Cel mai adesea, coperta este una dintre cele mai bune părţi ale unui roman poliţist. Vă prezentăm o galerie de astfel de opere de artă, publicate la nivel internaţional.

 • Un roman cu securişti şi cu un ambasador
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un roman cu securişti şi cu un ambasador

  La data de 3 februarie 1988 sosea în România un nou ambasador al Regatului Ţărilor de Jos, adică al Olandei, la Bucureşti. Nu era un om tocmai tânăr, avea deja 59 de ani, fusese anterior şef al misiunii diplomatice a ţării sale în Cuba, asta după ce mai îndeplinise felurite alte însărcinări în ambasadele din Bagdad, Pretoria, Paris, Madrid, Buenos Aires, Helsinki şi Londra.

 • De la comisarul Maigret la „Minţi criminale“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la comisarul Maigret la „Minţi criminale“

  Apărut în secolul XIX, romanul poliţist a fost mai rar clasificat decât definit. După 150 de ani de existenţă, genul literar a fost dublat de serialele poliţiste de televiziune actuale.

 • Raymond Chandler se întoarce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raymond Chandler se întoarce

  Antologia prozei scurte a lui Raymond Chandler, părintele literaturii polițiste, va apărea anul acesta la Editura Nemira, care îi dedică o serie de autor celui care l-a adus în scenă pe celebrul detectiv Philip Marlowe.

 • Rodica Ojog-Braşoveanu revine în prim-plan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rodica Ojog-Braşoveanu revine în prim-plan

  Considerată marea doamnă a literaturii poliţiste româneşti, Rodica Ojog-Braşoveanu va putea fi citită într-o colecţie de lux, iniţiată de Editura Nemira, care va publica, până la sfârşitul anului următor 38 de titluri ale autoarei

 • Romanul poliţist autohton începe ofensiva
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Romanul poliţist autohton începe ofensiva

  Romanian Crime Writers Club şi-a făcut apariţia la scenă deschisă la Festivalul de Film Istoric de la Râşnov, aflat în plină desfăşurare. Înfiinţată de curând de un grup de scriitori români de literatură poliţistă, asociaţia Romanian Crime Writers Club îşi propune să reaproprie cititorii de un gen popular şi să promoveze  thrillerul sau romanul crime & mystery neaoş.

Modifică Setările