Stiri despre rolando villazon

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mozartweek in Residence, la Teatrul Excelsior
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mozartweek in Residence, la Teatrul Excelsior

  În secţiunea Mozartweek in Residence, de la ora 18.00, la Teatrul Excelsior, are loc  reprezentaţia Scrisori şi muzică (Briefe & Music), cu extrase din corespondenţa dintre Leopold şi Wolfgang Amadeus Mozart (1779 – 1782). Scrisorile schimbate între Mozart şi tatăl său, Leopold Mozart vor fi cadrul în care Rolando Villazón va asigura lectura. Îşi vor da concursul violonistul Emmanuel Tjeknavorian şi pianistul Maximilian Kromer.

 • Festivalul George Enescu (III) Orchestre de excepţie, 

instrumentişti şi cântăreţi renumiţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul George Enescu (III) Orchestre de excepţie, instrumentişti şi cântăreţi renumiţi

  Sigur că profilul simfonic rămâne central în programele festivalului, cu toate inserturile lirice. După Berliner Philharmoniker, London Symphony Orchestra, Polish National Radio Sumphony Orchestra, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, despre care am notat anterior, au urmat la Bucureşti alte importante ansambluri. Nu înseamnă că, în recital sau concert, pe afiş nu au apărut nume de cântăreţi renumiţi sau opere în primă audiţie românească.

 • Corazón. Rolando Villazón
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corazón. Rolando Villazón

  Acum douăzeci de ani — când au trecut? —, Rolando Villazón rata de puţin primul loc la Operalia, pentru ca un an mai târziu să ia pe sus lumea operei ca o furtună.

 • Tenorul Rolando Villazón, despre Mozart Week in Residence, premieră în Festivalul Enescu 2019: „Muzica lui Mozart e ca un caleidoscop“ VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tenorul Rolando Villazón, despre Mozart Week in Residence, premieră în Festivalul Enescu 2019: „Muzica lui Mozart e ca un caleidoscop“ VIDEO

  Apropiata ediţie de anul acesta a Festivalului Internaţional "George Enescu" are un program bogat în surprize interesante, printre care se numără că evenimentul se va desfăşura nu numai în Bucureşti, ci şi în cinci ţări. Vor fi 34 de muzicieni care vor performa pentru prima dată la Bucureşti, cu un repertoriu de opere în concert şi o secţiune încă şi mai substanţială de muzică clasică contemporanp

 • VIDEO Confirmări, promisiuni – despre muzică cu un
acordeon şi un spectacol de operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Confirmări, promisiuni – despre muzică cu un acordeon şi un spectacol de operă

  Luna august – timp de relaxare, vacanţă, lenevie (pentru cei care nu şi-au luat deja concediul). Şi timp de reflecţie şi noi descoperiri, inclusiv muzicale; luna când se anunţă şi evenimentele toamnei. Pentru mine, prilej de a o descoperi pe Ksenija Sidorova, o femeie tânără şi frumoasă care cântă la... acordeon.

 • Nominalizări la
premiile Grammy – muzică clasică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nominalizări la premiile Grammy – muzică clasică

  15 februarie 2016 este data la care vor fi anunţaţi câştigătorii premiilor Grammy, probabil cele mai cunoscute şi importante distincţii din industria muzicală. Printre numeroase alte categorii, şi cea dedicată muzicii clasice; printre nominalizări, mai multe discuri la care am avut acces şi din România, difuzate şi la Radio România Muzical.

 • VIDEO Propuneri de
audiţie pentru o vară mai mult sau mai puţin toridă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Propuneri de audiţie pentru o vară mai mult sau mai puţin toridă

  Am ales să trec în revistă câteva discuri apărute în ultima perioadă: oricare dintre ele este un bun pretext de a petrece momente relaxante într-o după-amiază toridă de vară, fie că ne aflăm în vacanţă sau nu. Sunt albume foarte deosebite unul de altul, pentru gusturi şi interese deosebite.

 • „Cred că Mozart a fost un mare clovn“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cred că Mozart a fost un mare clovn“

  “Cred că Mozart a fost un mare clovn şi spun asta cu tot respectul – pentru că eu cred că a spune cuiva că este un clovn este un compliment. Pentru că un clovn adevărat te face să râzi, dar mai mult, te face să visezi, este plin de poezie; un adevărat clovn te poate face să atingi sublimul. Este extraordinar să cânţi această muzică: deodată eşti în paradis.”

 • Mai
avem nevoie de eleganţă şi sobrietate?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai avem nevoie de eleganţă şi sobrietate?

  M-am gândit la întrebarea din titlu când ascultam trei dintre cele mai recente apariţii de pe piaţa discografică: Schubert cu pianistul Rudolf Buchbinder şi albumul „Verdi” al sopranei Anna Netrebko. Şi aş vrea să cred că un răspuns pozitiv nu ar fi decât salvator măcar pentru unii, dacă nu pentru toţi oamenii din jur.

Modifică Setările