Stiri despre roinita

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Leacuri din natură pentru sindromul premenstrual
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leacuri din natură pentru sindromul premenstrual

  Dacă lună de lună te confrunţi cu irascibilitate, dureri de cap, balonare sau alte... o sută şi ceva de simptome, s-ar putea să fii una dintre victimele sindromului premenstrual. Scapă de aceste senzaţii cu ajutorul remediilor din natură.

 • Sunătoare şi roiniţă contra tulburărilor de somn
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sunătoare şi roiniţă contra tulburărilor de somn

  Somnul este indispensabil pentru buna funcţionare a organismului, iar sforăitul afectează calitatea odihnei nocturne. Nu neglija această problemă, pentru că riscurile pentru sănătate sunt destul de mari!

 • Talpa gâştei
reglează tiroida. Ce alte plante medicinale au acelaşi efect
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Talpa gâştei reglează tiroida. Ce alte plante medicinale au acelaşi efect

  Dacă problema noastră cu tiroida este una uşoară şi dacă avem acceptul medicului endocrinolog putem consuma ceaiuri şi tincturi pentru normalizarea funcţiei acestei glande. Dacă luăm deja tratament antitiroidian, atunci consumul de plante medicinale este contraindicat.

 • 7 plante care aduc relaxarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 plante care aduc relaxarea

  Ce au în comun levănţica, sunătoarea, valeriana şi passiflora? Ceaiurile din aceste plante, la fel ca şi alte remedii, ne pot aduce alinare atunci când ne acaparează stările tensionate specifice perioadelor de stres.

 • Roiniţa are grijă de sănătatea inimii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Roiniţa are grijă de sănătatea inimii

  Cunoscută şi sub denumirea de melisă sau mătăcină, roiniţa este cunoscută încă de pe vremea grecilor antici ca fiind un bun remediu împotriva mai multor afecţiuni. Este un excelent calmant nervos, dar poate ajuta şi în tratarea cardiopatiei ischemice, a afecţiunilor digestive sau poate interveni în cazul dereglărilor ciclului menstrual.

 • Cum să tratezi o înţepătură de insectă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să tratezi o înţepătură de insectă

  Remediile din plante s-au dovedit a fi extrem de eficiente ca prim-ajutor în cazul înţepăturilor de insecte. Însă, există şi excepţii în care nu ar trebui să încercăm să le tratăm acasă. De exemplu, dacă în urma unei înţepături, ai dificultăţi de respiraţie, mergi de urgenţă la medic! Altfel, iată ce poţi face ca să atenuezi durerile date de o astfel de muşcătură!

 • Roiniţa, „elixirul de viaţă lungă“. Planta-minune, folosită cu succes inclusiv pentru tratarea Alzheimerului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Roiniţa, „elixirul de viaţă lungă“. Planta-minune, folosită cu succes inclusiv pentru tratarea Alzheimerului

  Supranumită de greci „elixir de viaţă lungă“, planta este folosită şi astăzi în caz de nervozitate, digestie dificilă, lipsa poftei de mâncare, anxietate şi depresie, dureri reumatice şi nevralgii. Este şi remediu pe termen lung contra Alzheimerului. Folosită însă sub formă de esenţă pură, poate deveni periculoasă, fiind considerată stupefiant.

 • Reţete naturiste contra nopţilor albe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţete naturiste contra nopţilor albe

  Există numeroase plante cu acţiune sedativă şi relaxantă, care te ajută nu numai să adormi uşor, ci şi să ai un somn odihnitor.

 • Trusa „verde” de prim ajutor în caz de julituri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trusa „verde” de prim ajutor în caz de julituri

  Deşi copiii par să deţină monopolul asupra juliturilor şi zgârieturilor, şi adulţii o păţi, uneori chiar destul rău. Dacă ştii să intervii la timp şi să aplici remediile potrivite, problemele se rezolvă rapid şi fără urme.

 • Scapă de depresie fără medicamente
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scapă de depresie fără medicamente

  Din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu stări depresive. Pentru a ne recăpăta liniştea interioară, găsim în generoasa farmacie a naturii numeroase remedii fără efecte secundare.

 • Remedii pentru insomniile de vară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii pentru insomniile de vară

  A trecut deja ceva timp de când te-ai pus în pat şi nu reuşeşti să adormi? Nu te repezi la somnifere! Ai mulţi aliaţi în natură care te scapă de insomnii!

 • Roiniţa, un aliat contra stresului cotidian
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Roiniţa, un aliat contra stresului cotidian

  Roiniţa (Melissa officinalis), această plantă iubită de albine (în limba greacă, melissa înseamnă albină) este un elixir al tinereţii pentru că relaxează şi revigorează organismul.

Modifică Setările