Stiri despre richard wagner

  40 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Efectul Wagner la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efectul Wagner la Ateneu

  Când am citit programul concertelor de pe 16 şi 17 Mai, ultimele cu Christian Badea în această stagiune a Filarmonicii, m-am ciupit de mână, aproape nevenindu-mi să cred: Wagner! Şi amintirile concertelor spectacol cu Parsifaldin 2015-2016 m-au inundat imediat.

 • Cum s-a destrămat prietenia dintre Nietzsche şi Wagner. „M-a insultat mortal”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum s-a destrămat prietenia dintre Nietzsche şi Wagner. „M-a insultat mortal”

  Pe compozitorul Richard Wagner şi pe filosoful Friedrich Nietzsche i-a legat, la un moment dat, o strânsă şi sinceră prietenie. Totuşi, aceasta avea să se termine odată cu schimbarea viziunii lui Nietzsche, când Wagner devenea din speranţa salvării culturii germane, un individ care corupea „muzica viitorului”.

 • Emoţia zilei: Parsifal, din nou la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emoţia zilei: Parsifal, din nou la Ateneu

  Am fost tentat să scriu câteva rânduri despre Parsifal la Ateneul Român încă de luni şi marţi, când am avut ocazia să asist la ultimele repetiţii, apoi vineri, după primul spectacol. N-am fost miercuri la generală, înţelegând să las locul celor tineri, cărora le era dedicată repetiţia.

 • „Parsifal“, spectacolul anului, la Ateneu. Merităm ce ne dăruieşte dirijorul Christian Badea? Suntem pregătiţi pentru vraja muzicii lui Wagner? FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Parsifal“, spectacolul anului, la Ateneu. Merităm ce ne dăruieşte dirijorul Christian Badea? Suntem pregătiţi pentru vraja muzicii lui Wagner? FOTO

  Două concerte excepţionale au avut loc, la Ateneu, în deschiderea stagiunii Filarmonicii „George Enescu”, cu Parsifal, actul I, de Richard Wagner. Ovaţii, lume aplaudând frenetic, un spectacol în care Ateneul, cupola si pictura sa devin personaje. O experienţă mistică despre credinţa-suferinţă şi căutarea de sine a lui Parsifal, despre Cavalerii Mesei Rotunde care săvârşesc, în Ateneu, un ritual sacru, prinşi în vibraţia muzicii lui Wagner.

 • Ni s-a întâmplat Parsifal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ni s-a întâmplat Parsifal

  Scriu din nou din interiorul evenimentului, aşa cum am făcut în urmă cu un an. Nu voi povesti cum a fost spectacolul şi în ce a constat regia, pentru că sunt sigură că vor fi destui cronicari care vor face asta. Nici despre cum au cântat minunaţii Petra Lang, Stefan Vinke, Bela Perencz, Eric Halfvarson şi Marius Bolos.

 • Se pun în vânzare abonamentele şi biletele la concertele-eveniment „Parsifal”, actul I,  de Richard Wagner
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se pun în vânzare abonamentele şi biletele la concertele-eveniment „Parsifal”, actul I,  de Richard Wagner

  Abonaţii Filarmonicii „George Enescu“ au rezervate bilete la Parsifal, actul I, pe care le pot achiziţiona în perioada 16 august-23 septembrie, la un preţ special de 100 de lei pentru un bilet.  Începând cu 1 septembrie, biletele vor fi disponibile tuturor iubitorilor de muzică, la preţul de 150 lei, având în continuare prioritate abonaţii Filarmonicii „George Enescu“.

 • Christian Badea, unul dintre cei mai cunoscuţi dirijori români de operă, aduce opera „Parsifal“ la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Christian Badea, unul dintre cei mai cunoscuţi dirijori români de operă, aduce opera „Parsifal“ la Ateneu

  Pe 7 şi 8 octombrie, sunt anunţate două concerte- spectacol cu actul I din opera "Parsifal", de Richard Wagner. Sub bagheta lui Christian Badea, Orchestra şi Corul Filarmonicii "George Enescu" şi soliştii Ştefan Vinke (Parsifal), Eric Halfvarson (Gurnemanz), Petra Lang (Kundry), Bela Perencz (Amfortas), unii dintre cei mai mari interpreţi wagnerieni ai momentului, vor deschide, la Ateneu, stagiunea 2016-2017 a Filarmonicii "George Enescu".

 • Festivalul de
la Bayreuth, în direct în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul de la Bayreuth, în direct în România

  Celebrul festivalul „Richard Wagner” de la Bayreuth, care se desfăşoară între 25 iulie şi 1 august, unul dintre cele mai importante evenimente de operă din lume, va fi transmis în direct de Radio România Muzical şi Radio România Cultural

 • Cazul Wagner. „Muzica e femeie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cazul Wagner. „Muzica e femeie“

  Personalitate centrală a secolului al XIX-lea, Richard Wagner este un prototip al romantismului, nu numai prin opera sa, ci şi prin viaţa zbuciumată, cu triumfuri şi episoade mai puţin fericite. Spunea în tinereţe că vrea să fie un Shakespeare înainte de a fi un Beethoven. Filosoful  Friedrich Nietzsche a iubit-o pe soţia compozitotului, Cosima Wagner, acest triunghi conjugal influenţându-i creaţia.

 • Emoţia zilei: Parsifal @ Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emoţia zilei: Parsifal @ Ateneul Român

  Poate că mai potrivit ar fi să încep printr-o lungă tăcere. Pentru că aplauzele acestui triumf nu au fost decât o imensă descărcare nervoasă, urmând unui catharsis purificator şi generalizat.

 • Maia Morgenstern, invitată în opera concert
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maia Morgenstern, invitată în opera concert "Parsifal", de la Ateneu, pe 14 şi pe 15 mai

  Filarmonica „George Enescu“ anunţă un concert extraordinar, joi  şi vineri, 14 şi 15 mai.  Cu concursul Orchestrei simfonice şi al Corului a Filarmonicii “George Enescu”, alături de care vor evolua soliştii Stefan Vinke – Parsifal, Eric Halfvarson- Gurnemanz, Levente Molnar – Amfortas si actriţa Maia Morgenstern – Kundry, dirijorul Christian Badea prezintă integral în concert, cel de al treilea act al operei "Parsifal" de Richard Wagner.

 • Ein Bühnenweihfestspiel im Athaeneum!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ein Bühnenweihfestspiel im Athaeneum!

  E oficial, Filarmonica „George Enescu” a confirmat distribuţia pentru concertul de închidere a stagiunii 2014-15. Va fi actul III din Parsifal de Wagner, dirijat de Christian Badea, asta ştiam cu toţii. Dar vor fi Stefan Vinke (Parsifal), Eric Halfvarson (Gurnemanz), Levente Molnár (Amfortas) şi... Maia Morgenstern (Kundry)!

 • „Götterdämmerung“. Memoria, uitarea şi forţa unisonului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Götterdämmerung“. Memoria, uitarea şi forţa unisonului

  Cu Amurgul zeilor, Wagner ne spune povestea timpului în care locuim. Firul laitmotivelor expuse linear de cele trei ursitoare reaminteşte toată muzica primelor trei opere ale Tetralogiei, liant între prezent şi trecut.

 • Marek Janowski, dirijorul vrăjitor al Tetralogiei wagneriene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marek Janowski, dirijorul vrăjitor al Tetralogiei wagneriene

  Creatorul magistralei versiuni de joi seară a operei „Siegfried“, a treia parte din Tetralogia „Inelul Nibelungului“, a fost dirijorul Marek Janowski, creierul, sufletul şi motorul acestei lucrări a lui Richard Wagner.

 • LIVE VIDEO „Walkiria” de R. Wagner, interpretată de Orchestra Simfonică Radio din Berlin, în direct pe adevarul.ro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  LIVE VIDEO „Walkiria” de R. Wagner, interpretată de Orchestra Simfonică Radio din Berlin, în direct pe adevarul.ro

  În această seară puteţi urmări, în direct pe adevarul.ro, a doua operă din Tetralogia „Inelul Nibelungului”, de Richard Wagner. „Walkiria”/ „Die Walküre” va fi prezentată, în premieră, la Bucureşti, la Festivalul „George Enescu” şi va fi interpretată de Orchestra Simfonică Radio din Berlin, condusă de dirijorul Marek Janowski.

 • 15 septembrie – Despre aur şi putere, în ţara Roşiei. Lecţia lui Wagner. Surpriză la Bucureşti: mulţime de wagnerieni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  15 septembrie – Despre aur şi putere, în ţara Roşiei. Lecţia lui Wagner. Surpriză la Bucureşti: mulţime de wagnerieni

  Nu m-aş fi gîndit că e vreo legătură între manifestaţia anti RMGC din seara aceasta şi concertul de la sala Palatului cu „Aurul Rinului” de Wagner dacă un prieten nu m-ar fi chemat  la proteste şi, auzind că nu vreau să merg, printre altele, pentru că mă pregătesc de concert, a exclamat: ”„Wagner e cu noi! N-a zis Wagner să lase în pace aurul de sub Rin, că dacă umblăm la el iese rău? Iată!” Am zîmbit şi tot nu m-am dus.

 • Dinamica wagneriană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dinamica wagneriană

  În volumul „Dinamica laitmotivelor în Tetralogia wagnerină. Amurgul zeilor“, autoarea Alice Mavrodin propune o metodă de abordare a muzicii lui Wagner: cum trebuie „citită“ pentru a i se desluşi sensul.

 • Spectaculoasa Tetralogie a „vrăjitorului“ Richard Wagner
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectaculoasa Tetralogie a „vrăjitorului“ Richard Wagner

  Festivalul „George Enescu“ celebrează 200 de ani de la naşterea celebrului compozitor german, prezentând integral, în patru seri, la Sala Mare a Palatului, Tetralogia „Inelul Nibelungului“: „Aurul Rinului“, „Walkiria“, „Siegfried“ şi „Amurgul zeilor“.

 • Premiera Tetralogiei Wagner în  Festivalul „George Enescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premiera Tetralogiei Wagner în  Festivalul „George Enescu”

  Tetralogia „Inelul Nibelungului”, de Richard Wagner, va fi prezentată, în premieră, la Bucureşti, la Festivalul „George Enescu”. Cele patru opere: „Aurul Rinului”/ „Das Rheingold”, „Walkiria”/ „Die Walküre”, „Siegfried” şi „Amurgul Zeilor”/ „Götterdämmerung” vor fi interpretate de Orchestra Simfonică Radio din Berlin, condusă de dirijorul Marek Janowski, pe 15 septembrie, de la ora 19.30, pe scena Sălii Mari a Palatului.

 • VIDEO Charlie Chaplin dansează pe muzica lui Wagner
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Charlie Chaplin dansează pe muzica lui Wagner

  Sameer Rahim, editor la ziarul „The Telegraph”, a realizat astăzi o listă cu 10 filme în care apar fragmente muzicale din lucrările compozitorului german Richard Wagner (1813-1883). Anul acesta, fragmentele respective pot fi ascultate în cadrul Festivalului „Wagner 200”, organizat în Londra, cu prilejul celebrării a 200 de ani de la naşterea lui Wagner.

Modifică Setările