Stiri despre revista 22

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Preşedintele Academiei Române, replică dură Revistei 22: „să ne ceară, spre a se face dreptate, condamnarea la moarte”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele Academiei Române, replică dură Revistei 22: „să ne ceară, spre a se face dreptate, condamnarea la moarte”

  Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB şi noul preşedinte al Academiei Române, s-ar fi aflat pe listele de colaboratori ai Securităţii ceauşiste, pe zona de urmărire a emigraţiei româneşti, se arată în Revista 22. Istoricul a scris o replică din partea generaţiei din care face parte şi care ar fi considerată acum „pleiadă de proşti, inculţi, semidocţi, politruci, taraţi de ideologia marxistă, autohtonişti, protocronişti şi naţionalişti”.

 • Regele SE moare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regele SE moare?

  De câteva luni încoace, revista „22“, una dintre puţinele publicaţii încă serioase, are un nou colaborator în materie de teatru. O doamnă pe nume Andreea Nanu pe care eu nu am avut încă plăcerea de a o cunoaşte.

 • Caravana Revistei 22 începe la Arad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Caravana Revistei 22 începe la Arad

  La un sfert de veac de existenţă, Revista 22 porneşte într-un turneu prin ţară pentru a se reîntâlni cu cititorii săi. Între 28 şi 30 mai, echipa Revistei 22 se va întâlni cu publicul din Arad. Ideea a venit de la Asociaţia „Arad-Capitală europeană a culturii 2021“, care a invitat  Revista 22 să se asocieze proiectului de candidatură a Aradului.

 • SOS – bibliotecile publice!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SOS – bibliotecile publice!

  Bibliotecile s-au confruntat cu vremuri grele şi în timpul comunismului, se confruntă şi în vremurile noastre. Un articol din revista „22“ din 22-28 aprilie atrage atenţia asupra situaţiei alarmante a bibliotecilor publice din România.

 • Românii care nu vorbesc maghiara şi nu vor enclave etnice sunt extremişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii care nu vorbesc maghiara şi nu vor enclave etnice sunt extremişti

  Revista 22, ajutată de Kelemen Hunor, mi-a făcut onoarea de a mă numi ”extremist” şi ”naţionalist”. Venită de la unii care vor să ne bage pe gât maghiara ca singur scop al existenţei noastre, percep atacul ca pe un compliment. Pe de altă parte, nu pot să nu reacţionez văzând că se creează o confuzie voită: toţi cei care nu sunt de acord cu caracatiţa UDMR care vizează autonomia teritorială, sunt brusc extremişti.

 • UE-Rusia, erori de apreciere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE-Rusia, erori de apreciere

  Im(p)unitatea lui Putin. Un articol publicat de Revista 22 (Adam Michnik), readuce pe masa negocierilor vechii demoni ai Europei în faţa Rusiei imperialiste. Pentru reputatul polonez, Rusia este o putere-infractor, pentru UE, Rusia este un partener de afaceri ale cărui derapaje nu trebuie corectate cu băţul ci prin mijloace diplomatice. Iar americanii continuă să creadă că a defila cu un crucişător în Marea Neagră este suficient...Cine este naiv?

 • Ce garanţii avem că viitorul preşedinte al României are convingeri euroatlantice?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce garanţii avem că viitorul preşedinte al României are convingeri euroatlantice?

  Multe elogii, în Parlamentul României, pe 1 aprilie, nu pe post de păcăleli, ci drept recunoaşteri ale rolului determinant al Armatei României la intrarea în Clubul Libertăţilor Asumate, altfel spus comunitatea euroatlantică. Dincolo de apeluri, promisiuni şi alte tirade 100% electorale, niciun leu în plus, acum, pentru Soldatul Român, bun doar ca pretext la depuneri de coroane politice, când vor muşchii lui Trahanache şi alde Tipătescu.

 • Dilema nouă: să tac sau să-l susţin pe Pleşu?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dilema nouă: să tac sau să-l susţin pe Pleşu?

  Am aderat fără ezitare la apelul la solidaritate cu Andrei Pleşu din revista „22“, după atacul suburban al zeloşilor slujbaşi ai lui Dan Voiculescu. Dincolo de simpatia cu care-l privesc pe intelectualul care are talentul rar de a se exprima pe înţelesul celor mulţi, am un motiv personal.

 • „Est-etica” Monicăi Lovinescu în Basarabia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Est-etica” Monicăi Lovinescu în Basarabia

  Monica Lovinescu a intrat în casele basarabenilor la fel cum şi-a făcut loc în inimile conaţionalilor lor de peste Prut: memorabil şi revelator. Aş ilustra acest gând evocând „întâlnirea” mea personală – una indirectă – cu autoarea „Tezelor şi antitezelor la Paris”.

 • Regizorul Andrei Șerban: „Țara e condusă de o adunătură de derbedei“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Andrei Șerban: „Țara e condusă de o adunătură de derbedei“

  Regizorul de teatru Andrei Șerban a declarat într-un interviu acordat „Revistei 22" că „Anul Caragiale a fost «sărbătorit» în politică în vara asta din plin, mult mai intens decât în teatru: scena politică a arătat că țara e condusă de o adunătură de derbedei fără un dram de conștiință".

Modifică Setările