Stiri despre retrospectiva

  67 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Retrospectivă. Cinematografia românească în 2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Retrospectivă. Cinematografia românească în 2018

  2018 a fost un an bun pentru cinematografia românească, regizorii abordând teme diverse de la explorarea conceptului de intimitate, la revolta adolescentină, la felurile în care trecem peste moartea cuiva drag şi până la diverse perspective ale felului în care iubim.  Regizorii români s-au bucurat de succes la festivalurile internaţionale de film unde atât ei, cât şi actorii din proiectele lor, au primit premii pentru munca depusă.

 • Pictorul Ion Bitzan, între realism socialist şi avangardă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pictorul Ion Bitzan, între realism socialist şi avangardă

  Zilele trecute, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC), a fost conferinţa intitulată „Experimentând socialismul (în socialism): expresii estetice, formaţiuni ale cunoaşterii şi reprezentări socialiste în arta lui Ion Bitzan“. Evenimentul a avut loc după încheierea unei expoziţii dedicate artistului plastic.

 • Retrospectivă Ingmar Bergman la TIFF 2018, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea cineastului suedez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Retrospectivă Ingmar Bergman la TIFF 2018, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea cineastului suedez

  La 100 de ani de la naşterea lui Ingmar Bergman (1918-2007), Festivalul Internaţional de Film Transilvania organizează o amplă retrospectivă dedicată legendarului regizor şi scenarist suedez. O selecţie de şapte filme din cariera sa şi o expoziţie multimedia despre influenţa lui în modă şi artă vor fi prezentate în cadrul retrospectivei intitulate Closeup Ingmar Bergman, la cea de-a 17-a ediţie TIFF, între 25 mai şi 3 iunie, la Cluj-Napoca.

 • VIDEO Retrospectivă TIFF la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Retrospectivă TIFF la Bucureşti

  Între 15 şi 18 iunie, o selecţie de filme din programul Festivalului Internaţional de Film Transilvania va rula la Cinema Elvire Popesco, în cadrul Retrospectivei TIFF la Bucureşti. Cinefilii vor avea ocazia să vadă inclusiv două dintre filmele câştigătoare: Familia mea fericită, distins cu Trofeul Transilvania şi "Piatră pe inimă", care şi-a adjudecat Premiul pentru regie şi pe cel al publicului.

 • Retrospectivă Jean-Pierre Melville la TIFF 2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Retrospectivă Jean-Pierre Melville la TIFF 2017

  Cea de-a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania care se va desfăşura în perioada 2 – 11 iunie 2017 la Cluj-Napoca) îi dedică o amplă retrospectivă regizorului francez Jean-Pierre Melville, considerat precursorul Noului Val francez şi cel care a scris un capitol irepetabil în istoria filmului de gen.

 • Retrospectiva anului 2016 în modă: de la cea mai sexy apariţie pe covorul roşu la vedete care au intrat în rol de modele şi designeri FOTO VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Retrospectiva anului 2016 în modă: de la cea mai sexy apariţie pe covorul roşu la vedete care au intrat în rol de modele şi designeri FOTO VIDEO

  Anul 2016 se apropie de final lăsând în urmă evenimente notabile în modă. Printre cele mai importante se numără introducerea conceptului „see-now buy-now“, laitmotivul Săptămânilor Modei, dar şi instalarea unei femei în poziţia de director de creaţie a legendarului brand Dior, în persoana Mariei Grazia Chiuri, schimbare care a însemnat destrămarea cuplului pofesional format timp de 17 ani cu Pierpaolo Piccioli, la Valentino

 • Ce a ascuns prăbuşirea baronului suprem al Moldovei. Gheorghe Nichita, de la PSD-istul-mână de fier la primarul-iubăreţ uns cu şpăgi de milioane
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce a ascuns prăbuşirea baronului suprem al Moldovei. Gheorghe Nichita, de la PSD-istul-mână de fier la primarul-iubăreţ uns cu şpăgi de milioane

  Anul 2015 a fost unul negru pentru primarul suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, cunoscut ca mâna de fier a PSD în Moldova. Din primăvară a fost audiat în repetate rânduri de DNA, a fost reţinut, dar şi arestat preventiv. Imaginea lui a fost afectată când amanta l-a denunţat şi s-a aflat că a folosit poliţişti locali pentru a o spiona. Totul a culminat cu interceptările care au arătat că a perceput o şpagă fabuloasă pentru un megaproiect.

 • O mică retrospectivă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O mică retrospectivă

  E vremea retrospectivelor de tot felul atât pe glob, cât şi în România. Se fac retrospective ale evenimentelor politice, sportive, tehnologice sau ale celor mai bune filme şi spectacole. E loc, însă, între aceste retrospective mondiale şi naţionale - pe domenii de activitate sau pe naţiuni - şi de una subiectivă.

 • Retrospectivă Dan Piţa, la Cinema Muzeul Ţăranului din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Retrospectivă Dan Piţa, la Cinema Muzeul Ţăranului din Bucureşti

  Nouă filme semnate Dan Piţa vor fi proiectate în cadrul retrospectivei dedicate regizorului care se va desfăşura, în perioada 10 - 17 septembrie, la Cinema Muzeul Ţăranului din Bucureşti, printre acestea numărându-se "Tănase Scatiu" şi "Faleze de nisip", iar participarea publicului este liberă.

 • Retrospectivă Radu Gabrea, la Berlin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Retrospectivă Radu Gabrea, la Berlin

  Regizorul Radu Gabrea este omagiat la Berlin, în cadrul evenimentului “Retrospectiva Radu Gabrea” organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român la Berlin şi în colaborare cu prestigiosul cinematograf  Filmkunst 66, în perioada 08 – 12 iunie.

 • Retrospectivă Mircea Daneliuc la TIFF 2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Retrospectivă Mircea Daneliuc la TIFF 2015

  Regizorul Mircea Daneliuc va fi celebrat anul acesta la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie), la 40 de ani de la debutul său cu lungmetrajul "Cursa".

 • Zbaterile Găgăuziei în 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zbaterile Găgăuziei în 2014

  Anul 2014 a fost pentru regiunea autonomă Găgăuzia unul plin de controverse. Iar deoarece a fost un an electoral, sudul Moldovei s-a aflat permanent în vizorul public, dar şi al autorităţilor centrale. Deocamdată, Găgăuzia şi-a luat o pauză în presa de la Chişinău, urmând să revină în atenţia publicului la începutul anului 2015, când locuitorii regiunii vor alege un nou başcan.