Stiri despre retrospectiva

  78 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Retrospectivă de film documentar românesc la Londra: „Framing the Change”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Retrospectivă de film documentar românesc la Londra: „Framing the Change”

  Prima retrospectivă de film documentar românesc contemporan din Marea Britanie, organizată de ICR Londra în parteneriat cu festivalurile româneşti Astra Film Sibiu şi One World România şi două dintre cele mai mari şi cunoscute festivaluri britanice, Sheffield Doc Fest şi Open City Doc, va avea loc în perioada 26 aprilie - 31 iulie 2021.

 • Un an de la primul deces COVID-19 în China. Experţii OMS, lăsaţi abia acum să cerceteze epicentrul pandemiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un an de la primul deces COVID-19 în China. Experţii OMS, lăsaţi abia acum să cerceteze epicentrul pandemiei

  Un an de la primul deces al unui pacient chinez infectat cu noul coronavirus s-a împlinit luni, când autorităţile de la Beijing au anunţat că vor permite unei echipe a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) – formată din experţi internaţionali – să se deplaseze la Wuhan, epicentrul pandemiei. OMS solicitase accesul încă din 28 ianuarie 2020.

 • Lockdown pentru un an catastrofal, partea I
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lockdown pentru un an catastrofal, partea I

  Dacă am putea, ar trebui să-i impunem un lockdown dur nu doar acestui an catastrofal, care ia sfârşit cu democraţia pe tobogan, pandemia departe de final şi o rază de lumină-n beznă, zisă vaccin, ci şi urmărilor lui.

 • Retrospectiva unei decade epice în ATP. Episodul 5: ofilirea tenisului românesc în umbra marilor granzi şi farul de la dublu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Retrospectiva unei decade epice în ATP. Episodul 5: ofilirea tenisului românesc în umbra marilor granzi şi farul de la dublu

  Tenisul masculin a avut parte de o decadă glorioasă, datorită tripletei Federer - Nadal - Djokovic. Recordurile au curs-râu, performanţele au venit cu un plus de volum în dreptul lui Novak, dar cu cifre împinse halucinant de departe de Roger şi Rafa. România a găfâit, privind obiectiv spre simplu sau Cupa Davis, însă Horia Tecău a înălţat steagul la dublu, cu 5 finale de Mare Şlem, 2 trofee şi un argint istoric cu Florin Mergea, la Rio 2016.

 • Retrospectivă ATP. Episodul 4: decada marilor schimbări. Ciuruirea Cupei Davis şi dispariţia meciurilor-maraton
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Retrospectivă ATP. Episodul 4: decada marilor schimbări. Ciuruirea Cupei Davis şi dispariţia meciurilor-maraton

  Tenisul masculin a avut parte de o decadă glorioasă, datorită tripletei Federer - Nadal - Djokovic. Recordurile au curs-râu, performanţele au venit cu un plus de volum în dreptul lui Novak, dar cu cifre împinse halucinant de departe de Roger şi Rafa. A fost însă şi o decadă care va rămâne în istoria sportului alb prin schimbările majore adoptate - unele cât se poate de controversate.

 • Retrospectiva unei decade epice în ATP. Episodul 3: „Djokominatorul“ Novak, „Nole-Slam“-ul şi cuţitul din rană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Retrospectiva unei decade epice în ATP. Episodul 3: „Djokominatorul“ Novak, „Nole-Slam“-ul şi cuţitul din rană

  Tenisul masculin a avut parte de o decadă glorioasă, datorită tripletei Federer - Nadal - Djokovic. Recordurile au curs-râu, performanţele au venit cu un plus de volum în dreptul lui Novak, dar cu cifre împinse halucinant de departe de Roger şi Rafa. România a găfâit, privind obiectiv spre simplu sau Cupa Davis, însă Horia Tecău a înălţat steagul la dublu, cu 5 finale de Mare Şlem, 2 trofee şi un argint istoric cu Florin Mergea, la Rio2016.

 • Retrospectiva unei decade epice în ATP. Episodul 2: Geniul neobosit, Roger Federer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Retrospectiva unei decade epice în ATP. Episodul 2: Geniul neobosit, Roger Federer

  Tenisul masculin a avut parte de o decadă glorioasă, datorită tripletei Federer - Nadal - Djokovic. Recordurile au curs-râu, performanţele au venit cu un plus de volum în dreptul lui Novak, dar cu cifre împinse halucinant de departe de Roger şi Rafa. România a găfâit, privind obiectiv spre simplu sau Cupa Davis, însă Horia Tecău a înălţat steagul la dublu, cu 5 finale de Mare Şlem, 2 trofee şi un argint istoric cu Florin Mergea, la Rio 2016.

 • Anul 2019, în cinematografie: Filmele biografice s-au impus în sezonul premiilor. Cannes şi-a menţinut statutul de cel mai important festival
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anul 2019, în cinematografie: Filmele biografice s-au impus în sezonul premiilor. Cannes şi-a menţinut statutul de cel mai important festival

  Lungmetrajele biografice s-au impus anul acesta în sezonul premiilor, iar Cannes şi-a menţinut statutul de cel mai important festival de film din lume. Producţiile româneşti care s-au remarcat în festivaluri şi la galele academiilor de film au fost „Monştri.”, „Cadoul de Crăciun” şi „Ivana cea groaznică”.

 • Retrospectivă. Cinematografia românească în 2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Retrospectivă. Cinematografia românească în 2018

  2018 a fost un an bun pentru cinematografia românească, regizorii abordând teme diverse de la explorarea conceptului de intimitate, la revolta adolescentină, la felurile în care trecem peste moartea cuiva drag şi până la diverse perspective ale felului în care iubim.  Regizorii români s-au bucurat de succes la festivalurile internaţionale de film unde atât ei, cât şi actorii din proiectele lor, au primit premii pentru munca depusă.

 • Pictorul Ion Bitzan, între realism socialist şi avangardă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pictorul Ion Bitzan, între realism socialist şi avangardă

  Zilele trecute, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC), a fost conferinţa intitulată „Experimentând socialismul (în socialism): expresii estetice, formaţiuni ale cunoaşterii şi reprezentări socialiste în arta lui Ion Bitzan“. Evenimentul a avut loc după încheierea unei expoziţii dedicate artistului plastic.

 • Retrospectivă Ingmar Bergman la TIFF 2018, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea cineastului suedez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Retrospectivă Ingmar Bergman la TIFF 2018, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea cineastului suedez

  La 100 de ani de la naşterea lui Ingmar Bergman (1918-2007), Festivalul Internaţional de Film Transilvania organizează o amplă retrospectivă dedicată legendarului regizor şi scenarist suedez. O selecţie de şapte filme din cariera sa şi o expoziţie multimedia despre influenţa lui în modă şi artă vor fi prezentate în cadrul retrospectivei intitulate Closeup Ingmar Bergman, la cea de-a 17-a ediţie TIFF, între 25 mai şi 3 iunie, la Cluj-Napoca.

 • VIDEO Retrospectivă TIFF la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Retrospectivă TIFF la Bucureşti

  Între 15 şi 18 iunie, o selecţie de filme din programul Festivalului Internaţional de Film Transilvania va rula la Cinema Elvire Popesco, în cadrul Retrospectivei TIFF la Bucureşti. Cinefilii vor avea ocazia să vadă inclusiv două dintre filmele câştigătoare: Familia mea fericită, distins cu Trofeul Transilvania şi "Piatră pe inimă", care şi-a adjudecat Premiul pentru regie şi pe cel al publicului.

 • Retrospectivă Jean-Pierre Melville la TIFF 2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Retrospectivă Jean-Pierre Melville la TIFF 2017

  Cea de-a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania care se va desfăşura în perioada 2 – 11 iunie 2017 la Cluj-Napoca) îi dedică o amplă retrospectivă regizorului francez Jean-Pierre Melville, considerat precursorul Noului Val francez şi cel care a scris un capitol irepetabil în istoria filmului de gen.

 • Retrospectiva anului 2016 în modă: de la cea mai sexy apariţie pe covorul roşu la vedete care au intrat în rol de modele şi designeri FOTO VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Retrospectiva anului 2016 în modă: de la cea mai sexy apariţie pe covorul roşu la vedete care au intrat în rol de modele şi designeri FOTO VIDEO

  Anul 2016 se apropie de final lăsând în urmă evenimente notabile în modă. Printre cele mai importante se numără introducerea conceptului „see-now buy-now“, laitmotivul Săptămânilor Modei, dar şi instalarea unei femei în poziţia de director de creaţie a legendarului brand Dior, în persoana Mariei Grazia Chiuri, schimbare care a însemnat destrămarea cuplului pofesional format timp de 17 ani cu Pierpaolo Piccioli, la Valentino

 • Ce a ascuns prăbuşirea baronului suprem al Moldovei. Gheorghe Nichita, de la PSD-istul-mână de fier la primarul-iubăreţ uns cu şpăgi de milioane
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce a ascuns prăbuşirea baronului suprem al Moldovei. Gheorghe Nichita, de la PSD-istul-mână de fier la primarul-iubăreţ uns cu şpăgi de milioane

  Anul 2015 a fost unul negru pentru primarul suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, cunoscut ca mâna de fier a PSD în Moldova. Din primăvară a fost audiat în repetate rânduri de DNA, a fost reţinut, dar şi arestat preventiv. Imaginea lui a fost afectată când amanta l-a denunţat şi s-a aflat că a folosit poliţişti locali pentru a o spiona. Totul a culminat cu interceptările care au arătat că a perceput o şpagă fabuloasă pentru un megaproiect.

 • O mică retrospectivă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O mică retrospectivă

  E vremea retrospectivelor de tot felul atât pe glob, cât şi în România. Se fac retrospective ale evenimentelor politice, sportive, tehnologice sau ale celor mai bune filme şi spectacole. E loc, însă, între aceste retrospective mondiale şi naţionale - pe domenii de activitate sau pe naţiuni - şi de una subiectivă.

 • Retrospectivă Dan Piţa, la Cinema Muzeul Ţăranului din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Retrospectivă Dan Piţa, la Cinema Muzeul Ţăranului din Bucureşti

  Nouă filme semnate Dan Piţa vor fi proiectate în cadrul retrospectivei dedicate regizorului care se va desfăşura, în perioada 10 - 17 septembrie, la Cinema Muzeul Ţăranului din Bucureşti, printre acestea numărându-se "Tănase Scatiu" şi "Faleze de nisip", iar participarea publicului este liberă.

 • Retrospectivă Radu Gabrea, la Berlin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Retrospectivă Radu Gabrea, la Berlin

  Regizorul Radu Gabrea este omagiat la Berlin, în cadrul evenimentului “Retrospectiva Radu Gabrea” organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român la Berlin şi în colaborare cu prestigiosul cinematograf  Filmkunst 66, în perioada 08 – 12 iunie.

 • Retrospectivă Mircea Daneliuc la TIFF 2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Retrospectivă Mircea Daneliuc la TIFF 2015

  Regizorul Mircea Daneliuc va fi celebrat anul acesta la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie), la 40 de ani de la debutul său cu lungmetrajul "Cursa".

 • Zbaterile Găgăuziei în 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zbaterile Găgăuziei în 2014

  Anul 2014 a fost pentru regiunea autonomă Găgăuzia unul plin de controverse. Iar deoarece a fost un an electoral, sudul Moldovei s-a aflat permanent în vizorul public, dar şi al autorităţilor centrale. Deocamdată, Găgăuzia şi-a luat o pauză în presa de la Chişinău, urmând să revină în atenţia publicului la începutul anului 2015, când locuitorii regiunii vor alege un nou başcan.

 • Evenimentele care au marcat Clujul în 2014: de la scandalul de corupţie al lui Horea Uioreanu la inaugurarea fabricii Bosch la Jucu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Evenimentele care au marcat Clujul în 2014: de la scandalul de corupţie al lui Horea Uioreanu la inaugurarea fabricii Bosch la Jucu

  Scandalurile de corupţie în care au fost implicat Horea Uioreanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, sentinţele definitive date în cazurile lui Sorin Apostu, fostul primar al Clujului, şi Uioreanu junior au marcat Clujul în 2014. În mai, Bosch deschidea, în comuna Jucu, de unde a plecat Nokia, o fabrică, iar în toamnă s-a inaugurat cea mai modernă sală polivalentă din ţară.

 • FOTO Anul 2014 pentru mişcarea unionistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Anul 2014 pentru mişcarea unionistă

  Retrospectiva anului în fotografii // Mai mult ca oricând, în 2014 subiectul unirii Republicii Moldova cu România a ţinut capul de afiş în agenda publică. Semnarea acordului de asociere a Republicii Moldova cu România, desemnarea limbii române ca limbă oficială precum şi eliminarea obligativităţii limbii ruse în şcoli au fost dublate de către eforturile societăţii civile pentru apropierea reunirii.

 • Evenimentele anului 2014 în Neamţ: arestarea lui Pinalti, o navă fantomă căutată pe lacul Bicaz, două mari investiţii la Roman
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Evenimentele anului 2014 în Neamţ: arestarea lui Pinalti, o navă fantomă căutată pe lacul Bicaz, două mari investiţii la Roman

  Anul care se încheie a fost marcat de arestarea primarului de Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, cercetat în dosarul licenţelor Microsoft, dar şi trimiterea sa în judecată într-un alt dosar în care este acuzat de spălare de bani. Tot în 2014, în Neamţ a avut loc un incident care a continuat seria bâlbelor celor de la Romatsa, la scurt trimp după tragedia aviatică petrecută în Apuseni.

Modifică Setările