Stiri despre retezat

  231 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Accident în Retezat: o turistă din Timişoara a murit în apropiere de vârful Peleaga
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Accident în Retezat: o turistă din Timişoara a murit în apropiere de vârful Peleaga

  O tânără în vârstă de 35 de ani, din municipiul Timişoara a murit, astăzi, în munţii Retezat, în zona Căldarea Berbecilor, în apropiere de vârful Peleaga. Fata se afla alături de alţi doi prieteni într-o drumeţie, însă la un momentdat a alunecat, s-a lovit de pietre şi a căzut de la înălţime.

 • EXPEDIȚII ÎN NATURĂ: Lacurile glaciare ascunse în inima Munţilor Retezat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXPEDIȚII ÎN NATURĂ: Lacurile glaciare ascunse în inima Munţilor Retezat

  Peste 80 de lacuri glaciare sunt cuprinse în aria Parcului Naţional Retezat, zonă nominalizată în anii trecuţi pe lista minunilor lumii. O excursie de weekend pe versanţii Retezatului echivalează cu o adevărată cură de sănătate, în mijlocul naturii mereu surprinzătoare.

 • Crăciun fără zăpadă pe pârtiile din judeţ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crăciun fără zăpadă pe pârtiile din judeţ

  Vremea călduroasă din ultimele zile a topit stratul de omăt aşternut la ultimele ninsori în staţiunile de munte. Turiştii care au rezervat din timp sejururi de Crăciun la Straja şi Parâng au ca alternative la lipsa zăpezii excursiile montane şi plimbările cu ATV-ul.

 • Primul weekend cu zăpadă la munte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul weekend cu zăpadă la munte

  Meteorologii anunţă ninsori la sfârşit de săptămână în aproape toate zonele montane. Cabanierii îşi aşteaptă turiştii. În staţiunile din Valea Prahovei s-au deschis centrele pentru închirierea echipamentelor de iarnă, iar instalaţiile pe cablu sunt funcţionale.

 • A nins în Retezat şi în Parâng
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A nins în Retezat şi în Parâng

  Prima zi de toamnă a adus şi prima ninsoare din acest anotimp. În Masivul Retezat din judeţul Hunedoara a nins ieri, după ce temperaturile au scăzut cu mult faţă de valorile normale pentru începutul lunii septembrie.

 • VIDEO Un adolescent accidentat pe Retezat a fost salvat de jandarmi şi salvamontişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Un adolescent accidentat pe Retezat a fost salvat de jandarmi şi salvamontişti

  Un tânăr din Arad, în vârstă de 16 ani, a fost transportat cu piciorul rupt la spital după ce, ieri, s-a prăbuşit de pe o stâncă, în zona Pietrele (altitudine  2.000 de metri), din Masivul Retezat. Victima a fost preluată cu targa de salvamontişti şi transportată la cabana Cârnic, de unde apoi a fost adus la spitalul din Haţeg, unde a rămas internat.

 • PORTRET Cristian Ungureanu promovează frumuseţile Retezatului pe pânză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Cristian Ungureanu promovează frumuseţile Retezatului pe pânză

  De cinci ani, lectorul hunedorean vine împreună cu studenţii săi în Retezat pentru a transpune în pictură frumuseţea zonei. Deşi a urmat cursurile unui liceu cu profil real, Cristian Ungureanu nu a ţinut cont de sfaturile părinţilor săi care „îl vroiau inginer” drept pentru care, în 1990, era student în cadrul Facultăţii de Arte din Iaşi.

 • Un turist maghiar, rănit pe munte, a fost salvat de echipele de jandarmi montani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un turist maghiar, rănit pe munte, a fost salvat de echipele de jandarmi montani

  Tânărul, în vârstă de 16 ani, a fost salvat după ce s-a accidentat alunecând pe zăpadă, în zona Valea Rea a masivului Retezat, la cota 2.000 de metri altitudine. El a fost transportat de salvamontişti pe o targă şi apoi cu un ATV până la cabana Cârnic, de unde a fost preluat de o ambulanţă.

 • Retezatul te întâmpină cu munţi de gunoaie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Retezatul te întâmpină cu munţi de gunoaie

  În timp ce autorităţile ridică din umeri, proprietarii de cabane murdăresc peisajul mirific al Retezatului. Peisaj dezolant la intrarea în Retezat dinspre Sălaşul de Sus: gunoaie revărsându-se din containerele aşezate chiar la „uşa” parcului.

 • A nins în Masivul Retezat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A nins în Masivul Retezat

  Moş Nicolae a adus prima ninsoare din luna decembrie, în Masivul Retezat. La cota 1.300, stratul de omăt depăşeşte 10 centimetri.

Modifică Setările