retete sanatoase - ultimele știri
Este sezonul căpşunelor, aşa că nu trebuie să lăsaţi să treacă această perioadă fără a încerca delicioasa reţetă de îngheţată ce are un grad de dificultate scăzut şi necesită numai 4 ingrediente.
Sezonul cartofilor noi nu trebuie să treac înainte de a încerca reţeta ce presupune umplerea acestora cu brânză şi măsline....
Sănătoasă şi extrem de rapidă, budinca de porumb cu parmezan poate reprezenta o gustare delicoasă pe gustul oricărui pofticios.
Musacaua este prezentă în special în bucătăria ţărilor din Balcani şi Orientul Îndepărtat. Denumirea preparatului vine din arabă şi înseamnă „servit rece“....
Khachapuri este un tip foarte interesant de plăcintă, a cărei reţetă provine din bucătăria georgiană. Preparatul final este un aluat pufos care se combină excelent cu multă brânză, unt şi ouă....
Nu lăsaţi să treacă sezonul conopidei fără să o gătiţi şi pane. Uşor de preparat, reţeta este gata în mai puţin de 30 de minute....
Pline de vitamine şi uşor de preparat, chiftelele din legume de vară pot fi o bună opţiune pentru vegetarieni sau cei care ţin post....
Îşi are originea în Italia şi este perfectă atât pentru gustări, cât şi pentru mesele principale. Fritatta poate fi făcută aproape din orice combinaţie de legume îţi doreşti, însă sezonul dovleceilor te poate inspira în alegerea ta....
Pentru zilele de primăvară în care inspiraţa în bucătărie nu cunoaşte limite, iar răbdarea este şi ea la cote maxime, pacheţelele de primăvară sunt o reţetă care va face deliciul pofticioşilor care şi-au câştigat un loc la masă....
Cartofii noi la cuptor cu usturoi verde şi pătrunjel sunt vedetele sezonului. O reţetă rapidă, care necesită doar 3 ingrediente de bază....
Cu interior de carne sau cartofi, chiftelele de orez cu siguranţă vor impresiona invitaţii la masă. Mai rar întâlnite prin bucătăriile românilor, acestea vor satisface poftele oricărui mofturos....
Este sezonul verdeţurilor, iar plăcinta de ceapă verde nu trebuie să lipsească de pe masa celor care iubesc gustul acesteia. Uşor de pregătit, preparatul poate fi servit cu ou sau simplă, în cazul persoanelor care ţin post....
Considerat un super aliment, spanacul este o sursă bogată de minerale, vitamine şi fitonutrienţi. Frunzele carnoase de spanac pot fi preparte intr-o multitudine de feluri, plăcinta cu usturoi verde fiind una din cele mai cunoscute reţete de primăvară...
Un preparat sănătos şi potrivit pentru perioada postului, tarta cu praz, ciuperci şi cartofi se pregăteşte rapid şi este foarte gustoasă....
Pentru zilelel de post în care este restricţionat consumul de carne, gospodinele au inventat una din cele mai gustoase ciorbe. Reţeta are la bază morcovi, ciuperci, borş şi smântână şi se prepară rapid....
În zilelel de post, când ideile în bucătărie nu sunt dinmtre cel mai diverse, gospodinele pot opta pentru delicioasa conopidă pane cu usturoi....
Plăcinta de cartofi este o variantă simplificată a celebrei musaca. Uşor de preparat şi foarte gustoasă, această reţetă este perfectă pentru cei care ţin post....
În perioadele de post sau în cele în care ţi-ai propus să iei o pauză de la carne, reţeta de chifteluţe din legume cu sos de vin alb reprezintă alternativa unui preparat clasic şi foarte îndragit....
Placinta cu ciuperci şi ficăţei este un aperitiv perfect pentru o masă în familie sau pentru vizita prietenilor. În plus, combinaţia de ficăţei cu ciuperci este delicioasă şi consistentă.
Toamna nu poate să treacă fără să încercăm delicioasa tartă de dovleac şi nuci. Simplu de preparat, aceasta poate fi un desert potrivit pentru cina în familie sau cu prietenii....
Pentru că toamna abundă în legume, gospodinele pot profita de bogăţia acestui anotimp pentru a înlocui carnea în reţetele care o au ca ingredient de bază. Învaţă să faci musaca grecească din dovlecei, cartofi şi vinete.
Pentru zilele în care nu aveţi suficient timp la dispoziţie, şi nici prea mult chef de a merge la piaţă, tarta din cartofi, mărar şi unt este cea mai bună soluţie. Foarte gustoasă, aceasta vă scapă rapid din impas....
Pentru ca gustul delicious al legumelor de toamnă să nu vă lipsească în sezonul rece, tocăniţă delicioasă de legume asortate pentru iarnă este reţeta perfectă....
Pentru mămicile grăbite care au nevoie de inspiraţie în fiecare dimineaţă când trebui să pregătească pachet copilului, am pregătit câteva idei inedite ce pot fi gata rapid....
Aromat şi cu parfum de toamnă, jeleul de struguri cu gin poate fi deserul unui sfârşit de săptămână cu prietenii. Cei care iubesc acest preparat îl pot depozita în borcane pentru a se bucura de gust şi pe timp de iarnă.
Vedeta sezonului, gustoasa zacuscă are şi o variantă „pescărească“. Din peşte, ardei copt şi condimente alese, acest preparat este mai puţin pregătit în gospodăriile româneşti....
Iubitorii gustului de zacuscă pot încerca o nouă varianată a îndrăgitului preparat. Din dovlecei, gogoşari, ceapă şi roşii, preparatul este de multe ori preferat în detrimentul reţetei clasice....
Dintr-o combinaţie echilibrată de ardei, vinete şi roşii proaspete gospodinele din Ardeal obţin cea mai bună reţetă de zacuscă. Una din cele mai populare conserve pentru iarnă se prepară alegând ingredinete de sezon de cea mai bună calitate....
Secretul păstrării roşiilor la borcan pe timpul ierrnii este adăugarea frunzelor de viţă şi vişin. Reţeta este una dintre cele ami simple şi rapide....
Obiceiurile alimentare ale ducesei Meghan Markle au ajuns în atenţia opiniei publice după ce a aceasta a dezvăluit că este preocupată să aibă un stil de viaţă sănătos. Printre reţetele preferate de aceasta se numără pastele cu dovlecei, ingredientele...
Consistenţi, dar suficient de săraci în calorii şi ideali pentru această perioadă, racii în sos de vin pot fi o alegere excelentă pentru o cină în timpul verii. Sunt gata în 40 de minute, iar gustul va satisface orice mofturos....
Preparatul delicios şi aromat pe care chef Joseph Hadad îl recomandă are la bază legumele şi este perfect pentru zilele de vară. Rulourile de vinete umplute cu legume şi sos de roşii se prepară extrem de uşor, fiind gata în doar 30 de minute....
Pentru zilele toride de vară, chef Adi Hădean recomandă o reţetă simplă de îngheţată cu ciocolată neagră. Uşor de preparat, aceasta poate fi o alternativă mai sănătoasă la îngheţata din comerţ.
Pentru zilele caniculare în care îngheţata este cea mai bună alegere atunci când vine vorba de desert, există varianta pregătirii acesteia acasă. Reţeta îngheţatei copilăriei se prepară rapid şi este o variantă mult mai sănătoasă decât cea din comerţ...
În sezonul căpşunilor nu trebuie să rataţi ocazia de a face un jeleu aromat ce poate fi servit după ce a fost ţinut la rece. Răcoritor şi aromat, acesta poate fi o bună opţiune pentru desertul zilelelor toride de vară.
Pentru vegetarieni sau cei care au adoptat un stil alimentar benefic sănătăţii, reţeta pastei de măsline poate fi una din cele mai inspirate opţiuni atunci când vine vorba de prepararea unor gustări rapide....
Reci sau calde, plăcintele ardeleneşti sunt un deliciu pe gustul întregii familii. Acestea pot fi o bună variantă de preparat atât pentru vegetarieni sau de cei care ţin post.
Este sezonul spanacului, aşa că trebuie să ne bucurăm de toate beneficiile pe care acesta le aduce organismului. Dacă nu sunteţi adepţii piureurilor clasice, vă propunem delicioasele clătite cu brânză şi spanac....
Pentru nostalgicii gustului copilăriei, propunem o reţetă de gogoşi cu mere. Extem de simplă şi rapidă, această reţetă va bucura întreaga familie....
Dacă ai nevoie de inspiraţie atunci când ajungi în bucătărie, încearcă delicioşii cartofi umpluţi cu piure de urzici. Uşor de preparat, aceştia sunt numai buni pentru detoxifierea de primăvară....
Pentru iubitorii gustului şi consistenţei pateului de ficat din comerţ, care au renunţat la carne sau se feresc de aditivi, recomandăm reţeta de fasole bătută cu măsline, busuioc şi ulei de măsline....
Nevoile nutriţionale ale copiilor, explicate de expertul britanic numarul unu în alimentaţie infantilă...
Bogate în calciu, vitaminele A, B,C şi K, sochinele sunt extrem de benefice sănătăţii. Uşor şi rapid de preparat, gemul de smochine cu vanilie poate deveni micul dejun preferat al copiilor....
Un bucătar mexican a pregătit reţetele culinare din Cartea secretă a Fridei Kahlo, într-o demonstraţie de live cooking. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Mexicului la Bucureşti, în deschiderea Festivalului Fridei Kahlo. Reţeta poate fi prepara...
Cunoscute de către maratonişti sub conceptul de Pasta Party, pastele recomandate de Chef Adrian Şişiu conţin ingredientele care ar trebui să facă parte din meniul unui sportiv profesionist: antioxidanţi esenţiali, vitamine, fibre, acizi graşi esenţia...
Este sezonul vişinelor, aşa că nu trebuie să rataţi momentul de a prepara o dulceaţă gustoasă. Pentru cei care aleg un stil de viaţă echilibrat, vă propunem reţeta fără adaos de zahăr.
Seminţele de chia sunt extrem de bogate în fibre şi pline de antioxidanţi, proteine, minerale, vitamine şi Omega-3. Pentru a le consuma într-un desert, vă propunem budinca de chia cu fructe şi fulgi de orz....
Pentru pofticioşii care iubesc gustul de dovleac, vă propunem reţeta de chec pufos cu dovleac, nuci şi stafide. Cu o culoare intensă şi un gust excelent, sigur va fi pe lista deserturilor preferate ale familiei şi prietenilor....
Pentru copiii pofticioşi pe care părinţii încearcă să-i ţină departe de dulciurile care conţin foarte mult zahăr, vă propunem reţeta de prăjitură cu ananas şi cocos, uşor de preparat şi foarte gustoasă....
Dacă vreţi să faceţi un desert rapid, delicios şi care să surpindă atât copiii, cât şi musafirii, vă recomandăm să încercaţi delicioasele bomboane cu prune uscate....