retete revelion - ultimele știri
Sărbătorile de iarnă sunt cel mai bun prilej pentru a fi alături de familie şi de prieteni, în jurul unei mese bogate. Ai multe zile în care să-i răsfeţi pe cei dragi cu preparate tradiţionale româneşti sau cu mâncăruri sofisticate de pe alte meleagu...
Medicul nutriţionist Corina Zugravu este de părere că de sărbători nu trebuie să mâncăm peste măsură, până ni se face rău, ci am putea încerca să avem un meniu moderat.
În mod tradiţional, carnea de porc este vedeta de pe mesele românilor în perioada Sărbătorilor de Iarnă, însă specialiştii recomandă să dăm o şansă şi celei de vită, foarte gustoasă, mai sănătoasă şi, bonus!, benefică în menţinerea siluetei.
Dacă încă nu te-ai hotărât ce să pregăteşti pentru masa de Revelion, ai putea să te inspiri din reţetele propuse de Adrian Hădean, Chef Foa, Horia Vârlan, Cătălin Scărlătescu şi Nicolai Tand....
Specialiştii în design spun că este obligatoriu ca masa de Revelion să fie aşezată cu atenţie şi dragoste. Din faţa oaspeţilor nu pot lipsi nici bucatele tradiţionale, nici delicatesele pregătite după reţete „de soi“, recomandă toţi bucătarii de pres...
Se spune că dacă mănânci peşte în noaptea dintre ani îţi va merge bine în noul an. Aşa o fi, n-o fi aşa, cert este că, după mesele îmbelşugate de Crăciun, se potriveşte un meniu uşor, fără prea multe grăsimi şi fără a face rabat la gust....
După masa de Crăciun încărcată de preparate tradiţionale şi nu tocmai dietetice, cei mai buni bucătari recomandă un meniu mai uşor pentru Revelion, dar şi cu preparate deosebite. Chef Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu ne oferă câ...