Stiri despre retete postul pastelui

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Postul Paştelui: tradiţii, obiceiuri şi reţete. Zilele în care e bine să curăţăm casa de duhurile rele, să gătim după reţetele 
bunicii şi să uităm de petreceri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Postul Paştelui: tradiţii, obiceiuri şi reţete. Zilele în care e bine să curăţăm casa de duhurile rele, să gătim după reţetele bunicii şi să uităm de petreceri

  Postul Paştelui, tradiţii, obiceiuri, reţete. Tradiţia populară păstrează din vechime o serie de obiceiuri ce sunt respectate cu sfinţenie în Postul Mare. Tot în această perioadă se spune că nu este bine să se facă nunţi, în schimb credincioşii sunt sfătuiţi de preoţi să-şi sfinţească locuinţele.

 • Reţete pentru Postul Paştelui: broccoli cu usturoi şi ardei iute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţete pentru Postul Paştelui: broccoli cu usturoi şi ardei iute

  Chiar dacă nu este agreat de prea multă lume, broccoli se numără printre cele mai sănătoase legume, cu proprietăţi de combatere a cancerului. În Postul Paştelui, noi vă propunem o reţetă recomandată de „BBC GoodFood“ în care broccoli este vedeta, dar aromele tari de usturoi şi de ardei iute îi oferă un gust deosebit.

 • Reţete pentru Postul Paştelui: Ratatouille
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţete pentru Postul Paştelui: Ratatouille

  Vestita tocăniţă de legume franţuzească a început să fie foarte cunoscută şi la noi datorită filmului de desene animate „Ratatouille“, dar şi a ultimei ediţii „Masterchef“, în care una dintre echipe a gătit-o pentru un grup de cadeţi ai Marinei Române. Reţeta de post este destul de simplu de realizat şi are un gust divin. Se aseamănă foarte mult cu ghiveciul nostru de legume, o altă mâncare sănătoasă care poate fi consumată în Postul Paştelui.

 • Reţete pentru Postul Paştelui: cea mai bună lasagna vegetariană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţete pentru Postul Paştelui: cea mai bună lasagna vegetariană

  Ce înseamnă lasagna fără parmezan, mozzarela sau carne tocată? Pentru un italian, nimic. Însă pentru cei care ţin post sau au alergie la lactate este o delicatesă. Chow.com ne recomandă un fel de mâncare celebru şi sănătos, care poate fi consumat fără probleme în Postul Paştelui.

 • Reţete pentru Postul Paştelui: tocană siciliană cu vinete
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţete pentru Postul Paştelui: tocană siciliană cu vinete

  Printre legumele folosite la reţetele de post, nu trebuie uitate nici vinetele. Chiar dacă nu este sezonul lor, iar gustul special ne aduce aminte de sfârşitul verii şi de zacusca bunicii, o reţetă din sudul Italiei şi îmbunătăţită de Jamie Oliver poate fi preparată şi în Postul Paştelui.

 • Reţete pentru Postul Paştelui: supă de roşii cu pâine şi busuioc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţete pentru Postul Paştelui: supă de roşii cu pâine şi busuioc

  Supa de roşii este un fel de mâncare răcoritor şi sănătos, aşa că n-ar trebui să omitem să gătim, în Postul Paştelui, una dintre cele mai interesante şi simple reţete. Jamie Oliver ne propune varianta toscană pentru acest fel de mâncare.

 • Reţete pentru Postul Paştelui: salată de paste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţete pentru Postul Paştelui: salată de paste

  Jamie Oliver se foloseşte foarte mult de ingredientele naturale, iar reţetele sale vegetariene sunt delicioase, chiar dacă sunt foarte simple. Pastele sunt un ingredient simplu şi uşor de folosit în orice reţetă, chiar şi în cele pentru Postul Paştelui, dar folosirea lor într-o salată răcoritoare le transformă în ceva unic şi săţios.

 • Reţete pentru Postul Paştelui: Desert cu mere crocante
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţete pentru Postul Paştelui: Desert cu mere crocante

  Există foarte multe ingrediente cu ajutorul cărora pot fi create deserturi foarte gustoase chiar şi în post. Mărul este foarte sănătos şi bun nu numai în plăcinte, ci şi copt cu puţin zahăr pe deasupra. Un astfel de desert cu un gust inconfundabil, tocmai bun pentru Postul Paştelui, este recomandat de celebrul Jamie Oliver.

 • Reţete pentru Postul Paştelui: salată de cartofi noi cu ceapă, muştar şi pătrunjel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţete pentru Postul Paştelui: salată de cartofi noi cu ceapă, muştar şi pătrunjel

  E weekend şi vremea este, în sfârşit, frumoasă, aşa că nu avem de ce să petrecem mult timp în bucătărie. Reţetele de post, pe lângă detoxifierea organismului şi apropierea de divinitate, ne oferă şi timp pentru a aprecia darurile naturii, aşa că recomandăm o salată simplă, dar gustoasă, de cartofi, gătită în stilul inconfundabil al lui Jamie Oliver.

 • Reţetă pentru Postul Paştelui: cartofi copţi, cu salvie şi portocale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţetă pentru Postul Paştelui: cartofi copţi, cu salvie şi portocale

  Cartofii copţi se numără printre mâncărurile care pot fi preparate în Postul Paştelui. Reţeta recomandată de cunoscutul bucătar britanic Jamie Oliver este foarte simplă şi gustoasă, portocalele şi salvia oferind un plus de savoare unui preparat simplu cu cartofi.

 • Reţetă pentru Postul Paştelui: vinete la cuptor cu năut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţetă pentru Postul Paştelui: vinete la cuptor cu năut

  Pe cât de sănătoase, pe atât de gustoase. Legumele fierte reprezintă un preparat ideal în perioada Postului Paştelui, iar combinaţia cu menta îi dă acestei reţete o aromă puternică. Noi vă recomandăm un preparat libanez cu vinete propus de „Vegetarian Times“.

 • Reţetă pentru Postul Paştelui: musaca vegetariană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţetă pentru Postul Paştelui: musaca vegetariană

  Piureul de cartofi înlocuieşte smântâna şi lintea se foloseşte în locul mielului într-o reţetă de musaca vegetariană, tocmai bună de pregătit în Postul Paştelui. Dacă nu ai un vas de copt adânc de circa opt centimetri, poţi prepara această delicatesă în două tăvi, spun cei de la „Vegetarian Times“.

 • Reţetă pentru Postul Paştelui: Pilaf cu conopidă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţetă pentru Postul Paştelui: Pilaf cu conopidă

  Orezul în combinaţie cu diverse legume pare a fi mereu o alegere potrivită, iar dacă în reţetă se mai strecoară şi fructe, deliciul pare a fi garantat. Această reţetă recomandată de „BBC Good Food“ e uşor de pregătit şi tocmai potrivită în Postul Paştelui.

 • Reţetă pentru Postul Paştelui: Sandviş vegetarian
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţetă pentru Postul Paştelui: Sandviş vegetarian

  Un preparat rapid, dar care în zilele de post se poate dovedi dificil de pregătit din cauza ingredientelor limitate, sandvişul vegetarian prezentat de „BBC Good Food“ reprezintă o alternativă pentru prânz în Postul Paştelui.

 • Reţetă pentru Postul Paştelui: Supă cremă de legume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţetă pentru Postul Paştelui: Supă cremă de legume

  O supă fără carne nu înseamnă neaparat o supă fără gust. Şi pentru că suntem în Postul Paştelui, vă propunem o reţetă de supă cremă de legume, fără gluten şi cu o aromă dulceagă aparte datorită fructelor din compoziţie şi a condimentelor precum chimenul sau coriandrul.

Modifică Setările