retete inedite - ultimele știri
Datorită diversificării domeniilor de cercetare, studenții au putut testa mai multe probe pentru care au folosit materii prime mai puțin uzuale, cum ar fi făina de linte și uleiul de cătină.
Pe cât de inedit, pe atât de gustos. Gemul din căpşune cu ardei chilli şi ghimbir va fi preparatul care va bucura papilele gustative ale împătimiţilor de arome noi.
Ceapa este una dintre cele mai apreciate şi mai folosite legume în orice bucătărie. Pe lângă întrebuinţarea ei în supe, aceasta poate fi preparată într-un mod inedit: prăjită în pesmet şi parmezan.
Provocat la petrecerea aniversară a unei adolescente, un bucătar român a reuşi să creeze cosmetice comestibile. Nu sunt singurele produse inedite gătite de Chef Toma, acesta a mai adăugat colecţiei sale şi un candelabru din aluat, o poşetă din broccc...
Fie că o alegeţi pentru sandwich, mici, carne la gratar, burger, wrap, shaorma, carne de orice fel sau poate un burger vegan, ceapa roşie murată este uşor de preparat şi la îndemâna oricui....
Cosmin Ioan Toma, un iscusit bucătar din Alba Iulia, propune o reţetă inedită - trandafiri muraţi. Nu este prima data când pune un aşa preparat pentru cămară şi garantează gustul delicios....
Shakshuka (ouă în sos de roşii) este o reţetă originară din Africa de Nord, şi este gătită tradiţional în Tunisia, Liban, Algeria, Maroc, Egipt, dar este înrudită şi cu unele feluri de mâncare din Turcia şi sudul Spaniei.
Pentru zilele de post, plăcinta cu ceapă poate fi une din cele mai rapide opţiuni. Uşor de pregătit, plăcinta seamănă cu o pizza calzone ceva mai săracă în umplutură....
Placinta cu şuncă şi caşcaval poate nu este o reţetă ieşită din comun, însă ce aţi spune de varianta la care se adaugă şi frişcă? Pentru iubitorii de preparate inedite, bucătarii ne propun o nouă combinaţie de ingrediente.
Calzone, pizza ale cărei ingrediente sunt înfăşurate în alutat, este un preparat care mai este cunoscută şi sub numele de panzerotti sau cuddiruni. În formă de semilună, aceasta conţine caşcaval, salam, ciuperci, ardei sau măsline, ingredientele put...
Pentru cei care s-au săturat de murăturile obişnuite, specialiştii în gastronomie aduc în atenţie piersicile murate, o reţetă inedită şi foarte rapidă....
Dacă vă place să vă surprindeţi musafirii cu reţete inedite, pentru următoarea ocazie specială aţi putea pregăti un delicios gem de dovleac cu portocale. Extrem de rapid, aceast desert va încânta cu siguranţă apetitul tuturor celor care îl vor gusta....
Dulceaţa de ardei iuţi este o reţetă exotică şi savuroasă. Are efecte afrodisiace şi poate fi consumată alături de o friptură, dar şi în combinaţie cu un platou de brânzeturi sau ciocolată....
Specialistul culinar Ada Cazacu a prezentat la Expoziţia Internaţională Gastropan de la Sibiu o adaptare a celebrelor alivenci din poveştile lui Ion Creangă. Moldoveanca a înlocuit din tradiţionala reţetă un ingredient cheie şi a transformat radical ...
Cu toţi cunoaştem gustul cozonacului tradiţional, pe care îl avem mereu pe mese de sărbători. Puţini ştim însă cât de gustos este cozonacul sărat cu şuncă şi caşcaval, o reţetă uşoară, rapidă şi foarte gustoasă....
Dacă aveţi copii răsfăţaţi pe care nu-i puteţi convinge cu niciun chip să mănânce pâine, vă propunem un mod inedit de a le atrage atenţia. Pâinea-girafă este perfectă pentru masa micilor mofturoşi.
Dacă ţineţi postul Paştelui, iar în această perioadă vă confrunţi cu o lipsă de idei în ceea ce priveşte preparatele culinare, vă recomandăm reţeta rapidă de pacheţele delicoase cu spanac şi ciuperci.
Cum se prepară limonada cu lavandă, licoarea delicioasă cu numeroase beneficii pentru sănătate VIDEO
Dacă sunteţi fanul limonadei, cu siguranţă veţi îndrăgi şi varianta cu lavandă. Pe lângă gustul excepţional, aceasta are şi numeroase beneficii, ajutând la ameliorarea senzaţiei de anxietate şi a durerilor de cap....
Reţetă tradiţională
de scoverzi cu cartofi şi mujdei: secretele bunicii pentru preparatul
copilăriei
Pentru că este perioada postului, o reţetă recomandată este cea pentru scoverzile cu cartofi şi mujdei. Cu doar câteva ingrediente simple şi la îndemână, vă puteţi potoli foamea cu un preparat care cu siguranţă vă va aminti de copilărie....
Dulceaţă de dovleac cu citrice şi stafide este combinaţia perfectă între tradiţional şi actual. Pe cât de mult ne-ar putea duce dovleacul cu gândul la o plăcintă, dulceaţa va deveni cu siguranţă una dintre preparatele preferate....
Fiind o reţetă inedită de toamnă, dulceaţa de ceapă roşie cu must poate atrage cu uşurinţă atenţia musafirilor. Preparatul cu accente franţuzeşti poate fi servit cu pâine proaspătă sau la fripturi....
Pentru iubitorii de reţete exotice, dulceaţa de roşii va deveni cu siguranţă o provocare. Cu un gust ieşit din comun, preparatul va impresiona musafirii prin textura unică şi gustul aparte....
Dacă sunteţi un iubitor al gustului de bere, această prăjitură va ajunge cu siguranţă unul dintre deserturile preferate.