retete culinare - ultimele știri
Daniela Burlacu Visternicu are 49 de ani, este născută în Bucovina, în oraşul Siret, dar locuieşte în localitatea Bârnova din judeţul Iaşi. Este creatoarea blogului culinar prajituricisialtele.ro....
Iubeşti untul de arahide pe care poate ţi-l şi faci acasă? Atunci avem pentru tine o reţetă inedită care îţi va aduce aminte şi de vacanţele tale în Italia! *Sfat: alege un unt de arahide din comerţ care nu conţine mult zahăr.
Posturile creştinilor ortodocşi prevăd şi zile în care este permis să mâncăm peşte şi untdelemn. De aceea, bucătarii mănăstirilor îmbină carnea de peşte cu fel de fel de mâncăruri de post....
Bucătăria mănăstirească nu are limite atunci când este vorba de a descoperi noi reţete culinare. Călugării bucătari sunt foarte creativi când vine vorba de a prepara mâncare de post din legume sau fructe cultivate în grădinile aşezămintelor....
Într-o carte de bucate tipărită în anul 1849 sunt prezentate 190 de reţete culinare pe care gospodinele le făceau la mijlocul veacului al XIX-lea. În cele ce urmează vă vom prezenta zece dintre reţetele ce pot fi găsite în volumul „Carte de bucate. C...
Magazinele abundă de produse de import, iar reţetele de care este plin Internet-ul au la bază, de asemenea, produse încă prea puţin cunoscute românilor. Principesa Margareta a explicat, în cartea „Carte regală de bucate“, caracteristicile principale ...
Trei metode naturale pentru a păstra mustul timp îndelungat. Niciuna nu presupune adaos de chimicale
Sucul din struguri (mustul, aşa cum este denumit popular) este considerat de nutriţionişti un preparat minune, căci dincolo de aromele nemaipomenite (care depind de soiul strugurilor folosiţi), ce încântă simţurile, produsul conţine o mulţime de micr...
Să profităm de legumele şi verdeţurile proaspete, naturale de grădină şi să pregătim şi câteva borcane cu zarzavat de supă-ciorbă pentru iarnă. E plin de vitamine şi iarna putem găti mâncăruri la fel de gustoase ca vara sau toamna.
Ghiveciul este genul de reţetă care te ajută să aduni toate legumele din cămară şi frigider şi, fără multă muncă, să obţii ceva delicios: un curcubeu de arome, texturi şi culori.
Actriţa Laura Cosoi (34 de ani) a fost invitată la Târgul Internaţional de Carte de la Beijing, cu volumul „Rămâi la masă?“, ocazie cu care a făcut şi o demonstraţie culinară.
Deşi nu are un specific aparte, împrumutând foarte multe elemente din secretele culinare ale celorlalte zone, bucătăria Bărăganului a reuşit să transforme ingredientele uzuale în adevărate delicatese. În rândurile de mai jos puteţi descoperi câteva r...
Urmaşii şvabilor dintr-o comună din judeţul Satu Mare se încăpăţânează să păstreze tradiţiile şi obiceiurile străbunicilor. O reţetă veche de 300 de ani este readusă în actualitate de Lucia Bekes, care din pasiunea ei pentru bucătăria şvăbească, reuş...
Clipul care prezintă prepararea unei prăjituri făcute din numai trei ingrediente a devenit viral, având peste 1,6 milioane de vizualizări pe YouTube. Există multe preparate care pot fi făcute din doar trei ingrediente şi toate sunt pur şi simplu deli...
Cei mai simpli biscuiţi de casă pot fi făcuţi cu susan sau cu portocale şi ciocolată. Există mai multe reţete, cu diferite ingrediente, toate destul de uşor de făcut acasă....
Cristina Roată, o tânără din Orşova stabilită de mai mulţi ani în Germania, este omul din spatele „Cook it fit“, un blog care promovează un stil de viaţă sănătos, echilibrat, venind în ajutor atât cu reţete culinare, cât şi cu sfaturi legate de ingre...
Clătitele cu afine şi un mic-dejun special fac parte din meniul propus pentru sărbătoarea de Valentine’s Day, în ediţia specială a emisiunii „Click! Poftă bună” de sâmbătă, 14 februarie.
Talentata actriţă de film, teatru şi televiziune, Paula Chirilă este invitata Dianei Bart sâmbătă, la „Click! Poftă bună!”, începând cu ora 11.20, unde va găti cea mai delicioasă plăcintă cu nucă.
Ah, cum mai revine neastîmpărata noastră foame de a defini ce este şi ce nu este bucătăria românească! Cum ne mai copleşeşte pofta de a identifica care sînt şi care nu reţetele româneşti!
Diana Bart îl are invitat pe chef Cristi Ghimpu în cadrul emisiunii „Click! Poftă Bună!”, difuzată sâmbătă, 4 octombrie, de la ora 11.30, pe Prima TV şi pe adevarul.ro.
Sâmbătă, 6 septembrie, cântăreaţa Anca Petianu, alias Kaira, este invitata Dianei Bart în emisiunea „Click! Poftă bună“. Diana şi Kaira gătesc nişte delicioase găluşte cu prune, unul dintre deserturile preferate ale cântăreţei.
Jurnalistul Grigore Cartianu a fost invitatul de sâmbătă al Dianei Bart în cadrul emisiunii „Click! Poftă bună“ de la Prima TV. Cei doi vor prepara un delicios peşte pe pat de ardei.
Marius Cristian, alis Costăchel, unul dintre cei mai reputaţi gastronomi din ţara noastră propune o friptură de miel la cuptor pentru meniul de Paşte.
Ciocolatierul Ana Consulea, singura femeie din România care are diplomă CAP Patissier, o înaltă calificare în domeniu, a fost invitata Adrianei Mariş,la emisiunea Adevărul Live de la ora 13.00. Ana ne-a dezvăluit câteva dintre secretele bucătăriei ro...
Gusturile alimentare sunt diferite, iar zodiile influenţează, la rândul lor, poftele şi dorinţele culinare, spun specialiştii în astrologie. Astfel, culorile, texturile şi caracteristicile unui preparat coincid foarte mult cu caracteristicile zodiaca...
Vară, căldură şi un stil de viaţă sănătos. Doar la acest lucru ne stă mintea pe tot sezonul estival. Ce ar fi dacă am putea sa ne dăm frâu liber poftelor şi ne-am delecta cu delicatesele sezonului? Cum vara peştele este situat în topul preferinţelor,...
Orgoliile locale au dat naştere în timp unei adevărate bătălii între regiunile istorice ale ţării. Reprezentanţii fiecărei zone încearcă să-şi revendice „branduri“ precum sărmăluţele sau mămăliga. Mâncarea tradiţională îşi are rădăcinile la geto-daci...
Românul este un carnivor autentic, nu i-au lipsit însă legumele şi fructele din dietă. În mod istoric, mâncarea tradiţională porneşte departe, în rădăcinile adânci ale poporului, la geto-daci, susţin specialiştii culinari. Zama acrită cu corcoduşe sa...
Pentru că eşti cititor fidel al ziarului „Adevărul“ Moldova şi de doi ani eşti alături de noi în fiecare zi, ţi-am pregătit o nouă surpriză.
Vedetele s-au pus pe scris. Este şi cazul Andreei Raicu, care în urmă cu două zile şi-a lansat la Chișinău prima carte de bucate destinată celor care au grijă de silueta lor
Inspiraţia-i săracă? Sunt ideile tocite? Gospodina iscusită are un răspuns: „Clătite!“. Băieţelul, când observă ce frumos sunt pregătite, afişează-n ochii veseli admiraţii nerostite. Papă tot, fără fasoane, farfuria este „rasă“, şi încheie ca la cart...
Suntem la un click distanţă de orice ne interesează: mobilă, mâncare, haine, credite, dinţi, cărţi, orice. Tot la un click distanţă sunt şi soluţiile gratuite la situaţiile din viaţa noastră. Cum ar fi bucătăria şi reţetele de care avem nevoie. Şi în...
Fiindcă tot e primăvară, își arătăm cum să pregătești cele mai gustoase preparate la grătar. În noul ghid culinar găsești rețete delicioase și ponturi de la cei mai tari bucătari din lume....
Centrul comercial Lotus Center îl aduce la Oradea pe maestrul bucătar Horia Vîrlan, în cadrul unui proiect denumit „It's Big Taste Time". Curioșii îl pot vedea pe bucătar astăzi de la ora 18, în zona de food court a centrului comercial....
Când îţi este foame şi nu ai mult timp la dispoziţie pentru un meniu complicat, tigaia te salvează cu preparate delicioase şi rapide, cum ar fi gălbiori cu usturoi, pui cu legume şi carne tocată cu dovlecei. Rămâne doar să le încerci, după care, cu s...
Ca să nu-şi piardă clienţii, comercianţii care şi-au întins astăzi standuri pe Faleză, le oferă gălăţenilor scrumbii la preţul de 10 lei bucata....