reteta cozonac - ultimele știri
Crăciunul aduce cu el nu doar magia sărbătorilor, ci și mirosul inconfundabil a cozonacilor scoși din cuptor. Pentru un plus de aromă, gospodinele experimentate apelează la un truc furat de la chefi.
articol publicitar
Nu există sărbători fără el. Fie că preferi să-l cumperi gata făcut sau nu există altă variantă în afară de cozonacul de casă, acum că se apropie sărbătorile Paștelui, vine și momentul din an în care desertul preferat al românilor este în lumina reflectoarelor.
Desert nelipsit de pe masa de Paște, cozonacul preparat în casă este delicios, însă necesită și un efort pe măsură. Pentru a nu da greș trebuie să țineți cont de câteva sfaturi care garantează succesul unui desert senzațional.
Gospodinele din satele Moldovei păstrează cu sfinţenie obiceiurile de Paște şi reţete vechi de cozonac moştenite din moşi strămoşi. Astăzi vă prezentăm cozonacul moldovenesc, după o rețetă de 100 de ani.
Unii îl consideră cozonac, alții ruladă, însă acest preparat face parte din categoria deserturilor delicioase de Crăciun și se prepară mai ușor decât un cozonac obișnuit.
Acest desert tradițional nu poate lipsi de pe masa de Crăciun, iar chef Cătălin Scărlătescu propune un cozonac plin de umplutură și îmbrăcat în ciocolată.
Dacă nu ai vrut să faci până acum cozonac, deoarece îţi era frică că nu o să iasă pe gustul celor dragi, reţeta şi tipurile de umpluturi propuse de click.ro îţi pot fi de folos.
Chef Adrian Hădean prepară cozonacul după o reţetă veche, moştenită de la bunica mamei lui şi îmbunătăţită pe parcurs de fiecare generaţie în parte....
Tradiţia ortodoxă asociază marii sărbători creştine a Paştelui şi mâncăruri sacralizate, printre care cozonacii. Cozonacul se prepară în Săptămâna Mare, la fel ca şi pasca. Este considerat o prăjitură tradiţională românească, dar îl regăsim, în diver...
Încearcă ceva nou de Paşte anul acesta! Cozonacul în două culori, cu nucă şi cacao, arată bine, dar este şi pufos, deliciosşi aromat.
Cu multe nuci şi măr călit, reţeta de cozonac din Bucovina este una dintre cele mai apreciate metode de preparare a tradiţionalului desert. Necesită timp, dar rezultatul garantează satisfacerea poftei oricărui mofturos....
Cozonacul este unul dintre preparatele tradiţionale ale românilor, nelipsit de pe mese în perioada marilor sărbători. Chiar dacă în preajma Paştelui marile magazine oferă la vânzare numeroase tipuri de cozonac, mulţi români încă păstrează tradiţia şi...
Ana Consulea (28 de ani), şcolită în Franţa şi desemnată anul trecut cel mai bun chef cofetar din România, ne-a dezvăluit o reţetă de cozonac cu cacao, migdale şi alune de pădure, tocmai bun de pus pe masa de Paşte.
Cozonacul este deliciul Sărbătorilor de Iarnă, aşa că l-am rugat pe maestrul Horia Vîrlan să ne împărtăşească o reţetă. Ne-a făcut şi o demonstraţie.
fără imagine
Cozonacul este deliciul Sărbătorilor de Iarnă, aşa că l-am rugat pe maestrul Horia Vîrlan să ne împărtăşească o reţetă. Ne-a făcut şi o demonstraţie. Iată ce a ieşit!
Cum Crăciunul se apropie, iar tradiţionalul cozonac nu poate lipsi de pe masa de sărbători, vă propunem reţeta specială a bucătarului-şef Cătălin Scărlătescu.
Cozonacul românesc este unul dintre deserturile tradiţionale care cunoaşte o imensă varietate de reţete. Fiecare regiune istorică are o reţetă, la fel cum şi fiecare familie îşi transmite propria reţetă din generaţie în generaţie.
Pentru că se apropie Paştele, iar un desert traditional românesc cum este cozonacul nu poate lipsi de pe masa de sărbători, bucătarul-şef Cătălin Scărlătescu împărtăşeşte câteva dintre trucurile ce te vor ajuta să pregăteşti cel mai bun cozonac.
Cozonacul este nelipsit de pe masa de Crăciun, iar Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef, îl pregăteşte şi acum după reţeta învăţată de la bunica lui.
Cozonacul este desertul tradiţional nelipsit de pe masa de Sărbători, însă pentru pregătirea lui este nevoie de multă pricepere şi migală.
Gospodinele spun că trebuie să „frământăm până asudăm” pentru a pregăti aluatul din care să facem apoi cel mai bun cozonac de casă. Ingredientele naturale sunt extrem de importante.