resveratrol - ultimele știri
Resveratrolul, un compus natural găsit în unele plante și alimente, a captat atenția cercetătorilor, datorită potențialelor sale beneficii pentru organism. Acest compus, care a fost asociat în special cu coaja strugurilor roșii și cu vinul roșu.
Vinul fiert, atât de îndrăgit iarna, nu este doar o băutură aromată, ci aduce şi beneficii organismului. Acţionează eficient împotriva răcelilor datorită resveratrolului, o substanţă care are proprietăţi inflamatorii.
Indicat ca energetic muscular şi nervos, remineralizant, antitoxic, stimulent şi descongestionant hepatic, diuretic, laxativ şi foarte digestibil, strugurele este considerat un aliment-medicament. Cei negri conţin cel mai puternic antioxidant din lum...
Inflamaţia se află la originea multor boli cronice, atrag atenţia medicii specialişti. Printre alimentele care reduc inflamaţia se numără ciocolata neagră şi vinul roşu....
Strugurele are o valoare calorică mare, de aceea este un aliment-medicament foarte indicat ca energetic muscular şi nervos, remineralizant, antitoxic, stimulent şi decongestionant hepatic, diuretic, laxativ şi foarte digestibil.
Bolile de inimă fac an de an numeroase victime fiind considerate cel mai mare duşman al omului modern. Multe dintre aceste afecţiuni sunt rezultatul unui stil de viaţă şi al unei alimentaţii haotice. Introducerea în dietă a anumitor alimente ne putem...
Strugurii sunt un aliment uşor, apetisant, dulce şi care, consumat cu moderaţie, nu îngraşă. De aceea, nutriţioniştii îi recomandă ca o gustare perfectă între mesele principale....
Toţi strugurii conţin antioxidanţi, cel mai important fiind resveratrolul, care are un puternic efect de protejare a inimii....
Pe lângă faptul că sunt deosebit de gustoase, prunele au şi proprietăţi diuretice, de stimulare a sistemului nervos, hepatice, de dezintoxicare şi laxative. Aceste fructe ameliorează stările inflamatorii ale ficatului şi splinei.
Nutriţioniştii apreciază că vinul îşi menţine proprietăţile şi după fierbere. Totuşi, prin acest procedeu, se pierde o parte din cantitatea de alcool conţinută iniţial de băutura din struguri....
Strugurii, în special cei negri, conţin cel mai puternic antioxidant din lume. Acesta, alături de vitaminele şi mineralele conţinute în boabele de struguri, are rolul de a preveni şi chiar combate ateroscleroza, precum şi bolile cardiovasculare secun...
Consumat cu moderaţie, 1-2 pahare pe zi, vinul roşu este un excelent medicament. Iarna se transformă într-un duşman de temut al răcelilor datorită substanţei numită resveratrol care are proprietăţi inflamatorii....
Un compus minune din strugurii roşii face ca un pahar de vin roşu să ne aducă beneficiile unei ore întregi de exerciţii fizice, au descoperit cercetătorii de la Universitatea Alberta din Canada.
Cel mai recent studiu privind beneficiile vinului roşu arată că un pahar de vin roşu la cină îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară a persoanelor cu diabet de tip 2. Iată cum poţi alege cel mai sănătos vin roşu....
Aromaţi, dulci şi foarte sănătoşi. Strugurii, vedetele toamnei, în special cei negri, conţin cel mai puternic antioxidant din lume: resveratrolul– care este, totodată, şi un pigment ce conferă culoarea movalie. Acesta, alături de vitaminele şi minera...
Consumul a cel puţin trei prune pe zi, sursă de antioxidanţi puternici, ne ajută să elinimăm celulele deteriorate care ne afectează memoria. Consumate regulat, prunele întăresc oasele, scad colesterolul rău şi riscul apariţiei cancerului de colon....
Faceţi parte din categoria celor care preferă să se relaxeze şi să îşi încheie ziua cu un pahar de vin roşu? Deşi nu mai există dubii că excesul de alcool poate avea efecte negative, câteva studii realizate în ultimii ani aduc la lumină şi câteva ben...
Se spune adesea că sunt două feluri de oameni: băutori de vin şi bautori de bere. De aici şi dezbaterea veche, care înfierbântă şi în zilele noastre diverse discuţii, privind beneficiile fiecărei băuturi în parte.
Albi, negri sau roze, mai dulci, mai zemoşi sau mai parfumaţi, orice soi de struguri ai alege, vei fi „culege” numai beneficii.
Medicamentele care ar putea ajuta oamenii să trăiască până la 150 ani şi să încetinească procesul de îmbătrânire sunt deja subiectul unor cercetări....
Substanţele chimice care se găsesc în mod natural în ceaiul verde şi în vinul roşu ar putea opri evoluţia maladiei Alzheimer, susţin oamenii de ştiinţă britanici.
Odată cu înaintarea în vârstă, pielea îşi pierde din elasticitate, ceea ce duce la apariţia ridurilor. Poţi atenua efectele acestui proces folosind produse de îngrijire antiîmbătrânire. Iată ce cremă antirid să alegi!