Stiri despre resurse umane

  127 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Rafila, despre pensionarea anticipată a personalului medical ATI şi de la Urgenţe: E o situaţie delicată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rafila, despre pensionarea anticipată a personalului medical ATI şi de la Urgenţe: E o situaţie delicată

  Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, reclamă că la nivelul ministerului pe care îl conduce nu a existat ”niciun fel de politică de resurse umane”. Afirmaţia a fost făcută în contextul în care, întrebat fiind dacă este posibilă pensionarea mai devreme a medicilor care lucrează în terapie intensivă şi urgenţe, Rafila a explicat că eventualele plecări ale acestora trebuie suplinite cu personal calificat „.E o situaţie delicată”, a mai spus el.

 • Cum sunt rescrise CV-urile candidaţilor de către firmele de executive search
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum sunt rescrise CV-urile candidaţilor de către firmele de executive search

  Toate firmele de executive search, de oriunde în lume, rescriu CV-urile candidatilor atunci când le prezintă angajatorilor. Unele pun şi CV-urile originale ale candidaţilor alături, aşa, ca o pată de culoare, însă cele mai multe nu, ca să nu îşi asume riscuri inutile.

 • Aţi angaja un CEO
care-şi pune adresa angajatorului în CV?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aţi angaja un CEO care-şi pune adresa angajatorului în CV?

  Într-o bună dimineaţă, un Înalt Demnitar de la Bruxelles o cheamă pe secretara nr. 11, secretara sa preferată: Amélie, ma chérie, şefu nous a demandé să facem un model de CV care să fie desormais modelul unic de CV în UE.

 • E moral sau imoral să intri cu forţa într-o companie?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  E moral sau imoral să intri cu forţa într-o companie?

  „Acum ceva timp am câştigat un caz la CNCD împotriva unei companii cu sediul în Bucureşti, care postase în job descriptionul pentru un post de Legal Adviser, faptul că acceptă numai candidaţi care au încheiat studiile de drept ale Universităţii de Drept «la stat, nu la particulară».

 • Ce mai înseamnă fizic Biroul de Resurse Umane în era digitalizării?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce mai înseamnă fizic Biroul de Resurse Umane în era digitalizării?

  Această primăvară ne-a adus tuturor, companii de stat sau private, o serie de întrebări legate de destinul profesional al fiecăruia. În primul rând, pandemia cu noul tip de coronavirus a jucat parcă rolul de turnesol, arătând cu claritate în ce măsură suntem pregătiţi pentru mult clamata etapă a digitalizării.

 • Ce înţelegeţi
dintr-un anunţ de recrutare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce înţelegeţi dintr-un anunţ de recrutare?

  Două dintre multele comentarii din registrul respectiv la un anunţ pus de mine pentru o Executive Assistant: „Anunţul sună cu dedicaţie pentru o amantă personală, plătită însă din bugetul corporaţiei. Când nicio calificare nu e necesară, cu excepţia limbii engleze, ce altceva poate fi? Aşa că eu votez pt deschiderea acelui mail, poate era exact ceea ce trebuie. “

 • Profesorul Bologna
care şcoleşte sociologii de mâine. Coordonează bursele Erasmus, iar evaluarea
profesională i-o fac studenţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profesorul Bologna care şcoleşte sociologii de mâine. Coordonează bursele Erasmus, iar evaluarea profesională i-o fac studenţii

  Luminiţa Iosif (33 de ani), lector universitar doctor la Facultatea de Istorie, Filozofie şi Teologie din Galaţi, specializarea Sociologie, a fost desemnată recent profesor Bologna, pentru că a reuşit să se apropie de studenţi prin modul său de a fi ca om, dar şi pentru creativitatea metodelor de predare, prin jovialitatea şi uşurinţa cu care se face înţeleasă la cursuri.

 • Admitere. Cererile de înscriere la şcolile de poliţie se depun până pe 15 iunie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Admitere. Cererile de înscriere la şcolile de poliţie se depun până pe 15 iunie

  Până pe 25 mai se pot depune cererile de înscriere a candidaţilor pentru concursul de admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan-Cuza”, la structurile teritoriale de resurse umane din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în funcţie de locul de domiciliu înscris în cartea de identitate.

 • Nu vă faceţi că nu există clase sociale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu vă faceţi că nu există clase sociale

  Experienţa îmi arată că e riscantă amestecarea claselor şi grupurilor sociale într-un business, într-o companie sau un departament al acestora, şi în cea mai mare parte a organizaţiilor, oricare ar fi ele, la modul general. Asta după ce, ani de-a rândul, am preluat şi eu necondiţionat discursurile mobilizatoare despre beneficiile diversităţii, ale multiculturalismului, ale transferului intergeneraţional şi toate celelalte asemenea.

 • Vremuri grele pentru oamenii de HR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vremuri grele pentru oamenii de HR

  Am citit multe cărţi de resurse umane până acum, însă nu îmi aduc aminte ca vreuna dintre ele să vorbească despre împărţirea angajaţilor pe clase sociale şi să spună cum ar trebui oamenii de HR să administreze o astfel de relaţie. Dar cred că a venit timpul şi pentru asta...

 • Piaţa de resurse umane în 2018. Criza se amplifică, războiul pentru talente se încinge
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piaţa de resurse umane în 2018. Criza se amplifică, războiul pentru talente se încinge

  Criza de pe piaţa forţei de muncă se va amplifica în acest an, iar firmele vor duce un adevărat război pentru racolarea de angajaţi, estimează oamenii de afaceri şi specialiştii, potrivit „Barometrului semestrial privind perspectivele pieţei de muncă”. 72% dintre cei peste 150 de oameni de afaceri chestionaţi estimează că 2018 va fi anul în care să îşi găsească şi să îşi păstreze angajaţii calificaţi va fi o adevărată provocare.

 • Şefa HR-ului dintr-o mare primărie, acuzată că încasa bani din cursuri pentru funcţionari, ţinute la Mamaia şi Predeal, în timp ce figura prezentă la serviciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şefa HR-ului dintr-o mare primărie, acuzată că încasa bani din cursuri pentru funcţionari, ţinute la Mamaia şi Predeal, în timp ce figura prezentă la serviciu

  Ultimul raport al Curţii de Conturi, întocmit ca urmare a verificărilor efectuate la Primăria Timişoara, scoate la iveală că şefa Serviciului Resurse Umane a fost pontată ca prezentă la serviciu în timp ce participa, în calitate de formator, la cursuri susţinute la Predeal, Mamaia sau Băile Felix. Primarul Nicolae Robu susţine că subordonata sa era în concediu când era la cursuri.

 • Câtă hărţuire sexuală vedeţi aici?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câtă hărţuire sexuală vedeţi aici?

  Când pun anunţuri pentru joburi pe site-ul meu, adesea adaug şi câte o poză. Fie una care să mai coloreze puţin un text sec, fie una amuzantă, sau una în care mai arăt câteva lucruri pe care nu am putut să le scriu în anunţ, sau câte una care prin care vreau să spun ceva anume numai unora, şi nu tuturor.

 • Salarii la Primăria Cluj: şofer - 3.600 de lei, inspector - 4.600, poliţist - 6.000. „Mediul privat e în urmă şi se gândeşte să aducă indieni, pakistanezi, nepalezi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salarii la Primăria Cluj: şofer - 3.600 de lei, inspector - 4.600, poliţist - 6.000. „Mediul privat e în urmă şi se gândeşte să aducă indieni, pakistanezi, nepalezi“

  Noua legislaţie a salarizării în sectorul public a adus la Primăria Cluj-Napoca salarii de bază de 3.700 de lei pentru un bucătar sau o lenjereasă, 6.000 de lei pentru un poliţist local, 2.500 de lei pentru un necalificat. Economistul Iosif Pop susţine că sunt salarii mai mari decât la privat, dar eficienţa muncii este mult mai mică.

 • Cum să citeşti printre sânii unei fete frumoase...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să citeşti printre sânii unei fete frumoase...

  Am făcut pe site-ul meu o secţiune în care pun anunţuri de la unele dintre joburile pentru care facem recrutări. Nu toate au numele angajatorului şi multe detalii, din diferite motive. Noi nu avem obsesii legate de confidenţialitate, ba dimpotrivă, ori de câte ori putem pune numele clientului (angajatorul) de la început, şi toate celelalte detalii, inclusiv salariul, o facem.

 • Ai face altfel în locul fetei de la HR?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ai face altfel în locul fetei de la HR?

  Toţi căutătorii de joburi îi detestă pe cei de la HR şi pe cei din firmele de recrutare, şi pe bună dreptate. Ei sunt cei care nu le selectează CV-urile ca să-i cheme la interviu, nu pot discuta cu ei despre meseria lor, fiindcă HR-iştii şi recrutorii nu au de unde să ştie detalii tehnice pe care angajaţii le-au deprins în atâţia ani şi ani de muncă.

 • Recrutorul e prost, se mai
întâmplă, dar care e problema?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recrutorul e prost, se mai întâmplă, dar care e problema?

  Foarte mulţi dintre cei care îşi caută un job şi ajung să candideze pentru unul care li se pare interesant se răzbună şi abandonează, adesea ostentativ, dacă au impresia că fata de la HR, omul de la firma de recrutare sau mai ştiu eu cine i-a tratat cum nu trebuie, le-a pus întrebări stupide, nu au înţeles nimic din ce au explicat ei sau pentru că, pur şi simplu, li s-a părut ca sunt „neprofesionişti“.

 • Managementul orgoliului, activitatea secretă a departamentului de HR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Managementul orgoliului, activitatea secretă a departamentului de HR

  Zilele trecute, am văzut pentru prima dată într-o companie un sistem bine pus la punct de management al orgoliului. De management al orgoliilor, mai bine spus, pentru că obiectul principal îl constituie interacţiunea orgoliilor şi ce iese de acolo, şi nu atât observarea fiecărui orgoliu şi orgolios în parte.

Modifică Setările