Stiri despre resetare

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Resetarea României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Resetarea României

  Îmi aduc aminte perioada studenţiei, de primul an la Drept, când am luat prima oară contact cu baza studiului juridic: legea. Însă, pentru înţelegerea acesteia, privind diferitele chei de formare, aplicare şi înţelegere, era necesar studiul Teoriei Generale a Dreptului.

 • Tactica valului: cine câştigă ultima bucată de capital politic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tactica valului: cine câştigă ultima bucată de capital politic

  O strategie de succes, folosită de un preşedinte american în dezastrul din Irak, ar putea reprezenta cheia actualei situaţii politice din România. Un efort politic pre-pre-campanie şi o prezenţă decisivă în stradă ar schimba cu totul realitatea românească.

 • Ce resetare, după noiembrie 2015? Cum ieşim din economia politică de periferie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce resetare, după noiembrie 2015? Cum ieşim din economia politică de periferie

  Indiferent de opţiunile de viziune – un stat social sau un stat minimal –, rolul politicului în dezvoltarea economică ar trebui să fie bine articulat, iar preferinţa pentru un sistem sau altul ar trebui validată de societate prin vot şi urmărită (aproape) cu încăpăţânare. Dacă ne uităm la politica fiscal-bugetară, asta s-a întâmplat arareori. De Elena Calistru

 • Ce resetare, după noiembrie 2015? La locale se poate schimba ceva şi fără alegerea primarilor în două tururi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce resetare, după noiembrie 2015? La locale se poate schimba ceva şi fără alegerea primarilor în două tururi

  Există multe controverse legate de alegerile locale din 2016. Cea care animă cele mai multe energii şi emoţii este alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin. Dar aceasta este o falsă problemă, mai ales dacă suntem pregătiţi pentru acea Schimbare. Miza următoarelor locale nu este cine va ocupa fotoliul de primar – ci intrarea în consiliile locale. De Codru Vrabie

 • Ce resetare, după noiembrie 2015? Societatea trebuie să preseze pentru dezvoltare, nu pot exista elite salvatoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce resetare, după noiembrie 2015? Societatea trebuie să preseze pentru dezvoltare, nu pot exista elite salvatoare

  Unele dintre revendicările „străzii” ţin de nivelul dezvoltării sociale post-decembriste. Încă dinaintea lui noiembrie, întrebam: „Vedeţi, măcar la orizont, o garnitură politică – la putere sau în opoziţie – capabilă să genereze local, apoi să şi administreze, politici de dezvoltare economică şi socială accelerată în România?” O analiză a profesorului Vladimir Pasti: „Dezvoltarea este condiţionată de o societate care presează pentru dezvoltare”.

 • Ce resetare, după noiembrie 2015? A societăţii...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce resetare, după noiembrie 2015? A societăţii...

  Provocarea viitorului stă mai puţin în succesul unei noi Românii cât în depăşirea tarelor trecutului. Resetarea cere repunerea sistemelor educaţional, sanitar şi social în parametrii normalităţii. Decalajul socio-educaţional se cuplează cu cel economic, în sensul că o populaţie bolnavă, îmbătrânită, sub-educată nu poate performa economic. De Sorin Adam Matei

 • Ce resetare, după noiembrie 2015? Despre ce lustraţie să vorbim? Şi are cine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce resetare, după noiembrie 2015? Despre ce lustraţie să vorbim? Şi are cine "să-şi ia partidele înapoi"?

  Cât de adâncă este – pe capilarele administraţiei, dar şi ale afacerilor – „participarea la corupţie”? Şi-au pierdut parlamentarii legitimitatea-dată-de-vot - sau nici n-au prea avut-o? Două discuţii, colate, pe marginea Micii Revoluţii din Noiembrie, cu politoloaga Mihaela Miroiu, care a urmărit pe viu întreaga tranziţie românească, şi cu cercetătorul Radu Silaghi-Dumitrescu, foarte atent la „reactivii” din societate. – PM

 • Cum ne resetăm ficatul după Sărbători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne resetăm ficatul după Sărbători

  Ca să nu începem anul 2016 mai obosiţi decât la sfârşitul lui 2015, medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competenţe în apifitoterapie, a venit la Adevărul Live să ne ofere trucuri pentru refacerea hepatică după suprasolicitarea din ultimele două săptămâni.

 • Ctrl+Alt+Del. După care...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ctrl+Alt+Del. După care...

  Protestele civice care au urmat tragediei umane din clubul Colectiv au retrezit întrebări care nu păreau să se mai pună în România: Suntem într-un moment de ‘proces al post-comunismului’? Sau momentul „Noiembrie 2015” s-a şi ratat?

 • Ce 'Resetare', după noiembrie 2015? Şi alţi 100 de Gânditori Globali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce 'Resetare', după noiembrie 2015? Şi alţi 100 de Gânditori Globali

  Tradiţional, ultima ediţie a anului include o nouă sută de „Gânditori Globali”, selectaţi de redacţia de la Washington. Lebăda foarte neagră din noiembrie a impus ca în ediţia românească să adăugăm un singur subiect, cât mai pe larg: Ce schimbări sunt esenţiale în politică şi în societate – sunt necesare schimbări esenţiale şi în economie?

 • Creierul care se resetează în fiecare zi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creierul care se resetează în fiecare zi

  O tânără de 19 ani din Marea Britanie suferă de o boală  ciudată şi chinuitoare, care-i „şterge“ toate amintirile la fiecare 24 de ore.