Stiri despre republica moldova

  23127 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • ANRE va stabili preţurile plafon la produsele petroliere o dată la trei luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANRE va stabili preţurile plafon la produsele petroliere o dată la trei luni

  Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică va stabili preţurile plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale, o dată la fiecare trei luni şi nu la fiecare două săptămâni cum se întâmplă acum. Parlamentul a aprobat vineri, 20 iulie, în prima şi a doua lectură, modificări şi completări ale Legii privind piaţa produselor petroliere, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Legislativului.

 • Medicii de familie vor putea trece, în premieră, la practica individuală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Medicii de familie vor putea trece, în premieră, la practica individuală

  Guvernul a aprobat un proiect de lege privind modificarea şi completare unor acte legislative în vigoare, prin care se intenţionează soluţionarea mai multor probleme cu care se confruntă asistenţa medicală primară (AMP). După adoptarea proiectului în Parlament, rolul medicilor de familie în sistemul de sănătate va spori esenţial, transmite IPN.

 • Guvernul a alocat bani pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul a alocat bani pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale

  Ministerul Finanţelor va aloca, din fondul de intervenţie al Guvernului, peste 2,320 milioane de lei autorităţilor publice pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale. O hotărâre a Guvernului în acest sens a fost publicată vineri, 20 iulie, în Monitorul Oficial, transmite IPN.

 • Turcia are un nou ambasador în Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turcia are un nou ambasador în Republica Moldova

  Turcia are un nou ambasador în Republica Moldova. Este vorba de Gürol Sökmensüer, care a prezentat vineri, 20 iulie, secretarului de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tatiana Molcean, copiile scrisorilor de acreditare în calitate de şef al misiunii diplomatice de la Chişinău, transmite IPN.

 • A fost votată crearea registrului naţional al monumentelor de for public
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A fost votată crearea registrului naţional al monumentelor de for public

  Parlamentul a votat în prima lectură, crearea Registrului naţional al monumentelor de for public, în şedinţa din 20 iulie. Registrul naţional al monumentelor de for public presupune un tabel clasificat după codul operei, adresa, localitatea, denumirea monumentului şi datarea acestuia. Acolo vor fi incluse monumentele ce vor fi clasate în categoria A, conform valorii artistice şi urbanistice, a valorii memorial-simbolice şi vechimea acestuia.

 • Dezbatere: Alegerile nevalidate din Chişinău s-au transformat în campanie electorală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere: Alegerile nevalidate din Chişinău s-au transformat în campanie electorală

  Scrutinul electoral local în municipiile Chişinău şi Bălţi s-a transformat, pe neobservate, în campanie electorală pentru alegerile parlamentare. Politologul Boris Şapovalov consideră că partidele PAS şi PPDA au preluat valul protestelor şi organizează acţiuni pentru a-i aminti electoratului despre existenţa lor. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la NTV Moldova, transmite IPN.

 • VIDEO Primarul de Orhei şi-a scos centura de la brâu şi a ameninţat cu răfuială fizică opoziţia şi jurnaliştii: „Încetaţi! Pentru că o să vă fie dureros”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Primarul de Orhei şi-a scos centura de la brâu şi a ameninţat cu răfuială fizică opoziţia şi jurnaliştii: „Încetaţi! Pentru că o să vă fie dureros”

  Supărat că liderii PAS şi PDA îl critică dur cu diverse ocazii, primarul de Orhei, Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru spălare de bani şi escrocherie în proporţii deosebit de mari, a lansat un şir de ameninţări vineri, 20 iulie, la adresa acestora, dar şi către jurnalişti. Ameninţările au venit în timpul protestului organizat de Ilan Şor la sediile PAS şi PDA, dar şi după manifestaţie.

 • ONG-urile de media condamnă ameninţările lui Ilan Şor la adresa jurnaliştilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ONG-urile de media condamnă ameninţările lui Ilan Şor la adresa jurnaliştilor

  Organizaţiile neguvernamentale de media îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu afirmaţiile cu caracter ameninţător făcute la adresa jurnaliştilor de către Ilan Şor, primar al oraşului Orhei şi preşedintele al Partidului Politic Partidul Şor, publicate pe o reţea de socializare.

 • Platforma DA: Majorările salariale promise de PDM sunt o cacealma şi o tentativă publică de corupere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Platforma DA: Majorările salariale promise de PDM sunt o cacealma şi o tentativă publică de corupere

  Nişte fărâmituri aruncate de guvernare autorităţilor locale. Aşa comentează Platforma Demnitate şi Adevăr proiectul de lege ce vizează majorările salariale. Într-un comunicat de presă, citat de IPN, formaţiunea atenţionează că vor fi majorate cu până la 50% doar salariile persoanelor cu statut de demnitate publică, nu şi ale altor angajaţi ai autorităţilor publice locale, transmite IPN.

 • Transmiterea Stadionului Republican în proprietatea SUA, votată în lectură finală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Transmiterea Stadionului Republican în proprietatea SUA, votată în lectură finală

  Parlamentul a aprobat în lectură finală, cu votul a 65 de deputaţi, transmiterea bunului imobil Stadionul Republican cu titlu oneros, în proprietatea Statelor Unite ale Americii în scopul edificării noului sediu al Ambasadei SUA. Votul a avut loc în lipsa deputaţilor socialişti, care au părăsit sala fiind nemulţumiţi de iniţiativă, transmite IPN.

 • Moldova şi China merg spre semnarea Acordului de Comerţ Liber
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldova şi China merg spre semnarea Acordului de Comerţ Liber

  Între 22-27 iulie, la Beijing, se va desfăşura cea dea doua rundă de negocieri pe marginea Acordului de Comerţ Liber dintre Republica Moldova si Republica Populară Chineză. Guvernul a aprobat, în şedinţa de vineri, 20 iuliea, componenţa nominală a delegaţiei pentru participare la negocieri, transmite IPN.