Stiri despre reprezentativitate

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Spune DA introducerii stagiului politic obligatoriu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spune DA introducerii stagiului politic obligatoriu

  Pe Nea Vasile, vecinul meu de la doi, l-ar tenta să îmi repare laptop-ul dacă i-aş permite. Deşi e băiat bun şi săritor, are două hibe majore care îmi provoacă un stres anticipat. Nea Vasile nu are nicio pregătire de specialitate atunci când vine vorba de modul în care funcţionează un sistem de operare. La asta se adaugă şi opinia de nezdruncinat că lumea e în continuare simplă şi orice se strică se poate repara cu o sârmă.

 • Alegerea primarilor. Iată
cifra: 50%+1. Să batem politrucii cu propriile lor decizii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegerea primarilor. Iată cifra: 50%+1. Să batem politrucii cu propriile lor decizii

  Pentru a fi fructuoasă şi nu sterilă, dezbaterea în jurul modului de alegere a primarilor – într-un singur tur sau în două – ar trebui să se concentreze asupra unei singure întrebări, pe care chiar Constituţia ne sileşte să o ridicăm: ce înseamnă, de fapt, a fi „reprezentativ”? Iar asta se reduce la găsirea unei cifre. Restul e diversiune, gargară politică sau prostie.

 • Generaţia CTRL+ALT+DELETE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generaţia CTRL+ALT+DELETE

  Generaţia Facebook cere, pe bună dreptate, „restartarea” României. Numai că o ţară nu e ca un calculator cu un program de operare care reporneşte la comandă şi nici un joc video în care, dacă a murit personajul principal, poţi să reporneşti de la ultimul „Save”.

 • Hibele noii legi a alegerilor parlamentare votată, cot la cot, de PSD şi PNL
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hibele noii legi a alegerilor parlamentare votată, cot la cot, de PSD şi PNL

  PSD şi PNL au bătut palma şi pe noua lege privind alegerea deputaţilor şi senatorilor, care a trecut de Senat cu doar două voturi „împotrivă“. Deşi s-a bazat pe o largă susţinere parlamentară, proiectul legislativ are multe carenţe, sesizate şi într-o analiză a mai multor ONG-uri, intitulată Politică fără Bariere.

 • Fantoma reprezentării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fantoma reprezentării

  Dincolo de comentarii şi speculaţii despre unul din cele mai sterile evenimente din ultimii ani (alegerile europarlamentare, mai 2014), o temă gravă se impune definitiv pentru înţelegerea şi asumarea realităţii din această ţară (România) bântuită de iluzii, fanome şi ticăloşii ordinare.

Modifică Setările