Stiri despre remus cernea

  138 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Remus Cernea vrea să se înscrie în cursa pentru Primăria Capitalei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remus Cernea vrea să se înscrie în cursa pentru Primăria Capitalei

  Deputatul Remus Cernea a declarat marţi că intenţionează să se încrie în cursa pentru Primăria Capitalei, afirmând că îşi propune să candideze fie ca independent, fie sprijinit de unul sau mai multe partide „noi sau vechi”, relatează Mediafax.

 • VIDEO Dorul de apocalipsă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Dorul de apocalipsă

  Sfârşitul lumii nu vine zgomotos, cu surle şi trâmbiţe. Nu e un duel al ghioagelor. Ne dă târcoale calm şi liniştit. Se apropie în travesti, înveşmântat frumos, în straie civilizate, paşnice şi democratice. Şi este o stafie ce bântuie şi-n România.

 • Remus Cernea, la Adevărul Live: Cei care se opun parteneriatului civil lovesc în sentimentele de iubire ale oamenilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remus Cernea, la Adevărul Live: Cei care se opun parteneriatului civil lovesc în sentimentele de iubire ale oamenilor

  Adevărul Live a dezbătut astăzi legea parteneriatului civil. Invitaţi în platou au fost deputatul independent Remus Cernea, cel care a iniţiat legea parteneriatului civil şi directorul Organizaţiei ACCEPT, Florin Buhuceanu. De asemenea, prin telefon ni s-a alăturat reprezentantul Patriarhiei, purtătorul de cuvânt Constantin Stoica, iar prin Skype a participat preotul Eugen Tănăsescu, blogger adevarul.ro.

 • Legea parteneriatului civil, aviz negativ în Comisia Juridică a Camerei. Bunurile comune ale concubinilor, nerecunoscute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legea parteneriatului civil, aviz negativ în Comisia Juridică a Camerei. Bunurile comune ale concubinilor, nerecunoscute

  Deputaţii de la Comisia juridică au avizat negativ cu unanimitate de voturi proiectul de lege privind parteneriatul civil, iniţiat de deputatul Remus Cernea, care le-ar permite inclusiv cuplurilor necăsătorite formate din două persoane de acelaşi sex să îşi legifereze relaţia. Patriarhia a cerut ieri să fie respinsă propunerea legislativă. La rândul său, Biserica Catolică îndeamnă la respect şi delicateţe faţă de persoanele homosexuale.

 • Mica schismă pe legea lui Cernea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mica schismă pe legea lui Cernea

  Dacă Biserica Ortodoxă Română consideră că parteneriatul civil reprezintă o subminare a familiei tradiţionale şi atentează la identitatea acesteia, Biserica Catolică, prin vocea Papei Francisc, îndeamnă la toleranţă faţă de persoanele LGBT, faţă de cei care trăiesc în concubinaj şi faţă de divorţaţi.

 • Patriarhia atacă Legea parteneriatului civil indiferent de sex: „Avem obligaţia să apărăm familia, constituită
prin căsătoria dintre un
bărbat şi o femeie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patriarhia atacă Legea parteneriatului civil indiferent de sex: „Avem obligaţia să apărăm familia, constituită prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie"

  Biserica Ortodoxă Română (BOR) solicită Camerei Deputaţilor să respingă propunerea legislativă privind reglementarea parteneriatului civil. Patriarhia consideră că parteneriatele civile încearcă să slăbească familia tradiţională sau să i se substituie şi reprezintă un atentat la identitatea acesteia.

 • Reacţii dure după ce concubinajul între homosexuali a fost avizat de deputaţi: Nu vrem o ţară în care bărbaţii şi femeile vor fi înlocuiţi de un „Om Nou”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reacţii dure după ce concubinajul între homosexuali a fost avizat de deputaţi: Nu vrem o ţară în care bărbaţii şi femeile vor fi înlocuiţi de un „Om Nou”

  Parlamentul României este aproape de adoptarea parteneriatului civil între două persoane, indiferent de sex, după ce marţi, 21 aprilie, Comisia deputaţilor pentru muncă şi protecţie socială a avizat favorabil acest proiect de lege. La ultimele recensăminte, aproape 1 milion de români au declarat că trăiesc în concubinaj. Decizia Comisiei parlamentare a scandalizat, însă, deja o parte a societăţii civile, dar şi reprezentanţi ai Bisericii.

 • Parteneriatul civil indiferent de sex - avizat la Camera Deputaţilor. „Vrem să fim recunoscuţi drept cuplu. Asta nu ar afecta cu nimic drepturile şi viaţa altora“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parteneriatul civil indiferent de sex - avizat la Camera Deputaţilor. „Vrem să fim recunoscuţi drept cuplu. Asta nu ar afecta cu nimic drepturile şi viaţa altora“

  România este la un pas de adoptarea parteneriatului civil indiferent de sex. Comisia deputaţilor pentru muncă şi protecţie socială a avizat favorabil acest proiect de lege, care urmează să intre la vot în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional. Ideea parteneriatului civil a fost lansată în aprilie 2013, exact în urmă cu 2 ani, la Constanţa, stârnind controverse aprige.

 • EXCLUSIV Înscrierea la ora de Religie s-ar putea face pe ciclu de învăţământ, retragerea fiind posibilă doar la sfârşit de an şcolar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Înscrierea la ora de Religie s-ar putea face pe ciclu de învăţământ, retragerea fiind posibilă doar la sfârşit de an şcolar

  Senatorii din Comisia pentru Învăţământ au decis marţi ca înscrierea la ora de Religie să se facă pe un ciclu de învăţământ (4 ani de şcoală), printr-o cerere scrisă, iar retragerea de la oră se va putea face numai la sfârşit de an şcolar, tot prin cerere scrisă. Proiectul de lege va mai trece pe la Comisia Juridică, raportul fiind unul comun între cele două comisii, urmând ca apoi să ajungă în plenul Senatului, care este cameră decizională.

 • Ora de Religie, dezbătută la Comisia pentru Drepturile Omului, de la Camera Deputaţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ora de Religie, dezbătută la Comisia pentru Drepturile Omului, de la Camera Deputaţilor

  Dezbaterile despre modalitatea de înscriere la ora de Religie continuă la comisiile de la Camera Deputaţilor. Marţi, dezbaterea a avut loc la Comisia pentru Drepturile Omului de la deputaţi, urmând ca săptămâna viitoare, cel mai probabil marţi, Comisia pentru Învăţământ să dezbată, din nou, cum să pună în acord, înscrierea la Religie cu decizia Curţii Constituţionale.

 • Cine sunt
europarlamentarii români care au votat în favoarea căsătoriilor între
homosexuali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine sunt europarlamentarii români care au votat în favoarea căsătoriilor între homosexuali

  Un raport al italianului Pier Antonio Panzeri, europarlamentar, a fost supus, recent, la vot în plenul Parlamentului European. În favoarea raportului care „ia act de legalizarea căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de acelaşi sex (...), încurajează instituţiile şi statele membre să contribuie în continuare la reflecţiile asupra recunoaşterii căsătoriilor“ au votat 390 de euroaleşi dintre cei 638 prezenţi.

 • DEZBATERE Deputatul Remus Cernea vrea să scoată animalele
sălbatice din circuri. Aleşii, împărţiţi între „bucuria copiilor“ şi grija faţă
de animale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DEZBATERE Deputatul Remus Cernea vrea să scoată animalele sălbatice din circuri. Aleşii, împărţiţi între „bucuria copiilor“ şi grija faţă de animale

  Deputatul independent Remus Cernea a propus, recent, ca România să interzică folosirea animalelor sălbatice la circ. Proiectul său a fost respins ieri de senatori, dar urmează să ajungă la Camera Deputaţilor. „Adevărul“ vă prezintă conţinutul proiectului, evoluţia sa în Parlament, dar şi opiniile ambelor tabere.

 • Instigarea la incultură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Instigarea la incultură

  Îmi pare rău că nu există o lege care să pedepsească instigarea la incultură. Dacă ar exista, i-aş denunţa, pe baza ei, pe Remus Cernea şi Emil Moise (amândoi purtători de plete, primul în stilul majordomilor cu peruci din timpul lui Ludovic al XIV-lea, al doilea în stilul unui rocker tomnatic, cu părul rar) pentru săvârşirea acestei fapte grave.

 • VIDEO Şefii BOR şi Sfântul Facebook. Biserica a cooptat vedete într-o campanie - viral, prin care să-i convingă pe părinţi să-şi înscrie copiii la orele de religie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Şefii BOR şi Sfântul Facebook. Biserica a cooptat vedete într-o campanie - viral, prin care să-i convingă pe părinţi să-şi înscrie copiii la orele de religie

  Biserica ortodoxă face un pas mare către online şi apelează la vedete de toate vârstele pentru a-i convinge pe părinţi să semneze cererea pentru ora de religie. Mesajele sunt prezentate fie de Asociaţii apărute peste noapte, fie de artişti sau oameni de media. Lupta se duce pe toate fronturile pentru că mai sunt doar cinci zile până când părinţii trebuie să-şi dea acordul.

 • Semne bune anul are!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semne bune anul are!

  Primul inter-grup parlamentar din România a fost lansat şi îşi propune susţinerea unirii cu Basarabia. Din grup fac parte 41 de parlamentari de la toate forţele politice. Ca blogger Adevărul, am putut asista şi la o nouă atitudine din partea atât de blamatei clase politice. Poate vom vedea şi o nouă Românie?

 • Remus Cernea: „Constănţenii au nevoie de alt viitor, iar Constanţa - de un alt fel de primar. Oraşul trebuie să-şi recapete prestigiul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remus Cernea: „Constănţenii au nevoie de alt viitor, iar Constanţa - de un alt fel de primar. Oraşul trebuie să-şi recapete prestigiul“

  Constanţa, urbe inclusă în topul oraşelor din România în care merită să trăieşti, conform unui sondaj de opinie realizat de Institutul Naţional de Statistică, la comanda „Adevărul“, este departe de a funcţiona la potenţialul său. Soarta oraşului este analizată de unul dintre parlamentarii care îl reprezintă, Remus Cernea, care vorbeşte despre cât de afectată este Constanţa de administraţia Mazăre.

 • Ce sunt „persoanele
non-umane“? Despre datoriile faţă de animale, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce sunt „persoanele non-umane“? Despre datoriile faţă de animale, la Adevărul Live

  Anul trecut, o iniţiativă legislativă întâmpinată mai degrabă cu zâmbete invoca recunoaşterea delfinilor drept „persoane non-umane“. Obiectivul: crearea unui cadru legislativ care să asigure protejarea delfinilor. Proiectul e aproape finalul procesului legislativ, dar, măcar prin ricoşeu, ridică o întrebare de bonton în societatea modernă: ce datorii avem faţă de animale? Răspund deputatul Remus Cernea şi eticianul Emilian Mihailov.

 • „Charlie“ recidivează şi Cernea postează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Charlie“ recidivează şi Cernea postează

  În timp ce alţii manifestează (cinste lor!). Aud că mâine Charlie, din „nefiinţă" (Viaţa de Apoi a ateilor), va mai scoate trei milioane de exemplare blasfemiatoare cu şi despre Mahomed, nimic la întâmplare. Iar Mr. Remus Cernea simte că i-a venit vremea, gata cu smerenia!

 • Nevoia unei altfel de Biserici a Neamului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nevoia unei altfel de Biserici a Neamului

  Mândria, invidia, iubirea de argint, desfrânarea, lăcomia pântecelui, trândavia, mânia, nu sunt doar cele şapte păcate capitale, ci şi păcatele multor slujitori ai Bisericii noastre...Printre popi hulpavi, ici-colo câte unul cu vocaţie duhovnicească, veritabili oameni-sfinţi, cărora nu doar Biserica Ortodoxă le datorează supravieţuirea, ci fără de care poate nici poporul acesta n-ar mai fi existat!

 • Ce are Cernea cu Patriarhia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce are Cernea cu Patriarhia?

  Spre deosebire de Sulla, care de fapt n-avea nimic (în comun) cu prefectura, Cernea are, nişte colţi ascuţiţi, faţă de BOR şi Întâistătătorul ei. Şi faţă de Dumnezeu, în general. Cred şi voi încerca să argumentez că Patriarhul are temeinice motive să fie prezent duminică la Cotroceni, de va fi invitat, ceea ce nu mă îndoiesc. Însă nu de unul singur, ci în mijlocul capilor tuturor cultelor legal recunoscute în România!

 • Patriarhul Daniel le cere senatorilor să respingă iniţiativa legislativă a lui Remus Cernea de eliminare a Religiei din şcoli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patriarhul Daniel le cere senatorilor să respingă iniţiativa legislativă a lui Remus Cernea de eliminare a Religiei din şcoli

  Patriarhul Daniel le-a transmis senatorilor, printr-o scrisoare, să respingă iniţiativa legislativă a deputatului Remus Cernea, care prevede eliminarea din programa şcolară obligatorie a orelor de religie, pentru a fi înlocuite cu o oră de "Etică şi cultură civică". Contactat de "Adevărul", purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a prezentat argumentele pentru această solicitare.

 • Remus Cernea îi trimite o scrisoare deschisă lui Mazăre: „Este imoral să luăm animale din mediul lor natural şi să le 
obligăm să înveţe numere de circ pentru amuzamentul oamenilor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remus Cernea îi trimite o scrisoare deschisă lui Mazăre: „Este imoral să luăm animale din mediul lor natural şi să le obligăm să înveţe numere de circ pentru amuzamentul oamenilor“

  Parlamentarul Remus Cernea, cel care a depus recent un proiect de lege privind interzicerea folosiri animalelor sălbatice în spectacole, i-a trimis primarului Constanţei, Radu Mazăre, o scrisoare deschisă. Iniţiativa vine după ce la carnavalul de pe data de 30 august, Mazăre va apărea alături de animale de la circ.

 • Religie
şi marketing politic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Religie şi marketing politic

  Cursa prezidenţială de anul acesta include un nou ingredient electoral: relaţia Stat-culte religioase. Startul a fost dat de premierul Victor Ponta, care a dedicat religiei o parte semnificativă din discursul de lansare. În acest fel, politicul se joacă periculos cu religia, de la dialog firesc spre marketing politic.

Modifică Setările