Stiri despre remus azoitei

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Nici o redare
online a unui concert nu va putea egala acea electricitate din aer care se instalează într-o sală cu public.“ Interviu cu violonistul Remus Azoiţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Nici o redare online a unui concert nu va putea egala acea electricitate din aer care se instalează într-o sală cu public.“ Interviu cu violonistul Remus Azoiţei

  Artist dezinvolt, cuceritor şi sensibil, Remus Azoiţei este unul dintre cei mai apreciaţi violonişti români. A studiat la Juilliard School din New York şi Royal Academy of Music din Londra, a cântat pe scene renumite, cum sunt Carnegie Hall din New York, Konzerthaus Berlin şi a înregistrat integrala lucrărilor pentru pian şi vioară de Enescu. Cântă pe o vioară Niccolo Gagliano construită în 1755

 • Sibelius, de ziua Ateneului, cu Remus Azoiţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sibelius, de ziua Ateneului, cu Remus Azoiţei

  Ce-i drept, aniversarea Ateneului, inaugurat la 14 Februarie 1888, s-a potrivit foarte bine cu programarea unuia dintre cele mai frumoase concerte pentru vioară, cel al lui Sibelius. Foarte dificil din punct de vedere tehnic, de o muzicalitate subtilă şi întunecată, punând pe picior de egalitate orchestra şi instrumentul solist, care se confruntă şi se îmbrăţişează permanent.

 • Remus Azoiţei interpretează concertul pentru vioară de Sibelius la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remus Azoiţei interpretează concertul pentru vioară de Sibelius la Ateneu

  Astăzi, 14 februarie, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu, condusă de Emil Tabakov, va avea în program lucrări de Jean Sibelius şi Nikolai Rimski-Korsakov, în Sala Mare a Ateneului Român. Solist invitat este violonistul Remus Azoiţei.

 • Remus Azoiţei cântă Concertul pentru vioară de Sibelius, la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remus Azoiţei cântă Concertul pentru vioară de Sibelius, la Ateneu

  Filarmonica George Enescu din Bucureşti, condusă de Camil Marinescu, are în program în această săptămână, la Ateneu, capodopere de Sibelius - Concertul pentru vioară şi orchestră şi de Ceaikovski - „Patetica“. Solist va fi violonistul Remus Azoiţei.

 • Festivalul se putea încheia aici. Şi aici. Şi aici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul se putea încheia aici. Şi aici. Şi aici

  Să asculţi „Şeherezada” cu inima în palmă, cu inima în gât. Asta nu se poate întâmpla decât atunci când cântă Orchestra Filarmonică din München condusă de Valery Gergiev. Iar mie îmi vine să-i sărut mâna stângă dirijorului acestuia – mâna aceea care se zbuciumă şi care scoate din orchestră culoare, sunet plin şi... inimă.

 • Concertul Filarmonicii bucureştene. Muzică bună din epoci (atât de) diferite!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul Filarmonicii bucureştene. Muzică bună din epoci (atât de) diferite!

  Este adevărat, dirijorul Camil Marinescu este un apropiat al colectivului orchestral al Filarmonicii bucureştene. Este unul dintre motivele pentru care poate programa opus-uri muzicale complexe; cum sunt marile simfonii postromantice, spre exemplu. Ştie şi poate a susţine dramaturgii ample.

 • Violonistul Remus Azoiţei, de la Londra la Bucureşti: „În orice recital din străinătate, cânt câte o lucrare de Enescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Violonistul Remus Azoiţei, de la Londra la Bucureşti: „În orice recital din străinătate, cânt câte o lucrare de Enescu“

  Solistul Remus Azoiţei, singurul român angajat vreodată de Academia Regală de Muzică din Londra, revine în fiecare an, în luna aprilie, să cânte pe scena Ateneului Român. Joi şi vineri, de la ora 19.00, artistul va interpreta alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, dirijată de Camil Marinescu, Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 35 de Piotr Ilici Ceaikovski.

 • Violonistul Remus Azoiţei cântă la Luxemburg de Ziua Culturii Naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Violonistul Remus Azoiţei cântă la Luxemburg de Ziua Culturii Naţionale

  Institutul Cultural Român Bruxelles (ICR Bruxelles), în colaborare cu  Ambasada României în Marele Ducat al Luxemburgului, aniversează Ziua Culturii Naţionale printr-un recital de vioară şi pian, în interpretarea artiştilor Remus Azoiţei şi Eduard Stan, duminică, 15 ianuarie,  de la ora 17.00, la Conservatorul din Luxemburg.

 • Remus Azoiţei, despre o sală goală, fără spectatori, la Conservator: „Este o ruşine. Unde sunt tinerii noştri muzicieni, viitorii interpreţi de mâine?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remus Azoiţei, despre o sală goală, fără spectatori, la Conservator: „Este o ruşine. Unde sunt tinerii noştri muzicieni, viitorii interpreţi de mâine?“

  Remus Azoiţei (45 de ani), singurul român angajat vreodată de Academia Regală de Muzică din Londra şi unul dintre cei mai renumiţi artişti şi profesori ai prestigioasei instituţii, este revoltat că tinerii violonişti nu participă la etapele de preselecţie la vioară, în cadrul Concursului "George Enescu". "Ne guvernează lenea şi dezinteresul, suficienţa supremă tipic românească“, scrie, indignat, artistul pe pagina sa de Facebook.

 • Zilele Culturii Române la Edinburgh, între 10-17 octombrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zilele Culturii Române la Edinburgh, între 10-17 octombrie

  După Reykjavik în 2013 şi Dublin în 2014, în acest an e rândul capitalei scoţiene Edinburgh să găzduiască o nouă ediţie a Zilelor Culturii Române - un program caleidoscopic, ce pune în valoare diversitatea şi vitalitatea culturii române contemporane.

 • Violonistul Remus Azoiţei va interpreta Paganini, în două concerte dirijate de Ilarion Ionescu-Galaţi la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Violonistul Remus Azoiţei va interpreta Paganini, în două concerte dirijate de Ilarion Ionescu-Galaţi la Ateneu

  Joi, 2 aprilie, şi vineri, 3 aprilie, Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", dirijată de Ilarion Ionescu-Galaţi,  va interpreta, la Ateneul Român, lucrări de Pascal Bentoiu, de Nicolo Paganini şi de Piotr Ilici Ceaikovski. Solistul Remus Azoiţei va interpreta Concertul nr. 1, în re major, pentru vioară şi orchestră, op.6 de Nicolo Paganini.

 • Începe festivalul „Viori de colecţie la Sala Radio“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Începe festivalul „Viori de colecţie la Sala Radio“

  După concertul de deschidere de miercuri, 23 noiembrie şi recitalul programat joi, 24 noiembrie, care îl au ca invitat pe violonistul Bogdan Zvorişteanu, Festivalul „Viori de colecţie la Sala Radio" continuă în zilele următoare, prilejuindu-ne întâlnirea cu alţi trei violonişti de excepţie: Remus Azoiţei, Ştefan Horváth şi Gabriel Croitoru.

 • Remus Azoiţei, violonist:„Muzica lui Enescu are un parfum de neegalat“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remus Azoiţei, violonist:„Muzica lui Enescu are un parfum de neegalat“

  Violonistul care a înregistrat, alături de pianistul Eduard Stan, prima integrală mondială George Enescu pentru vioară şi pian spune că prin muzica compozitorului român a deschis sufletele occidentalilor. Remus Azoiţei (40 de ani) este singurul român angajat vreodată de Academia Regală de Muzică din Londra şi, în acelaşi timp, unul dintre cei mai tineri profesori ai prestigioasei instituţii.

 • Remus Azoiţei: „Îmi servesc ţara prin muzica lui Enescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remus Azoiţei: „Îmi servesc ţara prin muzica lui Enescu“

  Violonistul Remus Azoiţei spune că prin compoziţiile lui Enescu a deschis sufletele occidentalilor. Alături de pianistul Eduard Stan, el a înregistrat prima integrală mondială George Enescu pentru vioară şi pian. Remus Azoiţei, singurul român angajat vreodată de Academia Regală de Muzică din Londra, este unul dintre cei mai tineri profesori ai instituţiei.

 • Exportul unei aniversări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exportul unei aniversări

  La 130 de ani de la naşterea lui George Enescu şi la a 20-a ediţie a festivalului ce-i poartă numele, toată lumea se aşteaptă la ceva mai răsunător decât până acum. Mai mult decât ce se întâmplă la Bucureşti şi în ţară, a fost iniţiată o promovare internaţională mai vizibilă ca niciodată. Una dintre iniţiative este cea a Institutului Cultural Român.

 • Enescu, în inima Londrei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Enescu, în inima Londrei

  Belgrave Square nr. 1. Una dintre cele mai selecte adrese din Londra. Achiziţionată de Carol al II-lea pentru statul român, clădirea este în acest moment sediul ICR Londra. La primul etaj al acestei elegante clădiri se găseşte o superbă sală de muzică de cameră cu un pian pe care a cântat Dinu Lipatti, sală ce găzduieşte deja de trei stagiuni concertele Societăţii Enescu din Londra.

Modifică Setările