
Lăptişorul de matcă, cel mai blând antibiotic natural
O imunitate puternică este cea mai bună armă împotriva virusurilor şi a infecţiilor, mai frecvente în anotimpul rece.
O imunitate puternică este cea mai bună armă împotriva virusurilor şi a infecţiilor, mai frecvente în anotimpul rece.
Faringita reprezintă infecţia sau inflamaţia faringelui şi/sau a amigdalelor. Cauzele bolii sunt în general infecţioase, având fie origine virală, fie bacteriană (în special Streptococul beta hemolitic de grup A).
Dacă ai părul uscat şi lipsit de strălucire ar trebui să iei măsuri. Şi nu să investeşti în produse scumpe, ci poţi încerca să-şi faci mască pentru păr uscat chiar la tine acasă. Sunt o mulţime de remedii naturiste pe care le poţi încerca şi, în plus, n-ai nevoie de multe ingrediente.
Laringita este o afecţiune respiratorie întâlnită atât la adulţi, cât şi la copii (mai ales), care constă în inflamarea laringelui, inflamare care dă o simptomatologie zgomotoasă şi foarte neplăcută. Remediile sunt diverse şi includ plante cu efecte emoliente, expectorante şi antiseptice.
Adenomul de prostată este cea mai frecventă tumoră benignă care se dezvoltă la bărbaţii cu vârste de peste 60 de ani. Este considerată o afecţiune cu evoluţie insidioasă, pe parcursul mai multor ani, manifestată prin modificări lente asupra aparatului urinar. Pe lângă tratamentele medicamentoase recomandate de medici, există şi soluţii naturiste care pot fi de ajutor.
Frigiderul este unul dintre electrocasnicele care trebuie curăţate în mod regulat. Nu numai că începe să capete un miros neplăcut, ci din cauza contactului constant cu diverse alimente, se murdăreşte repede şi devine astfel mediul ideal pentru dezvoltarea microorganismelor.
Disconfortul digestiv este o problema des întâlnită, dar care poate fi tratată. Pentru a evita că afecţiunile să devină mai grave, încearcă aceste remedii naturiste.
Orice femeie tânjeşte după un look decupat din reviste, bine proporţionat şi care să stârnească priviri admirative din partea bărbaţilor.
Vopsitul părului este o metodă de înfrumuseţare la care din ce în ce mai multe femei apelează. Schimbările de look sunt benefice din când în când, indiferent că apelezi la pigmenţi de culoare puternici, vopsea fără amoniac sau chiar nuanţator.
Zahăr, sare, cafea, mălai...nu vom pregăti ceva de mâncare şi nici nu vom face cafeaua, ci îţi propunem câteva soluţii de a-ţi exfolia perfect pielea fără cine ştie ce costuri!
Pe lângă mirosul parfumat şi aspectul plăcut, liliacul poate fi folosit cu succes în tratarea multor afecţiuni, fiind un remediu naturist excelent pentru sănătate şi frumuseţe.
Vara aduce cu ea un soare puternic, care, pentru unii reprezintă un prilej de a obţine un bronz frumos, iar pentru alţii provoacă mari bătăi de cap, precum apariţia inesteticelor pete maro pe piele.
Ovidiu Bojor, Doctor în Farmacie, membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Medicale din România, vorbeşte despre beneficiile a două dintre plantele menţionate în Biblie. Castanul şi miezul de nucă au nemeroase beneficii, fiind foloste pentru tratarea diferitelor afecţiuni.
Denumită şi tinea pedis sau picior de atlet, micoza piciorului este cea mai frecventă infecţie dermatofitică a pielii. 15-20% dintre persoanele adulte sunt afectate de această problemă medicală, însă în rândul anumitor categorii profesionale, precum minerii, militarii sau sportivii, incidenţa infecţiei este mult mai mare. Pe lângă produsele farmaceutice alopate indicate în tratarea micozei piciorului, există o serie de remedii naturiste.
Cercetătorii chinezi au descoperit însă o modalitate simplă şi eficientă prin care poate fi prevenit cancerul de plămâni. Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Centrul pentru Prevenţie şi Control Jiangsu, consumarea usturoiului crud de două ori pe săptămână scade cu 44% riscul cancerului pulmonar.
După ceaiul verde şi cel negru, ceaiul alb se află pe lista preferinţelor multora dintre noi. Pentru că ceaiul alb trece printr-un proces mai mic de prelucrare, păstrează o mare parte din aromă şi aproape toate substanţele nutritive.