Stiri despre remedii naturiste

  130 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Remedii naturiste pentru arsurile solare, care să te scape de neplăcere şi disconfort
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii naturiste pentru arsurile solare, care să te scape de neplăcere şi disconfort

  Doar 15 minute de expunere la soare puternic, fara a-ţi proteja pielea, sunt suficiente pentru ca pielea să se deterioreze. Efectele se văd imediat: piele roşie şi iritată, care provoacă durere chiar şi la cea mai mică atingere. Arsurile solare produc usturime, uneori durere, băşicarea pielii cu risc de suprainfecţie şi apoi îmbătrânirea prematură a pielii cu accentuarea ridurilor ca urmare a supraexpunerii la UV, a descris medicul Leventer.

 • Florile de sânziene reprezintă un remediu naturist. Ce beneficii au aceste plante
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Florile de sânziene reprezintă un remediu naturist. Ce beneficii au aceste plante

  Tradiţia populară spune că florile de sânziene, cunoscute şi sub denumirea de drăgaică, smântânică, închegătoare sau floarea lui Sfântul Ion, au proprietăţi magice. Ştiinţa ne aduce însă informaţii şi mai preţioase despre această plană cu efecte tămăduitoare. Florile de sânziene au proprietăţi benefice pentru organism şi tratează afecţiuni ale sistemului nervos, renale şi ale tiroidei.

 • Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit regulile de testare a unor remedii naturiste africane împotriva COVID-19
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit regulile de testare a unor remedii naturiste africane împotriva COVID-19

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit regulile de testare a unor remedii naturiste africane împotriva COVID-19. Într-un comunicat, biroul regional al OMS din Brazaville afirmă că a aprobat un protocol de testare clinică a unor astfel de remedii. Orice medicament tradiţional care se va dovedi sigur şi eficient după testele clinice va putea fi ulterior rapid produs în masă.

 • Pulberea de cimbru, remediul naturist pentru opt probleme de sănătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pulberea de cimbru, remediul naturist pentru opt probleme de sănătate

  Uleiurile volatile, taninurile, substanţele amare, sărurile minerale, mucilagiile fac din cimbru o plantă cu o serie de calităţi terapeutice. Pulberea de cimbru este una dintre formele de administrare mai puţin utilizate, dar cu efecte uimitoare asupra organismului.

 • Faringita - Remedii naturiste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Faringita - Remedii naturiste

  Faringita reprezintă infecţia sau inflamaţia faringelui şi/sau a amigdalelor. Cauzele bolii sunt în general infecţioase, având fie origine virală, fie bacteriană (în special Streptococul beta hemolitic de grup A).

 • Mască pentru păr uscat - remediile naturiste pe care trebuie să le încerci acasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mască pentru păr uscat - remediile naturiste pe care trebuie să le încerci acasă

  Dacă ai părul uscat şi lipsit de strălucire ar trebui să iei măsuri. Şi nu să investeşti în produse scumpe, ci poţi încerca să-şi faci mască pentru păr uscat chiar la tine acasă. Sunt o mulţime de remedii naturiste pe care le poţi încerca şi, în plus, n-ai nevoie de multe ingrediente.

 • Combinaţia de cinci plante, eficientă în adenomul de prostată. Cum prepari acasă remediul naturist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Combinaţia de cinci plante, eficientă în adenomul de prostată. Cum prepari acasă remediul naturist

  Adenomul de prostată este cea mai frecventă tumoră benignă care se dezvoltă la bărbaţii cu vârste de peste 60 de ani. Este considerată o afecţiune cu evoluţie insidioasă, pe parcursul mai multor ani, manifestată prin modificări lente asupra aparatului urinar. Pe lângă tratamentele medicamentoase recomandate de medici, există şi soluţii naturiste care pot fi de ajutor.

 • Exfoliere ca la carte, cu scruburi făcute în casă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exfoliere ca la carte, cu scruburi făcute în casă

  Zahăr, sare, cafea, mălai...nu vom pregăti ceva de mâncare şi nici nu vom face cafeaua, ci îţi propunem câteva soluţii de a-ţi exfolia perfect pielea fără cine ştie ce costuri!

 • Remedii naturiste cu urzică pentru micoza picioarelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii naturiste cu urzică pentru micoza picioarelor

  Denumită şi tinea pedis sau picior de atlet, micoza piciorului este cea mai frecventă infecţie dermatofitică a pielii. 15-20% dintre persoanele adulte sunt afectate de această problemă medicală, însă în rândul anumitor categorii profesionale, precum minerii, militarii sau sportivii, incidenţa infecţiei este mult mai mare. Pe lângă produsele farmaceutice alopate indicate în tratarea micozei piciorului, există o serie de remedii naturiste.

 • Alimentul ce reduce riscul de cancer! Consumă-l crud de două ori pe săptămână
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimentul ce reduce riscul de cancer! Consumă-l crud de două ori pe săptămână

  Cercetătorii chinezi au descoperit însă o modalitate simplă şi eficientă prin care poate fi prevenit cancerul de plămâni. Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Centrul pentru Prevenţie şi Control Jiangsu, consumarea usturoiului crud de două ori pe săptămână scade cu 44% riscul cancerului pulmonar.

 • Beneficiile ceaiului alb
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beneficiile ceaiului alb

  După ceaiul verde şi cel negru, ceaiul alb se află pe lista preferinţelor multora dintre noi. Pentru că ceaiul alb trece printr-un proces mai mic de prelucrare, păstrează o mare parte din aromă şi aproape toate substanţele nutritive.

 • Scapă de balonare cu remedii naturiste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scapă de balonare cu remedii naturiste

  Una dintre cele mai neplăcute simptome poate fi senzaţia de balonare. Aceasta te poate pune în situaţie de a te confrunta cu dureri abdominale cât şi cu lipsa poftei de mâncare.

 • Leacuri din natură cu proprietăţi asemănătoare pastilelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leacuri din natură cu proprietăţi asemănătoare pastilelor

  Înainte de existenţa industriei farmaceutice, oamenii obişnuiau să se folosească de leacurile din natură pentru a se trata de diverse afecţiuni. Chiar şi în prezent, pentru cei care au sensibilitate la anumite medicamente, există plante care îi pot ajuta să îşi îmbunătăţească starea de sănătate.

 • Cum tratezi senzaţia de arsură din talpă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum tratezi senzaţia de arsură din talpă

  Senzaţia de arsură din talpă poate să apară în orice moment, indiferent de vârstă. Principalele cauze ale acestei neplăceri sunt deficienţa de vitamina B şi de calciu, diabetul, iar simptomele principale pot fi: roşeaţă, umflare, exfolierea pielii de la nivelul picioarelor, senzaţia de arsură. Dacă şi tu te confrunţi cu această problemă şi eşti în căutare de remedii naturale, iată câteva dintre cele mai eficiente!

 • Remedii care ţin sub control colesterolul rău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii care ţin sub control colesterolul rău

  Nivelul ridicat de colesterol rău (LDL) poate provoca grave probleme de sănătate, iar printre cele mai frecvente afecţiuni se numără bolile cardiovasculare. Aşadar, pentru menţinerea sub control a colesterolului este esenţială detoxificarea organismului.

Modifică Setările